Dit is de laatste show waaraan William Hurt werkte voor zijn dood

Inhoudsopgave:

Dit is de laatste show waaraan William Hurt werkte voor zijn dood
Dit is de laatste show waaraan William Hurt werkte voor zijn dood
Anonim

Oscar-winnende acteur William Hurt stierf op 71-jarige leeftijd op zondag 13 maart. Hij had gewerkt aan AMC's eerste animatiedrama, Pantheon.

Hurt werd een jaar geleden in het project gegoten door maker en showrunner Craig Silverstein (Bones en Terra Nova-producent). Hij had al zijn stemwerk aan de serie voltooid voor zijn dood. Er is geen premièredatum aangekondigd voor Pantheon; maar het zal naar verwachting later dit jaar debuteren.

William Hurt heeft dialoog opgenomen voor show Before Death

Het AMC-animatiedrama Pantheon is gebaseerd op een verzameling korte verhalen van Ken Liu over geüploade intelligentie, oftewel het menselijk bewustzijn dat is geüpload naar de cloud.

Het tv-programma richt zich op Maddie (The Bling Ring-actrice Katie Chang), een gepeste tiener die online mysterieuze hulp krijgt van een vreemde. Deze nieuwe online vriend wordt al snel onthuld als haar onlangs overleden vader, David (Lost acteur Daniel Dae Kim), wiens bewustzijn is geüpload naar de Cloud na een experimentele hersenscan.

Hurt spreekt de legendarische geniale miljardair Stephen Holstrom uit in Pantheon. De stemmencast omvat ook Euphoria-actrice Maude Apatow, The Batman-ster Paul Dano, Rosemarie DeWitt, Aaron Eckhart en Taylor Schilling.

"Craig is gewoon een ongelooflijk talent en we zijn verheugd om onze samenwerking met iemand die al enige tijd een gewaardeerd lid van de AMC Networks-familie is, voort te zetten", vertelde Dan McDermott, president van originele programmering voor AMC Networks.

“Zijn briljante werk en schrijven hebben kijkers kennis laten maken met werkelijk unieke werelden, verankerd door meeslepende personages en verteld met een originele stem, en Pantheon is geen uitzondering. We zijn verheugd om met hem samen te werken in onze allereerste animatieserie en hopelijk komen er nog meer projecten aan.”

Dit is naar men aanneemt de laatste rol die hij vervulde voor zijn dood op 71-jarige leeftijd.

Hurt overlijdt na lange en illustere carrière

William Hurt, een viervoudig Oscar-genomineerde, won een Academy Award voor zijn rol in Kiss of the Spider Woman. Hij was onlangs te zien in Black Widow, waarin hij zijn rol als secretaris Ross opnieuw vertolkte, evenals in het Primetime Video-drama Goliath. Later verdiende hij Emmy-nominaties voor Too Big to Fail in 2011 en Damages in 2009.

Hurt was ook een populaire toneelacteur in de jaren tachtig, verscheen in Off-Broadway-producties en ontving zijn eerste Tony Award-nominatie in 1985 voor Hurlyburly.

William Hurts zoon, Will, postte zondagavond dat zijn vader slechts een week voor zijn 72e verjaardag was overleden. In mei 2018 werd aangekondigd dat de legendarische acteur terminale prostaatkanker had die zich tot op het bot had uitgezaaid.

"Het is met grote droefheid dat de familie Hurt rouwt om het overlijden van William Hurt, geliefde vader en Oscar-winnende acteur, op 13 maart 2022, een week voor zijn 72e verjaardag", schreef zijn zoon. “Hij stierf vredig, te midden van familie, een natuurlijke dood. De familie vraagt op dit moment om privacy.”

Aanbevolen: