Shang-Chi' Star Simu Liu werkte vroeger als verkleed-Spider-Man voor verjaardagsfeestjes voor kinderen

Inhoudsopgave:

Shang-Chi' Star Simu Liu werkte vroeger als verkleed-Spider-Man voor verjaardagsfeestjes voor kinderen
Shang-Chi' Star Simu Liu werkte vroeger als verkleed-Spider-Man voor verjaardagsfeestjes voor kinderen
Anonim

Simu Liu is al de nieuwste favoriete Avenger van de MCU geworden… maar hij kreeg de rol niet gemakkelijk.

De in China geboren Canadese acteur Simu Liu is de nieuwste toevoeging aan de MCU, en speelt in Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, de allereerste Aziatische superheld van de studio film. Liu staat bekend om zijn voormalige rol in de Canadese sitcomserie Kim's Convenience en NBC's actiethrillerserie Taken.

Shang-Chi is het hoofdroldebuut van de acteur, maar de 32-jarige ster had het niet gemakkelijk in het leven.

Simu Liu heeft verschillende vreemde banen gehad

De acteur verscheen op Jimmy Kimmel Live en vertelde in gesprek met gastgastheer Sean Hayes hoe zijn nieuwe rol een droom was die uitkwam. Voordat hij bij de televisie ging werken, behaalde Liu een graad in financiën en boekhouding, maar hij wilde acteren. Hij werkte als stuntman en deed klusjes in Toronto, maar een van hen had een superheldenconnectie.

"Ik was een Spider-Man die verkleedde voor verjaardagsfeestjes voor kinderen. Dat deed ik een zomer lang", vertelde Liu aan Hayes.

Simu vergeleek de baan met het trainen voor Shang-Chi en zei: "Het was hetzelfde. Ik rol naar de feestjes van deze zesjarige en ik zou gewoon een uur lang fysiek door hen worden aangevallen."

"Niemand heeft ooit geloofd dat ik de echte Spider-Man was…", zei Liu en voegde eraan toe dat zijn superheldenkostuum er "Less Marvel, more Walmart" uitzag.

Simu concludeerde: "Het was verschrikkelijk, het was verschrikkelijk."

De acteur morste ook tijdens zijn auditie voor de film en onthulde dat, omdat Marvel Studios zo geheimzinnig deed, hij geen script had en niet wist voor welk project hij auditie deed.

Simu deed auditie met twee scènes uit Good Will Hunting, waarin hij Matt Damon deed met zijn Boston-accent. Hij kreeg uiteindelijk de rol, maar zijn reis door Marvel Studios was absoluut niet gemakkelijk. De acteur onderging een strenge stunt- en vechtsporttraining en deed veel van zijn stunts alleen, een zeldzame prestatie voor de meeste acteurs in Hollywood tegenwoordig.

De film wordt geprezen door critici omdat hij enkele van de "beste actiescènes" bevat die het Marvel Cinematic Universe ooit heeft gezien, waarbij verschillende Simu Liu worden bestempeld als Marvel's "favoriete nieuwe Avenger".

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings met onder andere Tony Leung, Awkwafina, Benedict Wong en Michelle Yeoh staat gepland voor een release op 3 september in de bioscoop.

Aanbevolen: