De beste cameo's in de Netflix-musical 'Tick, Tick Boom!

Inhoudsopgave:

De beste cameo's in de Netflix-musical 'Tick, Tick Boom!
De beste cameo's in de Netflix-musical 'Tick, Tick Boom!
Anonim

Je dacht toch niet dat je het laatste van Lin-Manuel Miranda had gezien? De Broadway-gigant beleefde een enorm succes met zijn megahit-musical Hamilton (die nu ook een filmversie heeft op Disney+), met ticketprijzen voor Broadway en nationale tourvoorstellingen die vandaag nog steeds stevig in de drie cijfers zitten. Zijn nieuwe project Tick, Tick…Boom! wordt nu gestreamd op Netflix, een verfilming van de gelijknamige musical van wijlen Jonathan Larson, beroemd om zijn hitmusical Rent.

Terwijl tik, tik … Boem! nooit hetzelfde commerciële succes behaald als Rent, het heeft talloze producties voortgebracht op (en buiten) Broadway en het West End, evenals vele tours en opwekkingen. De film vertelt het verhaal van een aspirant-componist (het is een semi-autobiografisch stuk gebaseerd op Larsons eigen leven) die vraagtekens zet bij zijn beslissing om zich in te zetten voor een leven in de kunst. Het ding dat Broadway-fanaten echter naar de film zal houden, zijn de vele cameo's van legendarische Broadway-artiesten en componisten, paaseieren die alleen de meest scherpzinnige mensen zullen vangen. Als je je Broadway-geschiedenis al een tijdje niet hebt opgepoetst, is dit je kans - hier zijn enkele van de beste cameo's in Tick, Tick…Boom!

11 Regisseur Lin-Manuel Miranda speelt een kok

We moeten beginnen met de koning van het kasteel. Lin-Manuel Miranda is op dit moment Broadway-roy alty, en hij regisseerde de Netflix-aanpassing van Tick, Tick…Boom!, maar dat betekende niet dat hij ook niet wat tijd voor de camera kon doorbrengen. Lin-Manuel heeft een cameo als kok bij het Moondance Diner in één scène. Dat is niet alles; hij wordt vergezeld door zijn vader, Luis Miranda Jr., die zelf een cameo heeft als conciërge in het appartement van Michael.

10 'Cabaret'-ster Joel Gray speelt een dinerpatroon

Je kent zijn naam misschien niet uit je hoofd, maar elke Broadway-fan heeft de uitvoeringen van Joel Grey in het geheugen gegrift. Hij speelde de rol van Emcee in de originele Broadway-versie van Cabaret en speelde ook de Wizard of Oz in Wicked. Zijn cameo komt ook in het Moondance Diner, waar hij een beschermheer speelt die ongeduldig is voor zijn cheque.

9 Vanessa Hudgens, Robin De Jesús en Mj Rodriguez hebben allemaal de hoofdrol in 'Rent'

Vanessa Hudgens, Robin de Jesús en Mj Rodriguez voegen zich bij de cast als Michael, Carolyn en Karessa, drie vrienden van Jonathan. Alle drie hebben ze meegespeeld in producties van Rent. Vanessa Hudgens speelde Mimi in een productie in de Hollywood Bowl en Maureen in een productie van Rent: Live; Robin de Jesús maakte zijn Broadway-debuut als Angel; Mj Rodriguez speelde Angel in een off-Broadway-productie in 2011.

8 Adam Pascal, Daphne Rubin-Vega en Wilson Jermaine Heredia zijn van de originele Broadway-cast van 'Rent'

Adam Pascal, Daphne Rubin-Vega en Wilson Jermaine Heredia (ook bekend als Roger, Mimi en Angel in de originele productie van Rent) spelen drie daklozen buiten het Moondance Diner.

7 Componist Tom Kitt maakt een korte verschijning

In één scène speelt Jonathan Larson een stuk in een schrijverswerkplaats. Diehard Broadway-fans zullen veel van de andere schrijvers in de zaal herkennen die aandachtig naar Jonathan Larson zitten te kijken. Onder hen is Tom Kitt, de Pulitzer Prize-winnende componist die Next to Normal schreef. Hij en Lin-Manuel hadden al samengewerkt aan Bring It On: The Musical, dus het is geen wonder dat hij de in.

6 Legendarische componist Stephen Sondheim is er ook

Je hebt Tom Kitt misschien gemist omdat je druk bezig was met het staren naar de grootste "krijg" in de kamer: Stephen Sondheim. De legendarische componist schreef Into the Woods, West Side Story, A Funny Thing Happened on the Way to the Forum en Sunday in the Park with George - om er maar een paar te noemen. Hij is helaas deze week overleden, dus Broadway-fans kunnen getroost en getroost worden om een glimp op te vangen van het bekende gezicht in de werkplaatsscene.

5 Quiara Alegria Hughes schreef het boek voor 'In The Heights'

Een andere schrijver spelen in de schrijversworkshop is Quiara Alegria Hughes. Net als Tom Kitt heeft ze eerder samengewerkt met Lin-Manuel Miranda; zij schreef het boek voor zijn In the Heights. Maar ze is ook een ster op zich. Haar toneelstukken Elliot: A Soldier's Fugue (2007) en Water by the Spoonful (2012) leverden haar respectievelijk een Pulitzer Prize-nominatie en een Pulitzer Prize-overwinning op.

4 Stephen Schwartz schreef 'Wicked'

In de schrijversworkshop zit ook de Amerikaanse muziektheatertekstschrijver en componist Stephen Schwartz, een Broadway-legende voor het schrijven van iconische musicals zoals Godspell, Pippin en Wicked. Hij heeft teksten bijgedragen aan vele beroemde films, waaronder Pocahontas, The Hunchback of Notre Dame en The Prince of Egypt.

3 Chita Rivera speelde Anita in 'West Side Story'

Chita Rivera moet een van de favoriete cameo's van Broadway-fans zijn in Tick, Tick…Boom! Ze heeft immers de iconische rol van Anita in West Side Story en Velma in Chicago bedacht. In het nummer "Sunday" is Chita Rivera te zien die een martini drinkt.

2 Philippa Soo en Renée Elise Goldberry waren in 'Hamilton'

Phillipa Soo en Renée Elise Goldsberry, Eliza en Angelica tot Lin-Manuel Miranda's Alexander Hamilton in de originele Broadway-cast, worden gezien als mecenassen bij de Moonlight Diner, waar ze om meer mimosa's vragen om een promotie te vieren. Voor een kort moment in het muzikale nummer zijn ze te zien in de hand van de iconische Schuyler-zussen die vaak te zien is op Hamilton-logo's en merchandise.

1 Lin-Manuel Miranda's basisschool muziekleraar maakt ook een cameo

Barbara Ames moet een van de beste cameo's in de film zijn, maar je zou haar niet herkennen van haar gezicht of zelfs maar van een beroemde musical. Ze is Lin-Manuel Miranda's muziekleraar op de basisschool, en je kunt zien hoe ze de jonge Michael bloemen geeft na een productie van West Side Story.

Aanbevolen: