Ben Stiller regisseerde deze shows voor de Apple TV+ hit 'Severance

Inhoudsopgave:

Ben Stiller regisseerde deze shows voor de Apple TV+ hit 'Severance
Ben Stiller regisseerde deze shows voor de Apple TV+ hit 'Severance
Anonim

Hollywood-ster Ben Stiller werd begin jaren negentig beroemd en sindsdien is hij een vaste waarde in de industrie, vooral als het gaat om comedyprojecten. Gedurende zijn carrière speelde de acteur in talloze blockbusters, maar wat velen misschien niet weten, is dat Ben Stiller naast acteren ook dol is op regisseren, schrijven en produceren.

Vandaag bekijken we welke televisieprojecten de Hollywood-ster tot nu toe heeft geregisseerd. Van The Ben Stiller Show tot zijn nieuwste project Severance - blijf scrollen om te zien aan welke projecten Ben Stiller ook achter de schermen werkte!

6 Ben Stiller regisseerde 'The Ben Stiller Show' tussen 1990 en 1993

The-Ben-Stiller-Show-1
The-Ben-Stiller-Show-1

De lijst wordt afgetrapt door het project waarmee Ben Stiller beroemd werd: de sketchcomedyshow The Ben Stiller Show. Het ging in première op MTV in 1990, maar na slechts één seizoen werd het geannuleerd. Gelukkig werd de show opgepikt door Fox, waar deze tussen 1992 en 1993 werd uitgezonden. De show is gemaakt door Ben Stiller en Judd Apatow, en het was het eerste Fox-schetskomedieprogramma dat geen lachnummer gebruikte. Nadat de show in 1993 werd geannuleerd, won de show de Emmy Award voor Outstanding Writing in a Variety of Music Program. Momenteel heeft The Ben Stiller Show een 7,0 rating op IMDb. Ben Stiller was ook uitvoerend producent van het project.

5 In 1999 regisseerde Ben Stiller de pilot 'Heat Vision And Jack'

Heat Vision en Jack
Heat Vision en Jack

De volgende is de comedy-sciencefictiontelevisiepiloot Heat Vision en Jack uit 1999. De pilot is geschreven door Rob Schrab en Dan Harmon en geregisseerd door Ben Stiller (die ook uitvoerend producent was van het project).

Heat Vision en Jack schitteren Jack Black en Ron Silver, maar helaas werd de show nooit opgepikt door Fox. De piloot heeft echter sinds de première een cultstatus gekregen. Vandaag hebben Heat Vision en Jack een 7,8 rating op IMDb.

4 In 2018 regisseerde Ben Stiller de gelimiteerde serie 'Escape At Dannemora'

Het volgende televisieproject dat Ben Stiller regisseerde, is de gelimiteerde serie Escape at Dannemora die in november 2018 in première ging op Showtime. Het thrillerdrama is gebaseerd op de ontsnapping van de Clinton Correctional Facility in 2015, en met in de hoofdrollen Benicio del Toro, Patricia Arquette, Paul Dano, Bonnie Hunt, Eric Lange en David Morse. De gelimiteerde serie werd geregisseerd door Ben Stiller, die ook als uitvoerend producent van de show diende. Escape at Dannemora heeft momenteel een 8,0 rating op IMDb.

3 In de loop der jaren produceerde Ben Stiller ook talloze shows

Naast het regisseren van shows heeft Ben Stiller in de loop der jaren ook talloze televisieprojecten geproduceerd. In 2013 produceerde hij de sketch comedy show The Birthday Boys, en tussen 2014 en 2016 produceerde hij de stand-up comedy show The Meltdown met Jonah en Kumail.

In 2015 produceerde hij de televisieprojecten Another Period en Big Time in Hollywood, FL, en een jaar later produceerde hij de geanimeerde komedie Zoolander: Super Model. Sinds 2019 produceert de acteur de dramashow In The Dar k, evenals de Franse comedyshow La Flamme.

2 en Ben Stiller regisseerden nogal wat films tijdens zijn carrière

Behalve dat hij veel ervaring heeft met het regisseren van televisieprojecten, heeft de acteur gedurende zijn carrière ook talloze films op groot scherm geregisseerd. In 1989 regisseerde hij de korte film Elvis Stories, en in 1994 regisseerde hij de rom-com Reality Bites. Twee jaar later regisseerde hij de komedie The Cable Guy en in 2001 regisseerde hij ook misschien wel zijn beroemdste project - de kaskraker Zoolander. In 2008 regisseerde Stiller de komedie Tropic Thunder, en in 2013 regisseerde hij het komedie-drama The Secret Life of W alter Mitty. In 2016 regisseerde de acteur het vervolg op Zoolander - Zoolander 2, dat zijn meest recente regieproject op groot scherm markeert.

1 Dit jaar regisseerde Ben Stiller de scifi-thrillershow 'Severance'

En tot slot, dit jaar ging de sci-fi psychologische thrillershow Severence in première op Apple TV+. De show is gemaakt door Dan Erickson en geregisseerd door Ben Stiller en Aoife McArdle. Ben Stiller is ook een uitvoerend producent van het project. Severance speelt Adam Scott, Zach Cherry, Britt Lower, Tramell Tillman, Christopher Walken en Patricia Arquette in de hoofdrol - en het toont een wereld waarin mensen hun niet-werkherinneringen gescheiden kunnen houden van hun werkherinneringen. Severance heeft momenteel een 8,6 rating op IMDb en in april 2022 werd de show vernieuwd voor een tweede seizoen.

Dit is wat Ben Stiller onthulde over waarom het belangrijk voor hem is om aan het project te werken: "Mensen vragen me wel: 'Waarom voelde je je hiertoe aangetrokken? Je bent geen man die dit soort dingen doet', begrijp ik. vroeg dat over Severance, ik hoorde het veel over Dannemora. 'Je bent grappig. Wees grappig.' Ik snap het, maar ik analyseer het niet. In mijn gedachten was het volkomen logisch. Misschien is het iets dat me diep heeft geworteld in de films die ik als kind heb bekeken en dat een groot effect op me heeft gehad, en er was een breed scala. Er waren de gekke rampenfilms, zoals The Poseidon Adventure. Of Kaken. Of sciencefictionfilms in een vreemde dystopie, zoals Planet of the Apes. Allemaal van wie ik hield. Ze hadden allemaal een menselijke kwaliteit, maar in een niet-verbonden wereld. Er zijn menselijke verlangens en menselijke emoties die er hoe dan ook zijn, en mensen bedenken een manier om door barrières heen te vechten. Mensen bedenken een manier om contact te maken."

Aanbevolen: