Deze iconische naam regisseerde bijna 'Jurassic Park

Inhoudsopgave:

Deze iconische naam regisseerde bijna 'Jurassic Park
Deze iconische naam regisseerde bijna 'Jurassic Park
Anonim

Voor het maken van een geweldige film zijn er veel ontroerende stukken nodig die op het juiste moment bij elkaar komen, en een van de belangrijkste onderdelen daarvan is het vinden van de juiste regisseur. Elke filmmaker heeft zijn eigen manier om dingen te doen, aangezien mensen als Quentin Tarantino en Patty Jenkins enorm verschillen in de manier waarop ze films maken.

Toen de filmrechten voor het grijpen lagen, wilden veel studio's de rechten op Jurassic Park in handen krijgen, zodat de regisseur van hun keuze plezier kon hebben met het eigendom. Gedurende deze tijd was Warner Bros. van plan de rechten te verwerven, zodat Tim Burton zijn magie met de film kon bewerken.

Laten we terugkijken naar de jaren 90 en zien wat er gebeurde toen Tim Burton probeerde Jurassic Park te maken.

Jurassic Park is een legendarische film

Op dit moment v alt er vrijwel niets meer te zeggen over de erfenis die Jurassic Park heeft achtergelaten in de entertainmentindustrie. De film was een monumentale prestatie ten tijde van de release, en het feit dat de animatronics en CGI na bijna 30 jaar nog steeds standhouden, is een bewijs van het baanbrekende werk dat is gedaan om de film in de jaren 90 tot leven te brengen.

Gebaseerd op de gelijknamige roman van Michael Crichton, was Jurassic Park een film die vanaf het begin schijnbaar voorbestemd was voor succes. Crichton had veel ervaring met het schrijven van romans en scenario's, en het idee van het verhaal was er een waar hij een tijdje mee speelde voordat hij de pen op het blok zette. Toen hij eenmaal de knikken had opgelost en de roman af had, duurde het geen tijd voordat het boek een succes werd.

Zoals fans te zien kregen, bracht de film meer dan $ 1 miljard op aan de kassa en werd de film de meest winstgevende film aller tijden na de release. Steven Spielberg had het opnieuw gedaan, wat bijdroeg aan wat al een indrukwekkende erfenis was in de filmindustrie. Het uitstekende werk van de visionaire filmmaker bij de film leidde tot grootsheid.

Voordat Spielberg de film regisseerde, waren er echter een aantal studio's en regisseurs geïnteresseerd in het project. Een van die regisseurs was niemand minder dan Tim Burton.

Burton deed zijn best om eraan te werken

Voordat Jurassic Park werd gemaakt, was Tim Burton een regisseur die zich al had gevestigd als een uitzonderlijke filmmaker met een voorliefde voor het werken met donker en ongebruikelijk materiaal. Burtons filmografie vóór 1993 omvatte projecten als Pee-wee's Big Adventure, Beetlejuice, Batman, Edward Scissorhands en Batman Returns. Dit was een indrukwekkende lijst met hits, en gezien de donkere toon van de roman, klonk het werken aan Jurassic Park duidelijk als een geweldig idee voor Burton.

Het zou echter geen gemakkelijke taak zijn om de filmrechten in handen te krijgen. De grootsheid van de roman en het potentieel dat het had op het grote scherm betekende dat veel partijen geïnteresseerd waren, waaronder 20th Century Fox, Gruber-Peters Entertainment en Warner Bros., die het voor Burton wilden hebben.

Uiteindelijk kreeg Universal de rechten en nam Spielberg het project op zich. Ondanks dat hij Jurassic Park misliep, was Burton nog steeds geïnteresseerd in het werken aan een groot dinosaurusproject, hoewel het afkomstig zou zijn van een eigendom gebaseerd op populaire ruilkaarten.

Hij maakte bijna een andere dinosaurusfilm

Voor degenen die er niet waren om ze persoonlijk te zien, had Topps een kaartenserie genaamd Dinosaurs Attack. Deze kaarten waren behoorlijk populair en Burton kreeg de filmrechten voor hen binnen terwijl hij ook de rechten voor Mars Attacks veiligstelde. De Jurassic Park-franchise zorgde echter voor een verschuiving in plannen.

Volgens IndieWire: Toen Burton de rechten op de Topps-ruilkaartenreeks Mars Attacks verkreeg, verzekerde hij zich ook van de rechten op Dinosaurs Attack, een soort vervolgkaartenreeks die meer dan twintig jaar later uitkwam. Bloederige afbeeldingen spatten over de kaarten, zoals een waar een Triceratops een bruid en bruidegom spietst op hun trouwdag, de tekst onderaan de huwelijksnachtmerrie.”

“Het was de bedoeling dat Burton Dinosaurs Attack als eerste zou maken, maar toen The Lost World: Jurassic Park met de pre-productie begon, werd de focus verschoven naar Mars Attacks, waarbij Burton optimistisch was dat hij, na het succes van die film, in staat om "Dinosaurs Attack" als vervolg te maken, "zei IndieWire.

Uiteindelijk zouden Mars Attacks in vlammen opgaan aan de kassa, waardoor een mogelijk door Burton geleid dinosaurusproject zou uitsterven. Hoewel de regisseur interessante dingen had kunnen doen met Jurassic Park, was Spielberg al die tijd duidelijk de juiste keuze.

Aanbevolen: