Hier is waarom fans niet over Sarah Paulson's 'Crying Face' kunnen komen

Inhoudsopgave:

Hier is waarom fans niet over Sarah Paulson's 'Crying Face' kunnen komen
Hier is waarom fans niet over Sarah Paulson's 'Crying Face' kunnen komen
Anonim

Sommige gezichten vergeet je gewoon nooit. Fans praten bijvoorbeeld nog steeds over de kenmerkende 'acting look' van Kerry Washington, met een gerimpeld voorhoofd en de meeste van haar tanden ontbloot. Viola Davis is behoorlijk berucht geworden vanwege haar gepassioneerde huilscènes, waarin ze op de een of andere manier erin slaagt om niet alleen een rivier van tranen op te wekken, maar ook een stroom van gesnuif die daarbij hoort.

Shelley Duvalls gezicht zit bij veel mensen ingebakken dankzij haar schreeuwende scène in Stanley Kubricks horrormeesterwerk, The Shining. Op een luchtiger toon, je herinnert je nu waarschijnlijk momenten uit verschillende films, vereeuwigd in de moderne trend van 'meme-fying' alles: de aanwijsscène van Leonardo DiCaprio uit Once Upon A Time In Hollywood, of James Franco's 'First time?' meme van The Ballad of Buster Scruggs.

Sarah Paulson, een van de meest opvallende acteurs van haar generatie, lijkt zich bij deze lijst te hebben gevoegd. Ook zij heeft nu een eigenschap die wordt bevroren in de tijd en synoniem wordt gemaakt met haar als artiest: haar huilende gezicht.

Sterke professionele band

Het meeste van Paulsons moderne werk is gemaakt in samenwerking met schrijver en producer Ryan Murphy. Fans van American Horror Story op FX zullen haar kennen van haar hoofdrollen in negen van de tien seizoenen van de show tot nu toe. Hetzelfde geldt voor twee van de drie American Crime Story-seizoenen op hetzelfde netwerk, inclusief het momenteel uitgezonden seizoen 3, getiteld Impeachment.

Het paar heeft ook samengewerkt aan projecten zoals Ratched en Feud: Bette en Joan. De professionele band tussen hen is zo sterk dat Paulson Murphy ooit het 'creatieve huwelijk van haar leven' noemde. In een interview met de krant The Guardian beweerde ze dat de schrijver zijn ideeën vaak van haar afkaatst voordat hij dat met zijn eigen echtgenoot doet.

Sarah Paulson Ryan Murphy
Sarah Paulson Ryan Murphy

"Ik denk dat we een aantal dingen gemeen hebben," zei Paulson. "We waren allebei een beetje anders [als kinderen]. We waren, denk ik, allebei mensen met een 'groot gevoel'." De in Florida geboren actrice speelt momenteel Linda Tripp - die in het geheim details van de Clinton-Lewinsky-affaire opnam - in Murphy's nieuwste aflevering van American Crime Story.

Gegeven met een ongelooflijk bereik

Paulson is begiftigd met een ongelooflijk bereik, en de meeste van haar rollen laten het publiek vaak allerlei verschillende gevoelens ervaren. In het vijfde seizoen van Horror Story, genaamd Hotel, speelde ze een spookjunkie die nog steeds woont in een hotel genaamd Hotel Cortez, waar ze in 1994 werd vermoord. Het personage - genaamd Sally McKenna - had veel intense en emotionele momenten tijdens de cursus van het seizoen.

Fans gingen naar Reddit om deze huilbuien te vieren."Sally's huilen voelde als het meest geloofwaardig voor mij", schreef een gebruiker. "Iets aan dat personage voelde zo verdomd echt dat ik niet eens merkte dat het Sarah was tot een paar afleveringen in Hotel. Fk ik hield van dat seizoen."

Hypodermische Sally
Hypodermische Sally

Een ander voegde eraan toe: "We verwijzen naar Hypodermic Sally als 'huilende teef'… op de meest liefdevolle manier natuurlijk." Een gebruiker met de profielnaam BillyMobbyBrown merkte op: "Daarom hield ik van haar personage in Hotel. Omdat een deel van haar kostuum perma-tranen was. Helemaal passend voor een actrice die nooit ophoudt met huilen." Ene Madison Montgomery trok parallellen tussen het huilende gezicht van Paulson en dat van Viola Davis. "Ik hou van haar en de met snot gevulde kreten van Viola Davis."

Meest lelijke 'Cryer' ooit

Andere commentaren waarin ze haar levering van droevige momenten op het scherm prees, variëren van subtiel tot bewonderend."Ze is echt [een geweldige 'schreeuwer']. Zonder mankeren, wanneer een van [haar] personages huilt, word ik helemaal in tranen en ik wil ze knuffelen… en ik haat het om mensen te knuffelen," zei iemand. Een andere anonieme gebruiker schreef: "Kunnen we gewoon waarderen hoe ze zo glamoureus kan huilen of de meest lelijke 'huiler' ooit is?"

Hoewel veel fans dol zijn op de acteerprestaties van Paulson, vinden anderen haar huilende gezicht nogal vervelend. Een ander klassiek optreden van Horror Story Paulson was in het zesde seizoen, Roanoke. Ze speelde drie verschillende rollen in het seizoen, met als belangrijkste een personage genaamd Audrey Tindall.

Een fan met de Reddit-gebruikersnaam CalledPlay prees haar acteerwerk, maar kon niet tegen het huilen. "Haar huilen tijdens het praten is voor mij nagels op een schoolbord. Het zijn net twee geluiden tegelijk. IDK hoe ze het doet. Het begon in Roanoke en werd vorig seizoen alleen maar erger. Is iemand anders hier geïrriteerd door?", schreven ze voordat ze eraan toevoegden een disclaimer bijzaak: "Geweldig acteerwerk btw."

Op Twitter suggereerde @khaleesiYG: " American Horror Story moet gewoon worden omgedoopt tot Sarah Paulson's lijden, want ik ben het beu om haar lelijke huilende gezicht te zien (ik haat het om haar pijn te zien!)"

Aanbevolen: