Waarom fans denken dat deze Ryan Reynolds-film de slechtste ooit is

Inhoudsopgave:

Waarom fans denken dat deze Ryan Reynolds-film de slechtste ooit is
Waarom fans denken dat deze Ryan Reynolds-film de slechtste ooit is
Anonim

Gezien de recente aankondiging van Ryan Reynold dat hij een pauze neemt in het maken van films, lijkt het een goed moment om zijn filmografie te bespreken. Natuurlijk is de Canadese superster vooral bekend om zijn titelrol in de twee Deadpool-films, maar hij heeft ook in tal van andere fantastische films gespeeld. Niet elk project dat Ryan heeft gemaakt, is echter warm ontvangen door fans en critici. Zelfs Ryans recente film, samen met Dwayne Johnson en Gal Gadot, lijkt geen hit te worden. Per slot van rekening hebben fans Netflix dichtgeslagen vanwege het vreselijke acteerwerk in de film … Ouch … maar zelfs met een paar slechte films vliegt de epische carrière van Ryan Reynold nog steeds hoog. En dat is best verbazingwekkend gezien het feit dat hij R. I. P. D.

Zonder een vraag ter wereld, R. I. P. D. wordt door zowel critici als fans gezien als Ryans slechtste mainstreamfilm. De film uit 2013, met de grote Jeff Bridges in de hoofdrol, scoort slechts 12% op Rotten Tomatoes. Dat zit achter Ryan Reynolds-parels als Van Wilder, Green Lantern en Self/Less (ja, we weten dat je nog nooit van deze laatste hebt gehoord). Maar R. I. P. D. is een film die de meeste fans van Ryan zich kunnen herinneren… vooral omdat het hen voor het leven getekend heeft. Niet omdat het verontrustend was… alleen omdat het verontrustend slecht was. Dit is waarom…

R. I. P. D. Was een financiële flop en Universal Studios wist dat het zou worden

Zoals veel enorme blockbusters, R. I. P. D. is een beeld met een hoog concept. Het gaat over een agent (gespeeld door Ryan) die sterft en naar de hemel wordt gestuurd, maar voordat hij kan gaan, wordt hij gerekruteerd door de politie na de dood om terug naar de aarde te gaan en een paar dode zielen te vangen die problemen veroorzaken. Zoals elk goed politieverhaal, is Ryan gekoppeld aan de tegenovergestelde persoonlijkheid van hemzelf … deze keer gespeeld door Jeff Bridges in wat ook zijn slechtste rol moet zijn. Maar gelukkig voor hen hebben zowel Ryan als Jeff deze verschrikkelijke film samen kunnen maken.

Bovendien was de film uit 2013 een project met een groot budget. Het kostte Universal Studios zelfs $ 150 miljoen. Maar dat betekende dat Ryan een behoorlijk fatsoenlijk loon kon verdienen voor de hoofdrol in de vreselijke film. Het is best verbazingwekkend om te bedenken dat hij van een baan met een minimumloon is uitgegroeid tot een van de rijkste beroemdheden in Hollywood. Maar hij had veel meer kunnen verdienen als de film het goed had gedaan aan de kassa.

R. I. P. D.'s eindstand van de kassa was slechts $ 78 miljoen, wat betekende dat het een groot financieel verlies was voor de studio. Maar dat is in meer dan één opzicht hun schuld. Ten eerste, nadat de film was voltooid, wisten ze dat ze een totale flop in handen hadden en daarom pasten ze de marketing aan om de slechte pers te verminderen, volgens Bomb Report. Gezien de hoge kosten van de film in combinatie met de lage inkomsten, moet dit een van Ryan's meest winstgevende films zijn.

De echte reden waarom R. I. P. D. Is een verschrikkelijke film

Hoewel de film een high-concept uitgangspunt had en veel elementen die succesvolle blockbusters hadden, R. I. P. D. een ramp geweest. Volgens een uitstekend video-essay van Anatomy Of A Failure was niets in de film meer dan wat het leek. Dit is duidelijk een probleem met het script, dat aanvoelt alsof het is geschreven door kostuums in een studio versus creatieve geesten. In tegenstelling tot uitstekende blockbusters zoals Inception of zelfs de James Bond-films, is er niets in R. I. P. D. ontvouwd. Het werd ons gewoon aangeboden en dat is wat we kregen. In veel gevallen wordt ons verteld wat er gaat gebeuren vlak voordat het gebeurt. Er zijn geen verrassingen in de film en absoluut geen opwinding. Dat soort verslaat het doel van een high-concept blockbuster. Zelfs Men In Black, die R. I. P. D. een beetje opgelicht, slaagt erin om het publiek voortdurend te verrassen met nieuwe onthullingen en hen op een ritje van puur escapisme te zetten. Maar terwijl R. I. P. D.is een escapistische film, waardoor fans gewoon uit hun stoel wilden opstaan en uit de kamer wilden ontsnappen.

Bovendien loopt de film vast in zijn eigen wereldopbouw. Een van de meest uitdagende dingen bij het maken van een high-concept film (of show) is het ontvouwen van de unieke wereldregels op een manier die niet verklarend aanvoelt of het publiek verveelt. R. I. P. D. doet dit met een stomme voice-over aan het begin van de film. Maar het schokkende is dat geen van de exposities echt blijft hangen. Dit komt omdat niets ervan wordt onderzocht door middel van conflicten of emotionele openbaring. Daarom resoneert het niet op het niveau dat het zou moeten. Hoewel zelfs een geweldige film als Inception zich schuldig maakt aan verklarende scènes zonder conflict om het natuurlijk te laten lijken, worden de meeste belangrijke stukjes aan het publiek gegeven op een manier die hen emotioneel raakt (I. E. Cobb's behoefte om thuis te komen, de betekenis van de totems, en het idee van limbo).

Eindelijk, de reden waarom R. I. P. D. is een vreselijke film is te wijten aan de uitvoeringen. En ja, dit omvat het acteerwerk van Ryan. Geen van de sterren in de film ziet eruit alsof ze echt deel willen uitmaken van het project. Het voelt alsof elk van hen puur voor het salaris aan de film heeft deelgenomen. Ze wisten dat het onzin was, maar ze moesten ofwel aan een studiodeal voldoen of ze wilden het geld. Waarom zouden ze anders een film zo slecht maken? Maar in ieder geval bij een paar slechte films investeren de acteurs volledig in het verhaal. Hier ziet Ryan eruit alsof hij inbelt.

Aanbevolen: