MCU-fans denken dat deze Oscar-winnende acteur de slechtste castingkeuze was

Inhoudsopgave:

MCU-fans denken dat deze Oscar-winnende acteur de slechtste castingkeuze was
MCU-fans denken dat deze Oscar-winnende acteur de slechtste castingkeuze was
Anonim

Sinds het Marvel Cinematic Universe begon met Iron Man uit 2008, heeft de enorme filmfranchise enkele van de beste acteurs in de branche aangetrokken. Het is bijvoorbeeld verbazingwekkend dat ervaren acteurs als Samuel L. Jackson, Michelle Pfeiffer, Jeff Bridges, Glenn Close, Kurt Russell, Robert Redford en Michael Douglas allemaal MCU-personages speelden. Alsof dat niet indrukwekkend genoeg was, nam Anthony Hopkins volgens rapporten zelfs een loonsverlaging om in Thor te schitteren.

Gezien het feit dat er in de loop der jaren zoveel huidige filmsterren en legendarische artiesten in de MCU hebben gespeeld, kunnen fans veel ruzie maken over de beste castingbeslissing van de serie. Evenzo hebben veel fans besloten wat de slechtste castingbeslissing in de MCU-geschiedenis is. Verbazingwekkend genoeg hebben ze geconcludeerd dat de slechtste castingkeuze een van de meest gevierde acteurs ter wereld is.

Potentiële keuzes

Aangezien het Marvel Cinematic Universe de meest winstgevende franchise in de filmgeschiedenis is, is het redelijk veilig om te zeggen dat er veel goed is gegaan voor de serie. Veel MCU-sterren waren bijvoorbeeld perfect voor hun rollen, waaronder Robert Downey Jr., Hayley Atwell, Chadwick Boseman, Tom Holland, Krysten Ritter en Tom Hiddleston onder anderen.

Hoe goed de castingafdeling van Marvel Cinematic Universe ook heeft gepresteerd, niemand is perfect. Als gevolg hiervan zijn sommige MCU-castingsbeslissingen vrij impopulair bij fans van de serie. Een van de meest voor de hand liggende MCU-castbeslissingen die niet goed zijn overgekomen, is bijvoorbeeld Tilda Swinton als The Ancient One. Natuurlijk is Swinton een ongelooflijk getalenteerde acteur, maar het witwassen van een personage is zo'n duidelijk probleem dat Kevin Feige nu toegeeft dat haar casting een vergissing was.

Toen Finn Jones werd gecast als het hoofdpersonage in de MCU Netflix-serie Iron Fist, dachten veel fans dat het een vergissing was, omdat het personage door een Aziatische acteur gespeeld had kunnen worden. Erger nog, toen MCU-fans eindelijk Iron Fist konden kijken, had vrijwel iedereen een hekel aan de prestaties van Jones. Ter verdediging van Jones is het duidelijk dat hij gewoon niet geschikt was voor zijn MCU-rol, omdat hij goed was in andere projecten.

Bovenop die voorbeelden hebben veel MCU-fans de casting van acteurs als Jeremy Renner, Christopher Eccleston, Kat Dennings en Aaron Taylor-Johnson in twijfel getrokken. Een ander voorbeeld van een MCU-acteur waarvan sommige fans denken dat ze verkeerd was voor haar rol, is Brie Larson. In het geval van Larson kan het echter moeilijk zijn om te ontcijferen hoe legitiem het verzet tegen haar casting eigenlijk is. Immers, sinds Larson commentaar gaf op het feit dat de filmkritiek-industrie wordt gedomineerd door blanke mannen, is er een groep mensen geweest die een wrok tegen haar koesterde. Aan de andere kant houden sommige mensen gewoon niet van de prestaties van Larson als Captain Marvel.

Een schokkende keuze

Als het gaat om het Marvel Cinematic Universe, is vrijwel elk aspect van de enorme franchise het onderwerp geweest van veel online discussie. Het onderwerp van de slechtste castingbeslissing van de franchise is bijvoorbeeld vele malen ter sprake gekomen. Wanneer een debat online woedt, zal er meestal geen enkele vorm van consensus zijn, omdat fans vaak tot verschillende conclusies komen. Als het echter gaat om de slechtste MCU-castbeslissing, lijkt er veel overeenstemming te zijn onder MCU-fans.

Op de subreddit r/marvelstuudios is het onderwerp van de slechtste MCU-castingkeuze meerdere keren naar voren gekomen. In ten minste drie van die threads kreeg de casting van Natalie Portman als Jane Foster de meeste stemmen. Hoewel dat verbazingwekkend genoeg is, aangezien Portman een geweldige acteur en Oscarwinnaar is, zijn sommige beschrijvingen van waarom fans denken dat ze ongelijk heeft voor haar MCU-rol, ook behoorlijk kleurrijk.

In een Reddit-thread beweerde gebruiker odiin1731 dat "de enige casting die slechter is dan Natalie Portman in Thor Natalie Portman is in Thor: The Dark World. In een tweede Reddit-thread klaagde gebruiker TB_Punters dat ze "van Natalie Portman houden, maar ze is niet de meest overtuigende astrofysicus. Vooral tijdens de tweede film leek het alsof ze ook tijdens de uitvoering aan het bellen was, wat niet hielp." In de derde Reddit-thread schreef gebruiker Asherinka dat Portman "de looks heeft, maar om de een of andere reden herhaaldelijk fa alt om te handelen."

Natuurlijk, op basis van al die voorbeelden, zou gemakkelijk kunnen worden beweerd dat het alleen Reddit-gebruikers zijn die een probleem hebben met Natalie Portman's weergave van Jane Foster. Een Quora-gebruiker vroeg echter ook wat de slechtste castingkeuze van de MCU was en het belangrijkste antwoord was ook Natalie Portman. In dit geval was de reden waarom gebruiker Caesar Situngkir pleitte tegen Portman's MCU-casting echter een stuk minder verrassend.

“Op zich geen slechte casting. Maar ik zou zeggen Natalie Portman als Jane Foster. Ik heb het gevoel dat ze een te grote actrice was voor een bijpersonage in de films (vooral na haar Oscar-overwinning een jaar voorafgaand aan de eerste Thor-filmrelease). Tenzij Marvel Cinematic Universe plannen heeft om het vrouwelijke Thor-personage naar het witte doek te brengen, denk ik dat de acteercapaciteiten van Natalie Portman (en een hoog salaris voor een actrice van haar kaliber ook veronderstelde ik) verspild en onderbenut zijn geweest.

Aanbevolen: