Heeft 'Morbius' een significante Spider-Man Tie-In?

Inhoudsopgave:

Heeft 'Morbius' een significante Spider-Man Tie-In?
Heeft 'Morbius' een significante Spider-Man Tie-In?
Anonim

Venom: Let There Be Carnage schokte het publiek wereldwijd met een scène na de aftiteling die groter was dan het Iron Man-einde en die iedereen kennis liet maken met Nick Fury van Samuel L. Jackson. Daarin neemt Eddie Brock (Tom Hardy) de tijd om tot rust te komen… weg van zijn strandretraite. Hij is in een hotelkamer wanneer de omgeving om hem heen een plotselinge transformatie ondergaat. Eddie is nog steeds in een kamer, alleen zijn de dingen anders. En als hij naar de televisie kijkt, is het niemand minder dan J. Jonah Jameson (J. K. Simmons) die Peter Parker's geheime identiteit van Spider-Man onthult. De Venom-symbiont sluit het tafereel af door zijn nieuwe doelwit aan te wijzen.

Het intrigerende aan de MCU koppeling is dat het misschien maar de eerste van vele is. De volgende is in Morbius. Kevin Feige vertelde onlangs hoe Sony en Disney een deal hebben gesloten om de scène mogelijk te maken, en wat er nodig was om alles op zijn plaats te laten vallen. De CEO van Marvel bood geen nauwkeurige tijdlijn van wanneer die gesprekken begonnen. Fans kunnen er echter van uitgaan dat ze al geruime tijd geleden over de samenwerking hebben onderhandeld.

Wat brengt de toekomst?

Morbius van Jared Leto
Morbius van Jared Leto

Venom 2 ging eind 2019 in productie, dus de studio's hebben ongeveer twee jaar de tijd gehad om uit te zoeken hoe hun superheldenuniversums succesvol kunnen samensmelten. Die factor is relevant omdat Sony en Disney waarschijnlijk genoemde onderhandelingen hebben gebruikt om andere cameo's, verbanden en vermoedelijk een crossover-evenement zo groot als Avengers: Infinity War te bespreken.

Wetende dat er meer op komst zijn, zou de aandacht van de fans nu op Morbius moeten liggen. De film met een vampierthema is de volgende Spidey-film op Sony's docket, die al dan niet een ander MCU Easter Egg bevat. Niemand verwacht dat Tom Holland zal binnenvallen om de dag te redden, maar de verblijfplaats van Spider-Man zal worden besproken.

Tijdens de productie van Venom 2 lekten fans een setfoto van een Daily Bugle-busbord met de vraag: "Waar is Spider-Man?". Het beeld is de moeite waard omdat het vervolg met het Carnage-thema het niet heeft gebruikt. In plaats daarvan voegde Sony beelden toe van Far From Home, die smeekt om te vragen waar het busbord zal verschijnen.

Naar alle waarschijnlijkheid zal het Easter Egg uitkomen in Morbius. Een bus die door een drukke scène rijdt, zal gemakkelijk te missen zijn, hoewel kijkers met adelaarsogen die een glimp van het bord opvangen, de tweede MCU-verbinding kunnen bevestigen als bewijs dat er een cruciaal crossover-evenement in de maak is. Houd er rekening mee dat de Spider-Man-poster misschien niet de enige knipoog is naar de webslingerende held in Morbius.

Een ontmoeting met Spider-Man

Morbius promo nog steeds
Morbius promo nog steeds

Aangezien de universums op weg zijn naar een volledige fusie, zou de titulaire vampier van Morbius gemakkelijk in Parker's nek van het bos kunnen landen. Nu is het niet waarschijnlijk dat bloedzuigers Peter's middelbare school in golven zullen binnenvallen, maar misschien kan het wel werken om een van de studenten te stalken die 's avonds laat naar huis loopt. Als een van Peters klasgenoten wordt aangevallen, zou dat een ideaal vervolg zijn op zijn zoektocht naar de eerste vampier van het MCU. Wie weet richt Morbius zich zelfs op MJ (Zendaya). Ze heeft een voorliefde voor het obscure, en het zou niemand verbazen haar 's nachts door eenzame straten te zien lopen. Het aanvallen van een persoon die dicht bij Peter Parker staat, lijkt ook een grotere motivator dan een gewone student, wat ons reden geeft om te geloven dat ofwel MJ of Ned (Jacob Batalon) de onwetende slachtoffers van Morbius zullen zijn.

Hoe dan ook, het idee van meer verbanden die deze afzonderlijke filmische universums met elkaar verbinden, is opwindend. Want terwijl Morbius de volgende is voor Sony, heeft Disney in december No Way Home. En die inzending zou mogelijk een cameo kunnen bevatten van een van Sony's personages. Mogelijk zien we zelfs de hierboven genoemde vermoedelijke aanval. Nu ik er aan denk. Een No Way Home-introductie voor Morbius zou de beste manier zijn om hem te vestigen, maar dat is op dit moment een longshot.

Spider-Man: No Way Home draait vanaf 22 december 2021 in de bioscoop. Morbius gaat in première op 28 januari 2022.

Aanbevolen: