Dit is waarom Johnny Depp dacht dat hij zou worden ontslagen uit 'Edward Scissorhands

Inhoudsopgave:

Dit is waarom Johnny Depp dacht dat hij zou worden ontslagen uit 'Edward Scissorhands
Dit is waarom Johnny Depp dacht dat hij zou worden ontslagen uit 'Edward Scissorhands
Anonim

Tegenwoordig kijkt Johnny Depp niet graag naar zijn films. Dat is geen sinecure als zijn lijst met acteercredits tientallen jaren beslaat en verschillende wereldwijd succesvolle projecten omvat, van de Pirates of the Caribbean-franchise tot het Harry Potter-universum. Terugkijkend op de indrukwekkende carrière van Depp, lijkt het erop dat er één rol was die alles op gang bracht; een film die Depp veranderde van gewoon een tienerhartenbreker in een serieuze acteur die gezocht werd voor alles wat eigenzinnig en excentriek is in Hollywood: Edward Scissorhands.

Met in de hoofdrol de titulaire rol in de romantische fantasie van Tim Burton, won Depp legioenen fans terwijl hij Edward speelde. Ook al zou Tom Cruise ook in aanmerking komen voor de rol, de algemene consensus is dat niemand Edward had kunnen spelen zoals Depp deed. Dus waarom dacht hij dat hij van de set zou worden ontslagen? Lees verder om erachter te komen!

Geen repetities

Repetities geven acteurs de kans om eventuele problemen met de scripts die ze uitvoeren op te lossen en om chemie op te bouwen met hun co-sterren. Ze bieden de acteur ook de mogelijkheid om te oefenen totdat hij elke scène onder de knie heeft. Het is dus gemakkelijk te begrijpen dat wanneer je geen repetitie krijgt als acteur, je je er waarschijnlijk zorgen over gaat maken.

Na de hoofdrol in Edward Scissorhands, onthulde Johnny Depp dat regisseur Tim Burton elke acteur in het project repeteerde, maar hij niet. "Voordat we Scissorhands deden, repeteerde hij iedereen", herinnert Depp zich (via Cheat Sheet). “Hij heeft me niet geoefend. Hij wist niet precies wat ik ging doen toen ik op de set liep.”

Door dit gebrek aan beveiliging vroeg Depp zich af of hij echt als Edward zou worden aangesteld, of dat hij zou worden ontslagen en vervangen, ook al had Tim Burton hem al aangenomen.

Twijfels over aanblijven

One Depp begon met het filmen van de cultklassieker vakantiefilm, hij was er zeker van dat hij de baan zou verliezen vanwege een gebrek aan repetitie en zijn unieke acteerstijl die misschien niet voor de regisseur had gewerkt. Daarna vertelde hij dat hij zich zo voelde terwijl hij ook Ed Wood en Sleepy Hollow aan het filmen was.

"Ik bracht de eerste twee weken van Ed Wood en Scissorhands door, en in feite dacht Sleepy Hollow dat ik zou worden ontslagen - dat ik zou worden vervangen", zei de acteur (via Cheat Sheet). “Omdat ik dacht: ‘Hier kan ik echt niet mee wegkomen. Er is gewoon geen manier.'”

Wie dacht hij dat hem zou vervangen

Interessant is dat Depp geloofde dat hij zou worden vervangen door een ongelooflijk beroemd gezicht: Tom Hanks. Het zaadje werd geplant toen twee meisjes aan zijn deur verschenen tijdens het filmen en vroegen om Tom Hanks te zien, in de veronderstelling dat hij op de set was.

"Er stonden twee jonge meisjes aan de deur en ik dacht: 'Oh, ze hebben me gevonden en misschien willen ze dat ik iets teken. Ik weet het niet, '" Depp haalde herinneringen op (via Cheat Sheet). “Dus ik deed de deur open. Ik zei: ‘Hoe maakt u het?’ en zij zeiden: ‘Hallo. Is Tom Hanks hier? Woont hij hier?’ Ik zei: ‘Wat? Nee, nog niet.’ En ik was ervan overtuigd dat Hanks mij zou vervangen. Ik was overtuigd. Het was een van de meest angstaanjagende momenten in mijn carrière.”

Depp en Burton's Friendship

Gelukkig was het slechts een gerucht dat de meisjes ertoe bracht aan te nemen dat Tom Hanks op de set was. Depp bleef inderdaad aan als Edward Scissorhands, wat uiteindelijk een van de meest cruciale en iconische rollen van zijn carrière werd.

Achteraf gezien is het interessant dat Depp dacht dat zijn stijl niet zou werken voor regisseur Tim Burton, aangezien de twee creatievelingen sindsdien een sterke vriendschap hebben gevormd en voortdurend hebben samengewerkt aan acht projecten. Enkele van de meest iconische films die ze samen hebben gemaakt, zijn Charlie and the Chocolate Factory, Sweeney Todd en Alice in Wonderland.

Winona Ryder was aanvankelijk bang om met Johnny Depp te werken

Depps angst om zijn baan te verliezen is niet het enige geheim achter de schermen dat opduikt op de set van Edward Scissorhands. Zijn tegenspeler Winona Ryder, met wie hij later een relatie had, was in het begin bang om met hem samen te werken omdat ze zo bang was om indruk op hem te maken.

In het boek Winona Ryder: The Biography, gaf Ryder toe: Werken met Johnny bleek geweldig te zijn, maar ik was er bang en nerveus voor. Ik bedoel, als er één persoon is op wie ik indruk wil maken met mijn acteerwerk, dan is hij het wel. De eerste paar dagen was er dus veel onzekerheid, maar het bleek een motiverende situatie te zijn.”

Het succes van Edward Scissorhands

Het is een goede zaak dat Depp mocht blijven als Edward Scissorhands, omdat de film enorm veel succes boekte en fans over de hele wereld veel vreugde bracht. Tot op de dag van vandaag is Edward Scissorhands te zien in filmmarathons tijdens de feestdagen en inspireert hij Halloween-kostuums onder fans van de cultklassieker.

Aanbevolen: