De engste show in de geschiedenis had een klein budget

Inhoudsopgave:

De engste show in de geschiedenis had een klein budget
De engste show in de geschiedenis had een klein budget
Anonim

Het kleine scherm is een wilde plek die de laatste tijd veel veranderingen heeft ondergaan. Netwerktelevisie was decennialang de norm, maar door de opkomst van streamingdiensten als Netflix en Disney+ is de concurrentie heviger dan ooit. Gelukkig kunnen fans achterover leunen en van alles genieten.

Met veel franchises zoals Marvel en Lord of the Rings die op het kleine scherm verschijnen, denken de meeste mensen dat shows enorme budgetten nodig hebben, maar dit is niet altijd het geval. Sommige van de beste shows in de geschiedenis hadden zelfs een klein budget.

Laten we terugkijken op een van de beste shows aller tijden en het kleine budget dat het gebruikte.

Sommige shows zijn niet duur om te maken

Het eindproduct dat fans te zien krijgen met een tv-show komt op de rug van een hoop hard werken en heel veel geld dat wordt rondgegooid. De waarheid is dat voor alle shows een behoorlijke hoeveelheid geld moet worden uitgegeven, en hoewel sommige shows het niet erg vinden om in extreme mate een budgetballon te hebben, willen andere shows dingen graag zo goedkoop mogelijk maken.

In het moderne televisielandschap leggen grote budgetshows zoals WandaVision en de aanstaande Lord of the Rings-show de financiële lat voor alle anderen hoger. Er zijn echter shows zoals Peaky Blinders en You die geen enorm budget nodig hebben om elk seizoen een groot publiek aan te trekken.

Een paar andere opmerkelijke shows die geen grote budgetten hebben, zijn NCIS: New Orleans, Bosch en Supernatural. Netwerken moeten uiteindelijk beslissen hoeveel ze willen uitgeven aan een show, en ze willen niets liever dan zien dat een nieuw project geld oplevert.

Door de jaren heen zijn fans getrakteerd op geweldige shows met minuscule budgetten, waaronder één show die een griezelige klassieker is.

'The Outer Limits' is een klassieker

In september 1963 kwam The Outer Limits op televisie in de hoop dat het een publiek zou trekken dat geïnteresseerd was in de vreemde en wonderbaarlijke aspecten van sciencefiction. De serie was vergelijkbaar met The Twilight Zone, maar fans konden de twee onderscheiden dankzij de focus van de eerste op sciencefiction en niet noodzakelijkerwijs op het bovennatuurlijke.

De oorspronkelijke uitvoering van de show duurde slechts 2 seizoenen, maar aan het eind van de dag heeft het een ongelooflijke erfenis voor zichzelf opgebouwd. Het heeft een aantal klassieke afleveringen en veel geliefde artiesten kregen de kans om in de show te verschijnen, net als The Twilight Zone. Vooral het gebruik van monsters in de show was geniaal.

Zoals Salon schreef: "Het meest succesvolle en gedenkwaardige apparaat dat werd gebruikt om kijkers van "Outer Limits" uit balans te brengen, waren natuurlijk de monsters. Voor beter of slechter, de wezens die in veel afleveringen voorkwamen, blijven de meest populaire van de show. blijvende associatie, veel verder dan alle ethische of artistieke innovaties van de serie."

Dankzij de geweldige verhalen is de show door Salon "de engste serie in de tv-geschiedenis" genoemd.

Veel mensen zouden aannemen dat het maken van een klassieke show het netwerk een arm en een been zou kosten, maar de waarheid is dat shows als The Outer Limits helemaal niet veel kosten om te maken.

Het was super goedkoop om te maken

Dus, hoe goedkoop was The Outer Limits om vroeger terug te komen? Gelukkig doen sommige cijfers al een tijdje de ronde, en laten we zeggen dat het netwerk blij moet zijn geweest dat ze een geweldig rendement op de investering kregen.

Volgens Star Trek Myths werd de engste show in de geschiedenis gemaakt voor ongeveer $ 125.000 per aflevering. Gizmodo merkt wel op dat het "vandaag ongeveer $ 930.000 zou zijn". Al met al is dat niet heel veel om aan een hitshow uit te geven, vooral niet als je ontdekt dat Family Guy meer dan $ 2 miljoen kan uitgeven aan een enkele aflevering.

Het interessante aan het budget van The Outer Limits is dat het werd vergeleken met het budget van de originele Star Trek. Die show had destijds ook een klein budget, ongeveer $ 185.000 per aflevering. Vergelijk dat met de honderden miljoenen dollars die aan films zijn uitgegeven, en je kunt zien hoe goedkoop dat is, zelfs naar de huidige maatstaven. Appels tot peren, tot op zekere hoogte, maar het origineel had duidelijk geen astronomisch budget nodig om te gedijen.

The Outer Limits blijft voor velen de engste show in de geschiedenis van de televisie, en het kleine budget was meer dan genoeg om de basis te dekken en een blijvende indruk te maken.

Aanbevolen: