Hoe 'Rocky' van klein budget naar iconische franchise ging

Inhoudsopgave:

Hoe 'Rocky' van klein budget naar iconische franchise ging
Hoe 'Rocky' van klein budget naar iconische franchise ging
Anonim

Het verhaal van de underdog is iets waar veel mensen zich mee kunnen identificeren, en door de jaren heen hebben we enkele van de grootste personages in de filmgeschiedenis zien opkomen om een inspiratie voor iedereen te worden. Voordat Luke Skywalker, Captain America en Harry Potter allemaal naar het grote scherm kwamen om de wereld te laten zien waar ze van gemaakt waren, hield Rocky Balboa de boel in bedwang.

De originele Rocky-film werd in 1976 uitgebracht en het kleine plaatje dat een kolossaal succes zou kunnen worden, leidde tot een van de grootste franchises in de geschiedenis. Het verhaal van de film die wordt gemaakt is bijna net zo meeslepend als de film zelf.

Laten we eens kijken hoe Rocky een enorme filmfranchise werd!

Het script is in minder dan 4 dagen geschreven

Rotsachtig
Rotsachtig

In de jaren 70 was Sylvester Stallone een worstelende acteur die op zoek was naar zijn grote doorbraak in het bedrijf. Stallone was misschien geen veelgeprezen schrijver vóór Rocky, maar de jonge artiest had alleen wat inspiratie nodig om een script uit te werken.

Per Forbes zei Stallone tegen Michael Watson: En toen ging ik op een avond naar buiten om Muhammad Ali te zien vechten met Chuck Wepner. En wat ik zag was behoorlijk buitengewoon. Ik zag een man genaamd 'The Bayonne Bleeder' vechten tegen de grootste vechter die ooit heeft geleefd. En voor een kort moment bleek dit veronderstelde struikelblok prachtig te zijn. En hij hield het vol en sloeg de kampioen neer. Ik dacht: als dit geen metafoor voor het leven is.'

En zomaar, het vuur werd aangestoken onder de toekomstige ster. Hij schreef het script in minder dan 4 dagen, en hij was aan de gang.

Zelfs met een toekomstige goudmijn in zijn bezit, deed Stallone volgens Forbes nog steeds audities. Nadat hij een rol had verloren, vertelde Stallone de producenten van de film over zijn script, en het wekte hun interesse. De zaken zouden echter niet zo soepel verlopen.

Stallone bijna alles kwijt

Rotsachtig
Rotsachtig

Een ding dat moet worden opgemerkt over Stallone en de tijdsperiode waarin Rocky tot leven kwam, was dat de acteur blut was. In die tijd had hij minder dan $ 110 op zijn bankrekening en op een gegeven moment moest hij zijn hond verkopen om een aantal van zijn rekeningen te betalen, volgens Mental Floss.

Dus je zou denken dat elk aanbod voor zijn script zou resulteren in een onmiddellijke overeenkomst, toch? Nou, niet zo veel. Stallone was in staat om zijn script met succes te pitchen en hij kreeg zelfs $ 360.000 aangeboden voor zijn werk. Het voorbehoud hierbij was echter dat de studio niet wilde dat hij in de film zou schitteren, iets dat niet goed bij Stallone paste.

Stel je voor dat je een punt bereikt waarop, na bijna alles te hebben verloren om het in Hollywood te maken, een gouden kans als deze zich voordoet en uiteindelijk wordt neergeschoten. Vrijwel niemand ter wereld zou deze kans voorbij laten gaan, maar Stallone geloofde dat er iets groters was.

In een interview zou Stallone zeggen: "Ik dacht:" Weet je wat? Je hebt dit armoededing onder de knie. Je hebt echt niet veel nodig om van te leven.’ Ik kwam er min of meer uit. Ik was op geen enkele manier gewend aan het goede leven. Dus ik wist in mijn achterhoofd dat als ik dit script verkoop. en het doet het heel erg goed, ik ga van een gebouw springen als ik er niet in ben. Er is geen twijfel in mijn gedachten. Ik zal heel, heel erg van streek zijn.”

Uiteindelijk zouden de producers ermee instemmen Stallone in de film te laten spelen, waardoor hij een minimaal budget heeft om mee te werken. Dit was de enige grote kans waar Stallone echt op zat te wachten, en om te zeggen dat hij er het beste van maakte, zou een understatement zijn.

De film wint een Oscar en brengt een franchise voort

Rotsachtig
Rotsachtig

Ongelooflijk, de underdog Stallone zou een van de beste films in de geschiedenis gaan maken dankzij zijn doorzettingsvermogen en zijn vermogen om echt precies te krijgen wat hij wilde. Volgens Box Office Mojo verdiende de film meer dan $ 100 miljoen in eigen land, waardoor het een enorme hit werd. Niet alleen dat, maar het won ook de Oscar voor Beste Film, volgens IMDb.

En zomaar, de franchise was klaar voor gebruik. Tot op heden zijn er in totaal 6 Rocky-films geweest en de franchise blijft decennialang bloeien. Ook nu nog zullen mensen komen kijken wat er met de Italiaanse hengst aan de hand is.

Ongelooflijk, de Rock y-franchise is met succes uitgebreid met de Creed-films, die ook een succes waren. Het laat alleen maar zien dat Stallone echt de basis heeft gelegd voor een ongelooflijke reeks films.

Ondanks alle kansen die hij tegen hem had, maakte Sylvester Stallone echt filmmagie met Rocky.

Aanbevolen: