Een terugblik op enkele van de engste 'Ben je bang in het donker?' afleveringen

Inhoudsopgave:

Een terugblik op enkele van de engste 'Ben je bang in het donker?' afleveringen
Een terugblik op enkele van de engste 'Ben je bang in het donker?' afleveringen
Anonim

Het is de reden waarom je de trap op zou rennen nadat je de lichten in de gang had uitgedaan. Dat is de reden waarom je niet in je eentje de kelder in zou gaan. Daarom vond je het vreselijk om de laatste te zijn die wakker was tijdens een logeerpartijtje, niet in staat om de onbekende geluiden van het huis van een vriend buiten te sluiten, zeker dat elk geratel van de verwarming en het kraken van de trap betekende dat je klaar was.

Nickelodeon's Are You Afraid of the Dark? was een hoofdbestanddeel van de beginjaren van elk kind uit de jaren 90, en de engste verhalen blijven hangen in je achterhoofd, lang nadat de Midnight Society die rode emmer water op het vuur had gegooid. Terwijl je volwassen geest weet dat ze je niet bang moeten maken, herinnert je lichaam zich de emotionele textuur van het gegrepen worden door angst van de staking van de wedstrijd in de introreeks. Dit zijn de afleveringen die het antwoord op de titelvraag een volmondig JA maken. Ingediend voor de goedkeuring van de Midnight Society, dit zijn de 10 Are You Afraid of the Dark? afleveringen die ons volledig hebben getekend.

10 Seizoen 3, 'Episode 11' - The Tale Of The Quicksilver

Een paar broers schrikken van vreemde gebeurtenissen in hun nieuwe huis, en zijn nog banger als een klasgenoot kort daarna sterft. Ze ontdekken dat er een moorddadige demon op komst is en die natuurlijk (als je iets weet van dramatische structuren) achter hen aan komt. De onwaarschijnlijkheid van deze maakt deze niet minder eng.

9 Seizoen 1, 'Episode 2' - Het verhaal van lachen in het donker

Ok, dat is het, clowns zijn OVER, omdat we het zeggen. Azen op onze heersende culturele angst voor clowns, deze aflevering gaat over een tiener die wordt achtervolgd door een clown uit een funhouse nadat hij de neus van de clown steelt als een grap. De spanning stijgt als de clown op de loer ligt in het huis van de jongen, en zijn verrassende entree zorgt ervoor dat je je popcorn morst.

8 Seizoen 1, 'Episode 7' - The Tale Of The Captured Souls

Als Danny en haar familie in een B&B aan het meer verblijven, ontdekken ze tot hun verbazing dat de plaats wordt gerund door een jongen genaamd Peter. Er gebeuren vreemde dingen met Danny en haar ouders, en al snel ontdekt ze een geheim laboratorium in het huis, dat Peter heeft gebruikt om de zielen van de familie uit hun lichaam te zuigen met behulp van geheime camera's die overal op het terrein verborgen zijn.

7 Seizoen 1, 'Episode 3' - The Tale Of The Lonely Ghost

Heeft AYAOTD? weet hoe spookverhalen te doen of deed AYAOTD? weet hoe je spookverhalen moet doen? Deze griezelige aflevering bevatte een jong meisje dat bezweek onder groepsdruk en ermee instemde om de nacht door te brengen in een spookhuis. Zij en haar neef krijgen bezoek van de geest van een meisje van hun leeftijd dat werd gepest en misbruikt en alleen in huis stierf.

6 Seizoen 1, 'Episode 11' - The Tale Of The Dark Music

Andy is nieuw in de buurt als een pestkop hem begint te pesten. Wanneer Andy spookachtige muziek uit zijn kelder hoort, leidt zijn onderzoek naar de bron hem langs duistere paden. Hij vangt zijn pestkop op in de spookachtige kelder en ontdekt dat dit is wat het in de kelder wonende monster altijd al wilde: meer mensen om te eten.

5 Seizoen 1, 'Episode 1' - The Tale Of The Phantom Cab

Ben je bang in het donker? kwam swingend uit de poort met zijn allereerste aflevering, "The Tale of the Phantom Cab." Wanneer twee jonge jongens verdwalen in het bos, komt een griezelige taxichauffeur hen te hulp. Maar al snel wordt duidelijk dat ze beter af hadden kunnen zijn. In deze aflevering leek het bos achter je huis… niet zo vriendelijk.

4 Seizoen 2, 'Episode 8' - The Tale Of The Frozen Ghost

Zelfs de aanwezigheid van het gouden meisje Melissa Joan Hart uit de jaren 90 in deze aflevering kalmeert onze zenuwen niet. Ze speelt een babysitter die het huis van een tante bezoekt met de jongen waar ze voor zorgt, en als de jaren '90 ons iets hebben geleerd, is het dat alle huizen van tantes spookt. De geest van een jonge jongen bezoekt hen om te klagen dat hij het koud heeft… van bevriezing tot de dood jaren eerder.

3 Seizoen 1, 'Episode 5' - The Tale Of The Super Specs

We beoordelen deze met een grote NEE DANK U. Wanneer een tienermeisje een cool uitziende bril in een toverwinkel probeert, begint ze verhulde figuren te zien die er niet echt zijn. Terugkerend naar de magische winkel om meer te weten te komen, legt de winkeleigenaar uit dat er overal om ons heen wezens zijn die we niet kunnen zien omdat ze in alternatieve dimensies leven. Deze heeft je kleine 10-jarige zeker versteld doen staan.

2 Seizoen 3, 'Episode 5' - The Tale Of The Dollmaker

De enige jaren 90-poppen waar we over willen horen, zijn American Girl Dolls. Afgezien daarvan is het een bewezen feit: poppen zijn gewoon griezelig. De tiener Melissa mist haar vriendin Susan nadat ze heeft ontdekt dat Susans familie in merkwaardige omstandigheden is verhuisd. Ze vindt een poppenhuis op de zolder van haar familie dat precies op het huis van Susan lijkt, en de aflevering wordt vanaf daar alleen maar enger.

1 Seizoen 2, 'Episode 10' - Het verhaal van de glanzende rode fiets

Een tienerjongen genaamd Mike wordt nog steeds achtervolgd door de dag dat zijn beste vriend Ricky stierf in een rivier. Geplaagd door schuldgevoel dat hij zijn vriend niet heeft gered, begint Mike Ricky's geest te zien, die zijn kenmerkende rode fiets overal mee naartoe neemt. De productiewaarde mag dan helemaal in de jaren 90 zijn geweest, maar het zien van een screencap van Ricky is tot op de dag van vandaag angstaanjagend.

Aanbevolen: