Dit is hoe Marvel echt over Netflix denkt

Inhoudsopgave:

Dit is hoe Marvel echt over Netflix denkt
Dit is hoe Marvel echt over Netflix denkt
Anonim

Nog niet zo lang geleden leek het erop dat Netflix en het Marvel Cinematic Universe een samenwerking waren aangegaan die andere grote studio's nooit voor mogelijk hadden gehouden.

Buiten de MCU stemde de streamingdienst ermee in om samen een reeks shows te ontwikkelen en uit te brengen die een nieuwe groep Marvel-superhelden aan zijn kijkers voorstellen. De samenwerking begon met de release van Jessica Jones en kort daarna, de hooggewaardeerde serie Daredevil.

In de daaropvolgende jaren bracht Netflix ook de populaire Marvel-shows Luke Cage, Iron Fist, The Punisher en The Defenders uit.

Tot verbazing van de fans besloot de streaminggigant echter al zijn Marvel-shows in 2019 te annuleren. Sindsdien blijft het onduidelijk of Disney van plan is deze shows opnieuw op te starten in hun eigen Disney+.

Tegelijkertijd hangt de toekomst van deze Marvel-helden van Netflix in de MCU in de lucht. Op een serieuzere noot, er is ook veel interesse in hoe Marvel echt denkt over de streaminggigant na alle annuleringen.

Het begon allemaal toen Netflix een historische deal sloot met Disney

In 2012 werd aangekondigd dat Netflix een deal had gesloten met Disney, het moederbedrijf van Marvel. Het betekende dat de streamer de eerste betaal-tv-dienst werd voor een breed scala aan animatiefilms en live-action speelfilms.

"Vanaf de in 2016 uitgebrachte speelfilms die in de bioscoop zijn uitgebracht, zullen nieuwe titels van Disney, W alt Disney Animation Studios, Pixar Animation Studios, Marvel Studios en Disneynature beschikbaar worden gemaakt voor Netflix-leden om onmiddellijk te bekijken", zo staat in een persbericht. De overeenkomst behandelde ook "high-profile Disney direct-to-video nieuwe releases."

Maar slechts een paar jaar later werd ook onthuld dat Netflix grotere plannen had als het ging om een van Disney's belangrijkste eigendommen, Marvel.

In 2013 werd onthuld dat Marvel stilletjes aan het winkelen was voor een pakket dat het had samengesteld, dat bestond uit vier dramaseries en miniseries. In totaal had het zo'n 60 afleveringen, die via de kabel of streaming konden worden uitgezonden.

Aanvankelijk werd aangenomen dat Marvel Amazon, Netflix en WGN America als potentiële partners beschouwde. Al snel werd echter duidelijk dat Netflix al had gewonnen.

"Deze deal is ongeëvenaard in zijn reikwijdte en omvang, en versterkt onze toewijding om Marvel's merk, inhoud en personages te leveren op alle platforms van verhalen vertellen", zei Alan Fine, toenmalig president van Marvel Entertainment, in een verklaring, volgens Termijn. "Netflix biedt een ongelooflijk platform voor het soort rijke verhalen vertellen dat de specialiteit van Marvel is."

Slechts een paar jaar later viel het echter uit elkaar.

Er zijn speculaties over het uitvallen van Netflix met Marvel

Zelfs vandaag is het veilig om te zeggen dat fans nog niet klaar zijn met de plotselinge annulering van al zijn Marvel-shows door Netflix. Dat gezegd hebbende, begrijpen sommigen dat dit onvermijdelijk zou gebeuren, vooral nadat Disney zijn eigen streamingdienst Disney+ had gelanceerd.

Recente rapporten speculeren zelfs dat de streamingdienst uiteindelijk de Netflix Marvel-shows beschikbaar zou maken voor abonnees.

Aan de andere kant hebben sommigen ook gesuggereerd dat Netflix besloot alle shows te schrappen omdat hun kijkcijfers achteruit gingen. Je kunt echter ook stellen dat Marvel een enorme fanbase heeft en dat de streamer er baat bij had gehad om ze in de buurt te houden.

Maar sinds de massale annulering heeft Netflix geen commentaar gegeven op zijn beslissing om al zijn Marvel-shows te verwijderen.

Dit is wat Marvel heeft gezegd over Netflix nadat hun shows waren stopgezet

Toen Netflix besloot de banden met Marvel te verbreken, lijkt het alsof de streamer dit zonder kennisgeving heeft gedaan.

"Het moeilijkste was dat de situatie bij Netflix, waar ik echt niet op in kan gaan, anders dan te zeggen dat we overrompeld waren", vertelde Jeph Loeb, die als hoofd van Marvel Television diende, aan Deadline in 2019.

Voor Marvel leek het er ook op dat de beslissing van de streamer over hun shows nogal voorbarig was."We waren niet klaar om dat aan te kondigen, dus er was een ruimte ertussen, dus het leek erop dat we misschien zouden uitgaan", legde Loeb verder uit. Wat Marvel op Netflix betreft, zei hij ook dat er "dingen waren die nog moesten komen die nog niet af waren".

Anders dan dat, is Marvel over het algemeen moeder gebleven als het ging om zijn relatie met Netflix. In plaats daarvan gaat het liever verder.

"Het enige dat voor ons belangrijk is, is dat we de kans hebben gehad om van televisie te veranderen door vier helden samen te brengen, die zich vervolgens in een groep hebben verenigd, en mensen hebben er zo over gesproken dat dit ongekend is", merkte Loeb zelfs op.

Netflix streamt geen Marvel-films meer, met uitzondering van de Spider-Man-films die Marvel samen met Sony produceerde.

De samenwerking tussen Netflix en Marvel is misschien voorlopig niet aan de orde, maar er is altijd een mogelijkheid om in de toekomst opnieuw te onderhandelen. Maar het lijkt erop dat Marvel zelf plannen heeft voor zijn Netflix-superhelden.

Toen werd onthuld dat de streamer zijn shows had geannuleerd, schreef Loeb een open brief aan fans waarin hij liet doorschemeren: Onze netwerkpartner heeft misschien besloten dat ze niet langer de verhalen van deze geweldige personages willen vertellen … maar jij ken Marvel beter dan dat.”

Aanbevolen: