Dit is hoe Ron Howard echt denkt over zijn tijd in 'The Andy Griffith Show

Inhoudsopgave:

Dit is hoe Ron Howard echt denkt over zijn tijd in 'The Andy Griffith Show
Dit is hoe Ron Howard echt denkt over zijn tijd in 'The Andy Griffith Show
Anonim

Ron Howard is een Hollywood-icoon die zijn A-lijst in de filmindustrie heeft verdiend met een carrière van meer dan drie decennia. Ron begon zijn carrière als kindacteur en verscheen in verschillende films. Van kinds af aan kreeg hij publieke aandacht en goedkeuring, maar zijn meest opvallende rol was destijds in The Andy Griffith Show. Ron speelde acht jaar lang zijn rol als Opie Taylor, van 1960 tot 1968. Hij speelde naast de hoofdpersoon van de show, Andy Griffith, die Andy Taylor was in de door CBS geproduceerde tv-serie.

Als kind maakte de ster naam met acteercredits, waaronder Twilight Zone, Happy Days, The Music Man en American Graffiti. De Andy Griffith Show had echter een opmerkelijke invloed op zijn karakter en was de boost die zijn acteer-cv nodig had. In de afgelopen tijd heeft een nu 67-jarige Ron dit bevestigd, evenals de levenslange lessen die hij heeft geleerd van de overleden superster van de show, Andy Griffith. Hier is alles wat hij te zeggen heeft over de show die zijn sterrendom voortstuwde.

8 Hij blijft dankbaar voor de impact van de show op zijn carrière

Tegenwoordig is Ron uitgegroeid tot een van de grootste regisseurs in Hollywood, maar het begon allemaal toen hij een kleine jongen was met grote dromen. Op 6-jarige leeftijd lieten Rons ouders, die ook in Hollywood waren, hem auditie doen voor de show. Hij kreeg de rol van Opie Taylor en dus begon zijn reis met Andy Griffith. Ron verscheen acht seizoenen in de sitcom in 209 afleveringen. Dus hij groeide letterlijk op voor de ogen van tv-liefhebbers. De Andy Griffith Show zette hem op een succesvol pad wat betreft zijn volgende tv-optredens.

7 Howard koestert de invloed van Griffith

In een interview in 2010 sprak Howard prachtig over zijn jeugdherinneringen op de set van The Andy Griffith Show. Hij vertelde hoe zijn co-ster en tv-vader hem buiten de set hadden behandeld. De filmregisseur vertelde: Hij behandelde me heel goed, maar hij maakte er een leerervaring van, niet op een strenge, taakmeesterachtige manier, maar ik kreeg echt een echt inzicht in creativiteit en hoe dingen werken en waarom sommige scènes grappig, en anderen niet.”

6 Griffiths inzicht hielp Howard in zijn carrière

Ron voegde eraan toe dat het inzicht van de overleden acteur hem goed van pas kwam in zijn carrière in de jaren die volgden. Hij voegde eraan toe dat Griffith "heel aardig" voor hem was, altijd speels terwijl hij de klus geklaard kreeg. Nadat Griffith in 2012 op 86-jarige leeftijd overleed, nam Ron de tijd om een soulvol eerbetoon te delen op sociale media. Hij schreef op Twitter: “Zijn streven naar uitmuntendheid en de vreugde die hij genoot in het creëren, dienden generaties en hebben mijn leven gevormd. Ik ben RIP Andy eeuwig dankbaar.”

5 Ron kon goed opschieten met andere castleden

The How The Grinch Stole Christmas-regisseur deelde ooit dat zijn beminnelijke relatie met Griffith vergelijkbaar was met zijn relatie met de bemanningsleden. Hij herinnerde zich hoe zijn opvattingen werden gerespecteerd ondanks het feit dat hij een jonge acteur was. Hoewel Ron in zijn beginjaren een acteur was, had hij een grote interesse in het hele creatieve proces op de set.

4 Ron is blij dat hij zichzelf mocht uiten

Zijn mening werd gerespecteerd en hij mocht tijdens het filmproces wijzigingen aanbrengen. Dit was niet iets dat snel kwam omdat de ideeën van Ron niet meteen werden geaccepteerd. De eerste keer dat Ron de show beïnvloedde, was om een van zijn regels te veranderen. Hij wilde dat Opie natuurlijker zou klinken, en de bemanning stond hem toe veranderingen te beïnvloeden. Hij herinnerde zich hoe de regisseur van de show, Bob Sweeney, de tijd nam om naar hem te luisteren en groen licht te geven voor de uitvoering van zijn idee. De steracteur merkte op dat de aflevering Barney's Replacement heette. Hij herinnerde zich hoe hij bekend had gemaakt dat een van zijn regels niet iets was wat een kind zou zeggen, en Sweeney had ermee ingestemd. Ron herinnerde zich hoe verfrissend het voelde om zijn mening gerespecteerd te zien worden.

3 Hij is blij dat hij zijn vader op de set heeft gehad

Rons vader, Rance, had een grote invloed op de manier waarop zijn Opie Taylor-personage werd gemaakt en geportretteerd in de show. Ron deelde ooit dat hij oorspronkelijk een typisch sitcom-geintje zou zijn - een kind met een slimme mond die vaak grappen maakte, grappen maakte en comebacks maakte. Hij herinnerde zich dat Rance toen altijd op de set stond te kijken wat er aan de hand was.

2 Ron herinnert zich dat zijn vader aan het pitchen was wat Opie zou moeten zijn

Hij herinnerde zich echter dat zijn overleden vader zijn idee deelde over hoe Opie zou moeten zijn. Rance gooide hoe Opie eruit zou moeten zien, en merkte op dat hij een meer respectabel kind zou kunnen zijn dat wist dat zijn vader intelligenter was dan hij. Ron vertelde dat hij hier jaren later achter kwam. Ron voegde eraan toe dat Griffith de observatie goed opvatte en werkte aan het veranderen van Opie's karakter in Rance's pitch. Bijgevolg werd Opie gemaakt om een welgemanierd en respectvol personage te zijn.

1 De regisseur van de A-lijst zegt dat het natuurlijk voelde om Opie te spelen

Ron heeft verteld dat het heel natuurlijk was om Opie te spelen, maar hij was het brein achter het natuurlijk maken van het personage achteraf. Ron moest het dikke zuidelijke accent beheersen, zoals dat van zijn tv-vader, en het kwam precies goed uit. Hij voegde eraan toe dat zijn rol origineel was omdat zijn relatie op het scherm met Griffth vergelijkbaar was met die met zijn vader. Hij vertelde dat het "gewoon een simpele, oprechte waarheid" was.

Aanbevolen: