Deze flop van $ 175 miljoen heeft de meest gecompliceerde erfenis van Hollywood

Inhoudsopgave:

Deze flop van $ 175 miljoen heeft de meest gecompliceerde erfenis van Hollywood
Deze flop van $ 175 miljoen heeft de meest gecompliceerde erfenis van Hollywood
Anonim

In deze tijd hebben filmbudgetten een astronomisch bedrag bereikt, en studio's rollen de dobbelstenen dankzij de omzet die blockbusters kunnen genereren. Kijk maar eens hoeveel de MCU en Star Wars bereid zijn te besteden aan hun grootste films. Het is een strategie die vruchten kan afwerpen, maar ook een die een groot risico met zich meebrengt.

Tijdens de jaren 90 was Kevin Costner een grote filmster en nam hij een project op zich met een te hoog budget dat door velen als een historische ramp wordt beschouwd. De dingen zijn echter niet zo eenvoudig met deze film.

Laten we terugkijken op Waterworld en zijn gecompliceerde erfenis.

'Waterworld' zou een hit worden

1995's Waterworld was een film die alles moest zijn waar een filmfan op kon hopen. Enorme actie, groot talent in de cast en een veelbelovend uitgangspunt dat eruitzag alsof het voor het publiek aantrekkelijk zou kunnen zijn om naar te kijken, waren allemaal belangrijke punten in de opbouw van de film.

Met Kevin Costner in de hoofdrol, was Waterworld zijn film door en door, maar in plaats van dat alles op rolletjes liep, liepen Costner en zijn crew om elke hoek haken en ogen. Pre-release pers was zeker beschadigd dankzij deze haken en ogen.

"Aanvankelijk gepland als een "Mad Max on water"-avontuur van $ 100 miljoen, leed het voertuig van Kevin Costner aan natuurrampen, waaronder een set van meerdere miljoenen dollars die werd vernietigd door een orkaan, herschrijvingen, tegenslagen in de productie en dergelijke, die heeft de uiteindelijke kosten opgedreven tot een recordbedrag van 175 miljoen dollar”, schrijft Forbes.

De aanval van slechte pers, vooral van degenen die op Costner's pleidooi kwamen voor wat volgens sommigen een ijdelheidsproject was, was een beetje veel, en het speelde een rol bij het vormgeven van het verhaal rond de film. Uiteindelijk was het tijd om naar de bioscoop te gaan, en mensen hielden Waterworld nauwlettend in de gaten om te zien hoe het zou presteren.

The Box Office-nummers schilderden een interessant beeld

Aan de kassa had de duurste film ooit gemaakt (destijds) een van de grootste hits aller tijden moeten zijn, maar dit was gewoon niet het geval. Al het negatieve geroezemoes rond deze film deed hem geen goed, en uiteindelijk moest hij de koude realiteit onder ogen zien.

Volgens The-Numbers was Waterworld in staat om meer dan $ 260 miljoen op te halen, waardoor het een van de grootste films van het hele jaar is. Nu, dat klinkt niet slecht, maar in die tijd verdiende dat zijn budget nog steeds niet terug. Hierdoor en vanwege alle pers die de film ontving over productieproblemen en ballonvaartkosten, veranderde het verhaal rond deze film al snel dat er werd gesproken over een van de grootste rampen in de geschiedenis van de filmindustrie.

Helaas heeft de gevolgen van het onvermogen van Waterworld om een grootmacht aan de kassa te worden, de film een gecompliceerde erfenis gegeven in de ogen van filmfans.

De erfenis van de film

Waterworld, in dit stadium, is een van de meest beruchte releases in de filmgeschiedenis, omdat het een opgeblazen kaskraker was die als een kolossale bom wordt beschouwd, ondanks een brutowinst van meer dan $ 260 miljoen in de jaren 90.

Opgemerkt moet worden dat deze film ook werd genomineerd voor een Academy Award voor beste geluidsbewerking. Dat gezegd hebbende, het stigma van de duurste film aller tijden, evenals een lauwe kritische ontvangst, veranderde de perceptie. In plaats van als teleurstellend te worden beschouwd, werd het als een ramp beschouwd, wat niet helemaal het geval was.

Bij het onderzoeken van de nalatenschap van de film merkte Forbes op dat "Waterworld geen bom is, maar eerder een loutere teleurstelling in verband met onbedoeld enorme kosten. Maar het bracht Kevin Costners carrière als een levensvatbare filmster nog steeds tot zinken."

Veel mensen zullen deze film snel aanwijzen als een treinwrak dankzij de gevolgen, maar de dingen zijn niet zo eenvoudig. Het brak uiteindelijk zelfs, dus het was geen totaal financieel verlies. Het is alsof het niet maken van een kolossaal bedrag elk discours over de film die gewoonweg teleurstellend zou zijn, heeft voorkomen. In plaats daarvan belandde de discussie in het gebied van afvalcontainers, waar het grotendeels is gebleven.

Waterworld was geenszins een gruwelijke film, noch was het financieel een complete en totale mislukking. Het v alt echter niet te ontkennen dat de gevolgen van deze film een spoor van vernietiging hebben veroorzaakt.

Kevin Costner gooide al die jaren geleden de dobbelstenen met Waterworld, maar deze keer was het geluk niet in het voordeel van de stoutmoedigen. Dat gezegd hebbende, mensen waren te onvriendelijk tegen deze film. Vooroordelen speelden daarbij zeker een grote rol.

Aanbevolen: