Mank'-ster Amanda Seyfried over de erfenis van 'moderne' Hollywood-diva Marion Davies

Inhoudsopgave:

Mank'-ster Amanda Seyfried over de erfenis van 'moderne' Hollywood-diva Marion Davies
Mank'-ster Amanda Seyfried over de erfenis van 'moderne' Hollywood-diva Marion Davies
Anonim

De film is het fictieve verhaal van hoe Hollywood-schrijver Herman "Mank" Mankiewicz het script schreef van het meesterwerk van Orson Welles, Citizen Kane. De titulaire rol wordt gespeeld door Gary Oldman, met Game of Thrones 'Charles Dance waarin William Randolph Hearst speelt, de mediamagnaat die naar verluidt het personage van Charles Foster Kane in de film uit 1941 heeft geïnspireerd.

Geschreven door Finchers vader, wijlen Jack Fincher, is Mank een eerbetoon aan de Gouden Eeuw van Hollywood in weelderig zwart-wit zwart-wit. De film is gebaseerd op dezelfde apparaten die de films van Welles zo herkenbaar maakten: lange takes, het gebruik van groothoeklenzen en opnamen met diepe focus.

Amanda Seyfried op Moden Icon Marion Davies

Seyfried speelt Davies, een Brooklynite actrice en de minnares van Hearst die vriendschap sluit met Mank.

“Ze vertelde het zoals het was,” zei Seyfried in een interview met Netflix Queue.

“Niet veel vrouwen deden dat, vooral niet in die tijd. Ze schaamde zich nergens voor, en dat was heel modern', zei ze.

“Ze was niet zo gerespecteerd toen ze nog leefde, wat interessant is omdat ze een ongelooflijke acteur was,” merkte Seyfried ook op.

De band tussen Marion en Mank is een van de beste elementen van de film, gebaseerd op sterke wendingen van Seyfried en Oldman.

“Hun relatie is geschreven op een manier die het beste van hen beiden vastlegde,” zei Seyfried.

“Mank was echt zo gemakkelijk om in de buurt te zijn en was zo slim. Hij zou dingen veel interessanter kunnen maken. Marion is hetzelfde: ze is echt slim en ze is erg charismatisch. Ze wil het beste in mensen zien. Je ziet ze zo mooi in elkaar overlopen in het script. Je wilt geloven dat hun relatie zo was, 'vervolgde ze.

Hoe Seyfried zich klaarmaakte om Marion Davies te spelen in 'Mank'

Seyfried gaf ook toe dat hij bang was bij het idee om een legende als Davies te portretteren.

“Er was veel om waar te maken. Ik wist dat ik zoveel mogelijk informatie nodig had - wat verrassend genoeg niet zo gemakkelijk was. Ze heeft zoveel films gemaakt, maar ze is een mysterie', zei de actrice.

Als acteur versmelt je je essentie met elk personage, maar het eerste wat ik moest doen was dingen vinden waar ik mee te maken had, dingen vinden die op elkaar leken, manieren vinden om verliefd op haar te worden - en dat ging heel gemakkelijk. De rest was gewoon een accent en probeerde haar stem in haar films te horen en de backstage-versie van haar te vinden. Aan het eind van de dag creëerden we haar op basis van een essentie die ik heb en die zij heeft. Dat werd geholpen door lange gesprekken met David, 'voegde ze eraan toe.

Mank streamt op Netflix

Aanbevolen: