Quentin Tarantino weigert deze iconische film opnieuw op te starten

Inhoudsopgave:

Quentin Tarantino weigert deze iconische film opnieuw op te starten
Quentin Tarantino weigert deze iconische film opnieuw op te starten
Anonim

Quentin Tarantino is ongetwijfeld een van - zo niet de - meest invloedrijke filmmaker van onze tijd. Sinds hij zijn lange schrijf- en regiedebuut maakte met de misdaadfilm Reservoir Dogs in 1992, heeft hij ons in totaal negen films gegeven, waarvan bijna alle succesvoller zijn dan zijn voorganger.

Ongeveer drie maanden voor zijn 59e verjaardag, zit de directeur al meer dan de helft van zijn leven in het scherp van de snede en staat hij er nu op dat er uiteindelijk een einde aan komt. Tarantino is meerdere keren geciteerd en zei dat zijn volgende film - zijn tiende - ook de finale van zijn carrière zal zijn, voordat hij de megafoon van zijn regisseur ophangt.

Het nieuws is nog steeds een schok voor veel mensen, aangezien Tarantino nog een paar decennia van vitaliteit moet hebben. Een voorbeeld hiervan is de legendarische regisseur Martin Scorsese, die nog steeds aan het werk is ondanks dat hij al eind 70 is. Het heeft ook geleid tot veel speculatie - en in sommige kringen campagnes - over wat dit laatste project zou moeten zijn. Een van de suggesties was in feite een reboot van Reservoir Dogs, maar daar heeft Tarantino niets aan.

Eerste project van zijn carrière

Een online samenvatting van Reservoir Dogs luidt: "Zes criminelen met pseudoniemen, en elk vreemden voor elkaar, worden ingehuurd om een overval uit te voeren. De overval wordt overvallen door de politie en de bende wordt gedwongen zich een weg naar buiten te schieten Op het rendez-vous van hun pakhuis proberen de overlevenden, zich realiserend dat ze waren opgezet, de verrader in hun midden te vinden."

Een poster voor 'Reservoir Dogs&39
Een poster voor 'Reservoir Dogs&39

Als eerste project in zijn carrière als regisseur had Tarantino begrijpelijkerwijs niet veel budget om aan de film te werken. Het rendement was ook vrij mager - althans in vergelijking met de prestaties van zijn toekomstige films. Het was trouwens pas toen hij zijn volgende film maakte - Pulp Fiction in 1994 - dat zijn eerste echt aandacht begon te krijgen.

Het daaropvolgende succes van Reservoir Dogs zou een belangrijke mijlpaal worden in het uitstippelen van een pad naar succes voor onafhankelijke films, iets dat voorheen niet echt bestond. Het is dan ook geen verrassing dat er oproepen zijn geweest voor hem om ofwel een remake van de foto te maken, of een soort vervolg.

Komt de cirkel rond

Het zou gemakkelijk zijn om aan te nemen dat hij voor een pionier als Tarantino absoluut zou willen werken aan een origineel idee voor zijn zwanenzangproject. Integendeel, hij geeft toe dat de gedachte om de cirkel rond te maken en nog een Reservoir Dogs-gericht project te creëren hem bijzonder aansprak.

Quentin Tarantino over 'Re altime met Bill Maher&39
Quentin Tarantino over 'Re altime met Bill Maher&39

Dat gezegd hebbende, het is een gedachte die hij woog en uiteindelijk besloot hij niet. Als daar nog twijfels over waren, legde hij ze allemaal tot rust tijdens een optreden op Real Time With Bill Maher in juni 2021. De presentator van de show wilde weten hoe Tarantino zijn eigen groeitraject door de jaren heen ziet en vroeg hoe anders zou zijn allereerste film zijn als hij hem vandaag opnieuw zou maken.

"Dat is een soort van vastgelegde tijd in een moment-dingen," antwoordde Tarantino, voordat hij onthulde dat hij het pad van een Reservoir Dogs-remake als zijn laatste film overwoog. Helaas voor alle fans die gepassioneerd zijn door dit idee, was hij onvermurwbaar in zijn weigering: "Ik zal het niet doen, internet!"

'Te jong om te stoppen'

Zoals het geval is geweest met de meeste mensen, kon Maher zijn hoofd gewoon niet rond de beslissing van Tarantino wikkelen. Hij zong de lof van Once Upon A Time in Hollywood, het nieuwste project van de regisseur, voordat hij hem smeekte om van gedachten te veranderen - of op zijn minst aandringen om de redenering achter zijn keuze te begrijpen.

Brad Pitt en Leonardo DiCaprio zijn de sterren van Tarantino's 'Once Upon A Time in Hollywood&39
Brad Pitt en Leonardo DiCaprio zijn de sterren van Tarantino's 'Once Upon A Time in Hollywood&39

"Voor mij is je nieuwste je hoogtepunt. Dit is mijn favoriet aller tijden. Dus waar gaat deze onzin over - je gaat nog maar één film maken?" Maher poseerde voor zijn gast. "Je bent te jong om te stoppen. En je bent op de top van je kunnen."

Tarantino leek moeite te hebben om zichzelf te rechtvaardigen terwijl hij zo voor de gek werd gehouden, en gaf in feite toe dat hij geen tastbaar argument had dat goed genoeg was om alle klachten te sussen. Hij gaf echter wel toe dat hij het vak wil verlaten nu hij nog aan de top is. Dit, zei hij, is wat hem voedt om nog een laatste foto te maken en het dan een dag te noemen. Welke foto dat zal zijn v alt nog te bezien, maar we weten zeker dat het geen Reservoir Dogs reboot zal zijn.

Aanbevolen: