Cobra Kai' ging te ver bij het filmen van deze scène in vreselijke omstandigheden

Inhoudsopgave:

Cobra Kai' ging te ver bij het filmen van deze scène in vreselijke omstandigheden
Cobra Kai' ging te ver bij het filmen van deze scène in vreselijke omstandigheden
Anonim

Het opzetten van een filmfranchise is een droom die uitkomt voor elke studio, en franchisefilms floreren al tientallen jaren in Hollywood. De MCU is tegenwoordig de belangrijkste attractie, maar andere franchises kunnen nog steeds een thuis vinden op het grote scherm.

De Karate Kid-franchise begon in de jaren tachtig en de opkomst van Cobra Kai heeft er nieuw leven in geblazen. De serie is een hit sinds het debuut in 2018 en veel details van achter de schermen beginnen naar voren te komen.

Laten we Cobra Kai eens nader bekijken en leren hoe moeilijk dingen kunnen worden tijdens het filmen van de hitshow.

'The Karate Kid'-franchise is een klassieker

De jaren tachtig waren de thuisbasis van een aantal werkelijk opmerkelijke filmfranchises, waarvan sommige de tand des tijds hebben kunnen doorstaan. Als we terugkijken op het decennium, is het moeilijk om de impact te negeren die de Karate Kid-franchise had.

Met in de hoofdrol Ralph Macchio, was The Karate Kid de eerste film in de franchise, en het werd een enorme hit die Macchio's carrière in Hollywood hielp lanceren. Zelfs met een klein budget verpletterde de klassieker uit 1984 aan de kassa en lanceerde vervolgens een franchise die bleef groeien.

Macchio zou in 3 Karate Kid-films verschijnen, en een jonge Hilary Swank zou in de jaren 90 de hoofdrol spelen in The Next Karate Kid. Een lange pauze maakte uiteindelijk plaats voor Jaden Smith's Karate Kid, wat een groot succes was en hij samen met de legendarische Jackie Chan werkte.

De franchise heeft veel pauzes gehad, maar de afgelopen jaren is de belangstelling enorm gestegen, allemaal dankzij een hitserie.

'Cobra Kai' is een sensatie geweest

Cobra Kai debuteerde in 2018 en is de afgelopen jaren een van de meest interessante stukjes popcultuur geworden. Het is altijd moeilijk om vast te stellen hoeveel interesse een oudere franchise zal hebben, maar de algehele kwaliteit van de show maakte het een must-see vanaf het moment dat het zijn debuut maakte.

Wat begon als een show op YouTube, werd een sensatie en werd al snel opgepikt door Netflix. Interessant genoeg wist de cast niet dat ze aan het filmen waren voor de streaminggigant.

"We waren seizoen drie aan het filmen zonder dat we wisten dat we naar Netflix zouden gaan. Ongeacht op welk platform we ons bevonden, we wilden ons beste beentje voorzetten", zei Xolo Maridueña.

De acteur volgde dit op door te zeggen: "Het was deze perfecte storm van mensen tijdens quarantaine die net op Netflix aan het browsen waren. Ik hoop [op] dezelfde soort magie."

Gelukkig waren de fans tevreden, en de show lijkt sindsdien in populariteit te zijn gegroeid. De serie had een succesvolle lancering van het vierde seizoen en een 5e seizoen is al bevestigd door het koper op Netflix.

Het ging redelijk goed voor de hitserie, maar achter de schermen was het soms behoorlijk moeilijk voor de artiesten.

De filmomstandigheden waren zwaar

Werken aan elke set kan zijn moeilijkheden hebben, zelfs voor de grootste projecten die er zijn. Dit was het geval voor Cobra Kai, aangezien sommige artiesten enig inzicht hebben gegeven in het filmen in barre weersomstandigheden.

Volgens Buzzfeed: "Tijdens het filmen in het bos voor seizoen 2, aflevering 7, zei de cast dat het ijskoud, glad en super modderig was."

"Jacob herinnerde zich dat hij moeite had om de timing van zijn gevecht met Xolo te bepalen, vooral vanwege de vriestemperatuur", vervolgde de site.

Dit kan niet gemakkelijk zijn geweest voor de artiesten, omdat ze zelfs erkenden hoe het weer hun vermogen om voor de camera op te treden beïnvloedde. Dit was niet zo intens als de ervaring van Leonardo DiCaprio op de set van The Revenant, maar het laat nog steeds zien dat niets perfect is tijdens het werken aan een project.

Zelfs met het gebruik van stuntdubbels, gaat er veel voorbereidingswerk zitten in het tot leven brengen van de vechtchoreografie, wat ook de artiesten kan belasten.

"Ik bedoel, we hadden alle stuntdubbels, alle stuntcoördinatoren, alle acteurs bij elkaar. Het was een enorme repetitie in termen van het aantal mensen. We krijgen uren om te trainen. Ik voel me nooit helemaal klaar tot het moment. Ik heb zoiets van, 'Oké, je moet ervoor gaan en je gewoon committeren'", zei Peyton List.

Cobra Kai is een sensatie sinds zijn YouTube-dagen, en de hoeveelheid werk die wordt gestoken in het tot leven brengen van een enkele aflevering is echt verbazingwekkend. Gelukkig heeft alle opoffering zijn vruchten afgeworpen.

Aanbevolen: