Gebruikt Henry Cavill een dubbelganger voor zijn stunts op 'The Witcher'?

Inhoudsopgave:

Gebruikt Henry Cavill een dubbelganger voor zijn stunts op 'The Witcher'?
Gebruikt Henry Cavill een dubbelganger voor zijn stunts op 'The Witcher'?
Anonim

Henry Cavill is geen onbekende in stunts en actiescènes in films en op tv. Hij is tenslotte misschien het best bekend voor het spelen van Superman / Clark Kent in het DC Extended Universe. Hij heeft die rol tot nu toe in drie films hernomen – vier als je de Zack Snyder-versie van Justice League meetelt. Voor het meeste stuntwerk in deze films werd Cavill gecoverd door Paul Darnell, een stuntartiest die ook soortgelijke optredens heeft gedaan voor Jurassic World en Baby Driver.

Het was een heel ander verhaal toen Cavill begon te werken aan The Witcher, zijn veelgeprezen fantasy-dramaserie op Netflix. Hij was vastbesloten om zijn eigen stunts en vechtscènes in de show te doen. Om zich hierop voor te bereiden, ging hij tot het uiterste en bouwde hij zelfs zijn lichaamsbouw zo op dat hij naar verluidt op een gegeven moment zijn kostuums scheurde.

Cavill kreeg deze verandering in perspectief als het gaat om stunts na zijn tijd met Tom Cruise op de set van Mission: Impossible – Fallout. Cruise staat bekend om het uitvoeren van zijn eigen stunts, en de tijd die Cavill besteedde aan het observeren van hem, ontwikkelde zijn eigen liefde ervoor.

Cavill is borderline geobsedeerd door stuntwerk

38-jarige Cavill onthulde zijn nieuwe standpunt in een Actors on Actors-gesprek dat hij had met Star Trek-legende Sir Patrick Stewart voor het tijdschrift Variety in 2020. "Voor mij, als het gaat om stunts, heb ik altijd genoten van het doen van de fysieke dingen, "zei hij. "Werken met Tom Cruise heeft echt geholpen - of misschien, in de ogen van de producenten, maakte het mijn plezier voor stunts erger."

Sir Patrick Stewart en Henry Cavill's Actors on Actors gesprek voor Variety magazine
Sir Patrick Stewart en Henry Cavill's Actors on Actors gesprek voor Variety magazine

De acteur is nu geobsedeerd door stuntwerk en vindt dat dit de enige manier is om de integriteit van zijn personage bij het publiek te behouden. "Ik wil nu echt de [stunts] doen, en ik denk dat het een essentieel onderdeel is van het personage," vertelde hij Sir Patrick.

"Als een publiek naar Ger alt op het scherm [in The Witcher] kijkt, moeten ze geloven dat ik het ben. Als ik het niet ben, heb ik het gevoel dat ik het personage op de een of andere manier heb verraden, en dus heb ik probeer zoveel te doen als een productie me toestaat." Om veiligheidsredenen laten producties acteurs niet altijd toe om elke stunt uit te voeren, aangezien sommige extreem gevaarlijk kunnen zijn.

Cavill draagt zijn eigen gewicht als het gaat om vechtscènes

Zwaardgevechten zijn een ander veelvoorkomend element van de serie, en de acteur zorgt ervoor dat hij nooit iets aan het toeval overlaat door te proberen de kunst ervan precies goed te krijgen.

Henry Cavill als Ger alt van Rivia in 'The Witcher&39
Henry Cavill als Ger alt van Rivia in 'The Witcher&39

"Ik bracht al mijn vrije tijd door als ik niet op de set was - en zelfs als ik op de set was - met een zwaard in mijn hand", legde hij uit in een apart, oud interview. "Het was gewoon wennen aan het gewicht van het zwaard, het dag in dag uit gebruiken. Ik had drie zwaarden waar ik woonde. Ik had er vier op het werk en het was gewoon non-stop: oefenen, oefenen, oefenen."

Lauren Schmidt Hissrich, die werkt als de showrunner voor The Witcher, bevestigde Cavills toewijding om zijn eigen gewicht te dragen als het gaat om vechtscènes. "Je zult veel gevechten zien, wat betekent dat je veel van Henry zult zien," legde ze uit. "Henry had geen stuntdubbel. Hij doet al zijn eigen werk… Dat betekent dat hij non-stop trainde. Hij had altijd zwaarden in zijn hand en was altijd een beetje in de trainingsruimte met zijn team."

Producers van 'The Witcher' hebben de vechtscènes aangepast aan Cavill's indrukwekkende lichaamsbouw

Hissrich onthulde wel dat Cavills imposante lichaamsbouw betekende dat ze de vechtscènes moesten aanpassen aan de manier waarop ze zijn geschreven in de Andrzej Sapkowski-romans: "Een deel van wat we moesten doen was de vechtstijl aanpassen aan Henry. Je leest in de boeken draait alles om pirouettes en dansen.[Maar] dan neem je een man van 1,80 en zeg je 'Pirouette!'"

'The Witcher' showrunner, Lauren Schmidt Hissrich
'The Witcher' showrunner, Lauren Schmidt Hissrich

"Dus het ging er echt om de juiste balans te vinden tussen wat we zouden lezen dat Ger alt in de boeken doet en wat Henry doet, en het vinden en trouwen van die dingen samen", vervolgde Hissrich. "Want nogmaals, we wilden er zeker van zijn dat hij de beste uitbeelding van de gevechten was."

In het Variety-discours onthulde Sir Patrick dat hij Cavill aanvankelijk niet herkende als Ger alt in de serie. De jongere acteur legde uit dat hij elke keer dat hij de rol speelde echt veranderde. "Tegen de tijd dat ik in mijn volledige Ger alt-uitrusting zat, was het alsof ik naar een ander persoon keek", zei hij. "Zodra de contactlenzen erin gingen, waren mijn interacties compleet anders."

Aanbevolen: