Anne Rice: Aanpassing hits en missers

Inhoudsopgave:

Anne Rice: Aanpassing hits en missers
Anne Rice: Aanpassing hits en missers
Anonim

Er zijn eerbetuigingen binnengekomen voor de beroemde auteur Anne Rice, die eind 2021 tragisch stierf na complicaties als gevolg van een beroerte. Ze was 80 jaar oud. Fans en bewonderaars delen hun verdriet nadat de zoon van de auteur en medewerker Christopher Rice het verwoestende nieuws op de Facebook-pagina van Rice plaatste. Rice is misschien wel het meest bekend om haar boekenreeks The Vampire Chronicles, die in 1976 begon met Interview with the Vampire en in 1994 werd verfilmd tot een succesvolle film met in de hoofdrollen Tom Cruise, Brad Pitt en een 11-jarige Kirsten Dunst.

Rijst wordt meestal geassocieerd met gothic en erotische literatuurgenres, maar ze heeft zich ook verdiept in historische en christelijke literatuur, en heeft haar memoires geschreven. En hoewel haar nalatenschap zal voortleven op de pagina's van de meer dan drie dozijn boeken die ze heeft geschreven, zal het, ten goede of ten kwade, ook voortleven in de vele bewerkingen van haar geschriften die de afgelopen twee-en-a zijn geproduceerd. -halve decennia. Rice heeft gezien hoe haar werken op het scherm werden gereproduceerd, zowel filmisch als op televisie, meerdere manga's en stripboeken gemaakt van haar materiaal, en zelfs een van haar beroemdste personages tot leven zien brengen in zijn eigen musical. Laten we eens kijken naar enkele van haar grootste aanpassingen, of het nu hits of missers zijn.

6 Miss - 'Exit To Eden' (1994)

Rice publiceerde oorspronkelijk Exit to Eden als een roman die het onderwerp BDSM verkent via de romanvorm in 1985 onder het pseudoniem Anne Rampling. De roman vertelde het verhaal van een geïsoleerd resort met een BDSM-thema genaamd The Club, waar high-end klanten veel tijd konden besteden aan het verkennen van het leven van een meester of minnares. Uitgebracht als een film in 1994 die sterk verschilde van de originele plot van de roman, Exit to Eden de film was een grote ramp voor de kassa, met een brutowinst van slechts $ 6 miljoen tegen een gerapporteerd budget van $ 25- $ 30 miljoen. Het werd algemeen bespot door critici die kritiek hadden op de opname van een komische subplot van juwelendief waarin de personages onbedoeld op de vlucht sloegen voor de wet.

5 Hit - 'Interview With The Vampire' (1994)

1994 was geen blindjaar voor Anne Rice-aanpassingen, want Exit to Eden werd gevolgd door het verbluffende Interview With The Vampire, gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1976. Vampire was een commercieel en kritisch succes dat zijn cast als filmsterren en zijn crew, die pionierde met een innovatieve vampiermake-up op het scherm, verstevigde als filmmakers die Academy Award-nominaties waardig waren. De film had een brutowinst van $ 223 miljoen tegen een gerapporteerd budget van $ 60 miljoen. Dat is zijn blijvende erfenis, het leidde in 2002 tot een (kritieke bom) vervolg, en een aanstaande televisieserie over AMC, die onder toezicht stond van Rice zelf voorafgaand aan haar vroegtijdige dood.

4 Hit - 'The Feast Of All Saints' (2001)

Het zou nog zeven jaar duren voordat een van Rice' romans voor het scherm zou worden verfilmd. The Feast of All Saints werd voor het eerst gepubliceerd in 1979 en werd 23 jaar later als televisiefilm vertoond met een ensemblecast met James Earl Jones, Forest Whitaker, Eartha Kitt en Peter Gallagher. Saints was een hit bij het publiek, dat de telefilm een rating van 83% op Rotten Tomatoes heeft gegeven, en werd geprezen met een Primetime Emmy-overwinning voor beste haarstyling en ontving nog eens twee nominaties.

3 Miss - 'Queen Of The Damned' (2002)

Na het succes van I nterview With The Vampire wilde Warner Bros. graag nog een boek van The Vampire Chronicles naar het grote scherm brengen en, tot Anne Rice' bezwaren, sloeg de tweede roman in de serie, The Vampire, over Lestat, en ging meteen naar de derde, The Queen of the Damned. Warner Bros. schrapte vervolgens vitale elementen uit de plot van Damned en verving momenten uit het overgeslagen Lestat door een mengelmoes van ideeën die resulteerde in "een warrige en campy vampierfilm in MTV-stijl met veel eye-candy en slechte accenten." Stuart Townsend verving Cruise als de vampier Lestat. De film is opgedragen aan hoofdrolspeler Aaliyah die stierf voordat de film uitkwam. Het bracht $ 30,3 miljoen op tegen een budget van $ 35 miljoen.

2 Miss - 'Lestat' (2006)

De vampier Lestat kreeg eindelijk de kans om te schitteren met de Broadway-productie van Lestat in 2006, maar helaas produceerde hij alleen maar meer een doffe schittering. Lestat had alle elementen om te slagen: muziek en teksten van de opperste showmannen Elton John en Bernie Taupin, goedkeuring en lof van de auteur, en een bewerking na een niet geheel mislukte preview-run in 2005 in San Francisco. Maar bij zijn debuut in NYC ontving de musical universele spot van critici en publiek, waarbij een commentator het vergeleek met Ambien en andere slaappillen. The Washington Post beweerde dat "de bijdrage van Lestat aan kunst en gelijkheid aantoont dat een homoseksuele vampier met een bereik van twee octaven net zo saai kan zijn als een hetero." De productie sloot na twee maanden van optredens.

1 Miss - 'The Young Messiah' (2016)

Na zijn terugkeer naar de katholieke kerk in 1998, begon Rice een duo romans te schrijven waarin het leven van Jezus Christus wordt beschreven. De eerste, Christ the Lord: Out of Egypt, werd uitgebracht in 2005 en beeldde het leven van Jezus af van 7 tot 8 jaar. Geproduceerd door Chris Columbus, kreeg de film de nieuwe titel The Young Messiah en werd uitgebracht in 2016. De film werd gefilterd door critici en terwijl voorspeld werd dat het tijdens het openingsweekend tussen de $ 7 en $ 8 miljoen zou verdienen, verdiende het uiteindelijk slechts $ 7,3 miljoen tijdens de hele theatrale run. Het kostte $ 16,8 miljoen om te produceren.

Aanbevolen: