Anne Rice's Vampire Chronicles TV Show vindt nieuw thuis bij AMC

Inhoudsopgave:

Anne Rice's Vampire Chronicles TV Show vindt nieuw thuis bij AMC
Anne Rice's Vampire Chronicles TV Show vindt nieuw thuis bij AMC
Anonim

AMC werkt samen met de gotische schrijfster Anne Rice om haar romans op televisie te vertalen. De samenwerking volgt op een eerdere deal die Rice had met Hulu, maar ze lieten het project vallen.

De deal omvat de serie The Vampire Chronicles van Rice. Twee van de boeken uit die serie zijn eerder verfilmd tot films met Tom Cruise en Brad Pitt.

Interview met de vampier

Geboren in 1941, Rice's debuutroman was Interview With the Vampire. Het verhaal, gepubliceerd in 1976, richt zich op een vampier, Louis, die zijn levensverhaal vertelt aan een verslaggever. Rice werd geïnspireerd door de Universal-film Dracula's Daughter uit 1936. In tegenstelling tot de dreiging van Bela Lugosi in de originele Dracula, was gravin Marya Zaleska van Gloria Holden een meer tragische figuur. Ze haatte het om een vampier te zijn en werd gemarteld door haar eigen bestaan.

Het boek heeft miljoenen exemplaren en heeft 12 vervolgen voortgebracht, waarvan de eerste, The Vampire Lestat, werd gepubliceerd in 1985. Het nieuwste boek, getiteld Blood Communion: A Tale of Prince Lestat, werd gepubliceerd in 2018.

Een verfilming van Interview With the Vampire werd uitgebracht in 1994. De film speelde Pitt als Louis, Cruise als Lestat en een jonge Kirsten Dunst. De film had een brutowinst van $ 223,7 miljoen aan de kassa. Er werd een "vervolg" gemaakt dat het tweede en derde boek van de serie, The Vampire Lestat en Queen of the Damned, combineerde. De film, genaamd Queen of the Damned, bracht slechts $ 45,5 miljoen op. Stuart Townsend verving Cruise als Lestat.

Zowel de film als de roman van Interview With the Vampire waren van invloed op vampierfictie, van hoe ze eruitzagen tot hoe ze handelden. Er zou geen Angel of Edward Cullen zijn zonder de boeken van Rice.

Vampire Chronicles op Hulu

In 2016 herwon Rice de rechten op haar romans die voorheen in het bezit waren van Universal. Maar ze wilde dat haar boeken werden omgezet in televisie. Variety meldde Rice: "Een televisieserie van de hoogste kwaliteit is nu mijn droom voor Lestat, Louis, Armand, Marius en de hele stam. In deze nieuwe Gouden Eeuw van de televisie is zo'n serie de manier om het hele verhaal van de vampiers ontvouwen zich."

Hulu besloot The Vampire Chronicles in juli 2018 aan te passen, maar Hulu liet het project in december 2019 vallen.

Vampire Chronicles op AMC

Variety heeft exclusief bevestigd dat AMC de rechten heeft verworven om zowel The Vampire Chronicles als een ander werk van Rice, Lives of the Mayfair Witches, aan te passen.

"Het is altijd mijn droom geweest om de werelden van mijn grootste serie verenigd onder één dak te zien, zodat filmmakers het uitgestrekte en onderling verbonden universum van mijn vampiers en heksen kunnen verkennen," zei Rice."Die droom is nu werkelijkheid en het resultaat is een van de belangrijkste en meest opwindende deals uit mijn lange carrière."

Rolin Jones, die onlangs een ontwikkelingsovereenkomst met AMC ondertekende met hulp bij het ontwikkelen van de projecten voor televisie. De deal omvat 18 boeken tussen de twee series.

Sarah Barnett, president van AMC Networks Entertainment Group en AMC Studios, zei: "Er is geen gebrek aan inhoud in de competitieve omgeving van vandaag, maar bewezen IP die miljoenen fans over de hele wereld heeft geboeid, is iets heel bijzonders en zeldzaams, en dat is wat Anne Rice heeft gemaakt. Deze opmerkelijke verhalen en personages zijn enorm in hun aantrekkingskracht en we hebben het voorrecht om het beheer van deze legendarische werken over te nemen en samen te werken met een talent als Rolin Jones om manieren te vinden voor nieuwe generaties fans om te ervaren deze werelden."

Jones en Rice zullen de projecten samen met de zoon van Rice, Christopher Rice, ontwikkelen.

Aanbevolen: