Interview With The Vampire' en 'Lestat'-auteur Anne Rice overleden, eerbetuigingen stromen binnen

Inhoudsopgave:

Interview With The Vampire' en 'Lestat'-auteur Anne Rice overleden, eerbetuigingen stromen binnen
Interview With The Vampire' en 'Lestat'-auteur Anne Rice overleden, eerbetuigingen stromen binnen
Anonim

Verwoestend nieuws ging de wereld over toen bekend werd dat gisteren de veelgeprezen gothic-fictieauteur Anne Rice is overleden. De 80-jarige auteur had een bloeiende carrière, vooral bekend van haar boekenreeks The Vampire Chronicles met klassiekers als Interview with the Vampire en Queen of the Damned. Beide romans werden verfilmd, met de eerste met een sterrencast, waaronder Tom Cruise, Brad Pitt, Christian Slater en Kirsten Dunst.

Het nieuws van het overlijden van Rice werd gedeeld door haar zoon, auteur Christopher Rice. Het moeder-en-zoonduo publiceerde actief een reeks historische horrorromans samen genaamd Ramses the Damned: The Passion of Cleopatra. De serie werd voor het eerst gelanceerd in 2017 en een derde roman zal naar verwachting in 2022 worden uitgebracht.

Het overlijden van Anne Rice

Aankondiging van het overlijden van zijn moeder via haar Facebook-pagina, Rice schreef: "Dit is Anne's zoon Christopher en het breekt mijn hart om je dit trieste nieuws te brengen. Eerder vanavond stierf Anne als gevolg van complicaties als gevolg van een beroerte." Hij bleef uitdrukken dat haar overlijden de familie met enorm verdriet heeft achtergelaten, waarbij hij aangeeft dat de datum "bijna negentien jaar op de dag" van de dood van zijn vader viel.

Rice bleef een lief eerbetoon aan zijn overleden moeder delen en herinnerde zich haar inspiratie en steun gedurende zijn hele carrière. Hij voegde eraan toe: "Haar steun voor mij was onvoorwaardelijk - ze leerde me mijn dromen te omarmen, conformiteit te verwerpen en de donkere stemmen van angst en twijfel aan mezelf uit te dagen. Als schrijfster leerde ze me genregrenzen te trotseren en me over te geven aan mijn obsessieve passies."

Hij schreef verder: "Laten we troost putten uit de gedeelde hoop dat Anne nu uit de eerste hand de glorieuze antwoorden ervaart op vele grote spirituele en kosmische vragen, waarvan de zoektocht haar leven en carrière definieerde."

In zijn volledige verklaring erkende Christopher Rice de fanpagina voor hun bijdragen aan het leven van zijn moeder. Hij voegde eraan toe dat de directe regeling van de auteur van Interview With The Vampire een privé-begrafenis in New Orleans omvat, maar de familie zal volgend jaar een openbare ceremonie plannen voor haar "vrienden, lezers en fans".

Tributes worden betaald op sociale media

Gezien het schokkende nieuws van de dood van Anne Rice, zijn de sociale media verlicht met eerbetoon aan de overleden acteur. Make-upgoeroe Jeffree Star twitterde: "Ik ben er kapot van om wakker te worden en dit te lezen. Anne Rice heeft me geholpen om op zo'n jonge leeftijd verliefd te worden op lezen. Rust in vrede."

Blondiegitarist Chris Stein haalde een liefdevolle herinnering op aan de schrijver en haar zoon. Hij schreef: "Er was een periode in de jaren 90 waarin Anne Rice haar telefoonnummer had en mensen haar konden bellen. Ik belde op een dag en haar zoon Chris nam op en ik sprak een tijdje met hem en vroeg hem haar te vertellen dat ik was een liefhebber. Ik heb hem wat Blondie-platen gestuurd. Haar verhalen hebben me geholpen."

"Rust in vrede Anne Rice @AnneRiceAuthor. Bedankt voor je ongelooflijke bijdragen aan literatuur en entertainment. Je hebt werelden en personages gebouwd die nog langer zullen leven dan [sic] Lestat. En bedankt dat je me altijd hebt gesteund, " uitte Doom Patrol's Matt Bomer.

Het is duidelijk dat Rice een onmetelijke invloed heeft gehad op de populaire cultuur en zal blijven inspireren tot nieuwe golven van gothic fictie in romans en op schermen.

Aanbevolen: