Waar je 'Euphoria' ster Algee Smith van kent

Inhoudsopgave:

Waar je 'Euphoria' ster Algee Smith van kent
Waar je 'Euphoria' ster Algee Smith van kent
Anonim

Sinds de blitse HBO-serie Euphoria in 2019 werd uitgebracht, werd het publiek van over de hele wereld volledig in beslag genomen door de gruizige verhaallijnen van de overvloed aan tienerpersonages. Temidden van de glamour, glitter en neon-esthetiek zijn er keiharde en schokkende verhalen waar sommige kijkers voor gewaarschuwd moeten worden voordat ze de serie gaan bekijken. Drugsverslaving, aanranding en huiselijk geweld zijn slechts enkele van de vele problemen die Euphoria onderzoekt via de verhaallijnen van de personages.

Met het tweede seizoen dat in januari 2022 van start gaat, kunnen fans van de show eindelijk weer afstemmen en doorgaan met het volgen van de personages waar ze van zijn gaan houden (…of haten, ja we kijken naar jou Nate Jacobs). Achter deze complexe en briljant geportretteerde personages staat een uitstekende cast vol getalenteerde individuen die beroemd werden na de release van het eerste seizoen van de serie. Een van die rijzende sterren is de 27-jarige acteur en muzikant Algee Smith. Ook al is Smith misschien niet een van Euphoria's meer gefocuste personages, zijn talent schijnt door wanneer hij op het scherm staat. Maar waar heb je deze getalenteerde acteur nog meer gezien? Laten we eens kijken waar je deze Euphoria-ster nog meer van kent.

6 Christopher McKay In 'Euphoria'

Zoals eerder vermeld, is een van Smiths meest opvallende en nu algemeen erkende rollen die in Euphoria. In de serie portretteert Smith het personage van Christopher McKay, een jonge student die wordt geconfronteerd met de druk van zijn voetbalbeurs en de ontgroeningscultuur van de universiteit. In een video die is geplaatst door het Euphoria YouTube-kanaal, vertelt Smith over zijn rol in de show en beschrijft hij zijn kijk op het personage van McKay.

Hij verklaarde: "Ik heb het gevoel dat McKay op zoek is naar identiteit. Met McKay, buiten het voetbal, is het moeilijk voor hem om zijn vertrouwen te vinden. Op dat veld, daar ha alt hij zijn geluk uit, daar ziet hij de mensen juichen, daar heeft hij het gevoel van ‘ik hoor hier thuis’.” Voordat hij later toevoegt: "Omdat we veel op de show zien, moet hij zijn woede afzwakken en proberen verschillende manieren te vinden om een uitlaatklep te hebben."

5 Sam In 'Moeder/Android'

Daarna hebben we het meest recente project van Smith, zijn hoofdrol in de nieuwe Hulu-functie Mother/Android. In deze dystopische apocalyptische film portretteert Smith het personage van Sam, een jonge aanstaande vader die samen met zijn zwangere partner Georgia (Chloë Grace Moretz) een verraderlijke reis naar veiligheid probeert te maken nadat de synthetische menselijke androïden van de wereld zich tegen de mensheid hebben gekeerd. Door zijn leidende rol in de film en opvallende prestaties kan Smith meer grip krijgen dan hij eerder in zijn carrière heeft gedaan.

4 Khalil In 'The Hate U Give'

Vervolgens hebben we de ondersteunende rol van Smith in The Hate U Give van George Tillman Jr. uit 2018. The Hate U Give, gebaseerd op het gelijknamige boek, is een krachtige, politiek gevoede speelfilm die een aangrijpend statement maakt over de behandeling van zwarte mensen door het Amerikaanse rechtssysteem en het heersende probleem van politiegeweld. In de film speelt Smith de rol van Khalil, een vriend van de hoofdpersoon, Starr Carter (Amandla Stenberg), en een jong slachtoffer van een brute en onrechtvaardige schietpartij door de politie. Ondanks zijn korte tijd op het scherm, is zijn rol ronduit cruciaal voor het verhaal en de boodschap van de film.

3 Ralph Tresvant In 'The New Edition Story'

In 2017 maakte Smith deel uit van de cast voor de biopic miniserie The New Edition Story. De biopic van Chris Robinson omvatte in totaal drie delen en volgde het zeer reële verhaal van de oorsprong van de iconische R&B-band New Edition. In de serie nam Smith de rol van Ralph Tresvant op zich. Terwijl hij sprak met Entertainment Weekly, opende Smith zich over het portretteren van de R&B-legende.

Hij verklaarde: "Toen ik in de rol stapte, is er al genoeg druk, maar één ding dat Ralph me vertelde toen hij met me ging zitten, was dat hij niet wilde dat ik hem probeerde te zijn, hij wilde dat ik mezelf was omdat ze me met een reden hebben uitgekozen, omdat ik hem al belichaam, dus hij wilde dat ik gewoon in het moment leefde en echt voelde wat er tussen die regels gebeurde."

2 Larry In 'Detroit'

Als volgende hebben we het personage van Smith in de film van Kathryn Bigelow uit 2017, Detroit. De politiek gevoede film volgt de echte gebeurtenissen van het Algiers-motelincident tijdens de rellen in Detroit 12th Street in 1967. In de film schittert Smith naast grote namen als Stars Wars-alumn John Boyega en Will Poulter. Smith speelt een van de hoofdpersonages genaamd Larry.

1 Jake Winters In 'Judas And The Black Messiah'

En tot slot was een andere opvallende rol van Smith die in de film van Shaka King uit 2021, Judas And The Black Messiah. De biografische film volgt het verhaal van het verraad van FBI-informant William O'Neal (Lakeith Stanfield) aan Black Panther-voorzitter Fred Hampton (Daniel Kaluuya) eind jaren zestig. In de film speelt Smith de rol van Jake Winters, een jong lid van de Black Panther Party.

Aanbevolen: