8 van de beroemdste dierenacteurs, en waar je ze van kent

Inhoudsopgave:

8 van de beroemdste dierenacteurs, en waar je ze van kent
8 van de beroemdste dierenacteurs, en waar je ze van kent
Anonim

Tegenwoordig zijn, dankzij ongelooflijke vooruitgang in CGI-technologie, veel dierlijke karakters in film volledig geanimeerd, zoals in Disney's recente remake van The Lion King Veel bekende dieren uit film en tv zijn echter gespeeld door echte dierenacteurs. De ongelooflijke prestaties die deze dieren hebben geleverd, bewijzen dat er ook plaats zal zijn voor levende dierenacteurs in Hollywood.

Hoewel veel acteurs met dieren in films en tv-shows zullen verschijnen zonder zelfs maar een vermelding, krijgen anderen veel lof en aandacht voor hun uitvoeringen. Hier zijn acht van de beroemdste dierenacteurs en waar je ze misschien van kent.

8 Bart de beer

Bart de Beer in %22De Beer%22
Bart de Beer in %22De Beer%22

Bart de Beer was te zien in verschillende grote films. Hij verscheen in de film The Bear uit 1988, waarin hij een volwassen grizzlybeer speelde die een verweesde berenwelp ontmoet en bevriend raakt. The Bear is een behoorlijk opmerkelijke film omdat de beren zelf de hoofdpersonen zijn en ze allebei worden gespeeld door echte berenacteurs. De film was een groot financieel succes, verdiende $ 120 miljoen op een budget van $ 20 miljoen, en ontving lovende kritieken van critici. Andere credits van Bart de Beer zijn White Fang, met in de hoofdrol Ethan Hawke, en Legends of the Fall, met Brad Pitt in de hoofdrol. Hij stierf aan kanker in 2000 op drieëntwintigjarige leeftijd. Hij is misschien wel de meest geprezen dierenacteur van de twintigste eeuw.

7 Crystal The Monkey

Kristal de aap op '22Animal Practice&39
Kristal de aap op '22Animal Practice&39

Crystal is een zevenentwintig jaar oude kapucijnaap en ze is vrijwel zeker de beroemdste dierenacteur die tegenwoordig werkt. Hoewel ze in veel films en tv-shows speelde, is ze vooral bekend door het spelen van Dexter de aap in de Night at the Museum-trilogie, waarin ze samen met Ben Stiller en Robin Williams speelde. Enkele van haar andere filmrollen zijn onder meer het spelen van een drugsdealend aapje in The Hangover Part II en een babyaapje in George of the Jungle (haar eerste rol). Op televisie speelde ze een terugkerende rol in Community en een hoofdrol in de kortstondige sitcom Animal Practice.

6 Eland en Enzo

Kelsey Grammer als Frasier met Moose als Eddie in 'Frasier&39
Kelsey Grammer als Frasier met Moose als Eddie in 'Frasier&39

Moose was een Jack Russell Terrier die bekend stond om twee specifieke rollen. Van 1993 tot 2000 speelde hij Eddie in de populaire sitcom Frasier. Zijn zoon, Enzo, speelde Eddie voor de rest van Frasiers run. Moose en Enzo speelden ook samen in My Dog Skip, waarin Enzo de jonge Skip speelde en Moose de oudere Skip aan het einde van de film. Moose stierf in 2006 op vijftienjarige leeftijd, terwijl Enzo vier jaar later op veertienjarige leeftijd overleed.

5 Buddy (Hond)

Buddy in 'Air Bud&39
Buddy in 'Air Bud&39

Buddy was de Golden Retriever die de titelrol speelde in de originele Air Bud-film. Zijn baasje vond hem eind jaren 80 als zwerfhond en trainde hem in allerlei sporten, waaronder basketbal. Hij verwierf bekendheid na optredens in de talkshow van David Letterman en in 1997 speelde hij in Air Bud, een Disney-film over een zwerfhond die leert basketballen - net als Buddy zelf. Helaas stierf Buddy kort nadat Air Bud werd uitgebracht aan kanker. Er zijn echter verschillende andere Air Bud-films uitgebracht sinds andere honden in de titelrol.

4 Katie (Aap)

Afbeelding
Afbeelding

Katie staat vooral bekend om één rol, maar het is zo'n iconische rol dat ze zeker nog steeds geldt als een van de beroemdste dierenacteurs van haar tijd. Van 1994 tot 1996 speelde ze in negen afleveringen van Friends en speelde ze Marcel de Aap. Haar personage speelde een sleutelrol in veel van die afleveringen, waaronder "The One After the Superbowl", een tweedelige aflevering waarin de personages ontdekken dat Marcel een grote filmster is geworden. Die aflevering, met gaststerren als Julia Roberts en Jean-Claude Van Damme, werd door meer mensen bekeken dan elke andere aflevering van Friends ervoor of erna.

3 Terry (Hond)

Tovenaar van Oz toto
Tovenaar van Oz toto

Terry is een stuk ouder dan de meeste dieren op deze lijst, maar het zou niet compleet zijn zonder haar. Ze verscheen in veel films in de jaren dertig en veertig, waaronder Bright Eyes (1934) en The Adventures of Rusty (1945). Ze wordt echter het meest erkend voor het spelen van Toto, de hond van Dorothy in The Wizard of Oz. Terry kreeg $ 125 per week voor haar werk in The Wizard of Oz, wat toen veel geld was, voor een hond of voor een mens. Hoewel er geruchten zijn dat Terry meer heeft gekregen dan de menselijke ster Judy Garland, zijn die geruchten ongegrond.

2 Keiko (walvis)

Afbeelding
Afbeelding

Keiko was een mannelijke orka die het grootste deel van zijn leven in gevangenschap leefde. Hoewel hij van jongs af aan een entertainer was en optrad in aquaria en pretparken over de hele wereld, was zijn enige echte acteerrol in de Warner Brothers-film uit 1993, Free Willy. Hij speelde de titelrol, een walvis in een avonturenpark in Portland, Oregon, die bevriend raakt met een jonge jongen. De populariteit van de film leidde tot een campagne om een geschikter en humaner huis voor Keiko te vinden, en uiteindelijk tot een plan om hem weer in het wild vrij te laten. Hij werd uiteindelijk in 2002 vrijgelaten, maar hij kon nooit assimileren met andere orka's en gaf er de voorkeur aan terug te keren naar menselijke zorg. Het leek erop dat hij te lang in gevangenschap had geleefd om van een normaal leven in het wild te kunnen genieten. Keiko stierf in 2003 op zevenentwintigjarige leeftijd aan een longontsteking.

1 vriend

Afbeelding
Afbeelding

Lassie is misschien wel het beroemdste dierenpersonage in de film- en tv-geschiedenis, en ze is door de jaren heen door verschillende honden gespeeld. De eerste hond die Lassie op film speelde, was een mannelijke Collie genaamd Pal, die het personage speelde in de film Lassie Come Home uit 1943. Hij speelde Lassie in nog verschillende films en een televisiepiloot, maar hij ging met pensioen voordat hij de rest van de tv-serie filmde. De zoon van Pal nam de rol over voor de eerste zes jaar van de show, en verschillende afstammelingen van hem speelden de rol in de daaropvolgende seizoenen.

Aanbevolen: