Deze 'Grey's Anatomy'-ster is bijna onherkenbaar op Euphoria

Inhoudsopgave:

Deze 'Grey's Anatomy'-ster is bijna onherkenbaar op Euphoria
Deze 'Grey's Anatomy'-ster is bijna onherkenbaar op Euphoria
Anonim

Na jaren van zijn acteercarrière te hebben doorgebracht met het spelen van een van de meest geliefde personages op televisie, nam de carrière van Eric Dane een enorme wending toen hij zijn rol in Euphoria accepteerde. Eric Dane speelt momenteel de rol van Cal Jacobs in het populaire HBO-drama. Daarvoor was hij vooral bekend door zijn rol als Dr. Mark Sloan in het succesvolle medische drama van ABC, Grey's Anatomy. De twee karakters kunnen niet meer tegengesteld zijn.

Eric Dane was meer dan zeven seizoenen op Grey's totdat hij de show verliet in 2012. Na een aantal jaren in het TNT-drama The Last Ship te hebben gespeeld, maakte Dane zijn weg naar HBO Max. Deze rol is niet iets wat fans gewend zijn om Eric Dane te zien spelen. Er is veel frontale naaktheid en verschillende expliciete seksscènes, wat veel verschilt van zijn eerdere werk. Desalniettemin zijn fans bereid om te proberen de geweldige fictieve dokter te scheiden van het controlerende roofdier dat hij op Euphoria speelt.

6 Wat voor karakter is Cal Jacobs?

Cal Jacobs is een strenge en controlerende ouder voor zijn zoon Nate en heeft affaires met meerdere jonge mannen en vrouwen. Dit geheime leven dat Mr. Jacobs leidt, wordt onthuld tijdens seizoen één nadat Nate zich realiseert dat zijn vader contact heeft gehad met een van zijn klasgenoten. Jacobs boorde het idee van giftige mannelijkheid in zijn zoon toen hij nog maar elf jaar oud was. Hij zette Nate ook op een zeer streng dieet en fitnessregime, zodat hij de 'idealistische man' zou worden. Toen Nate nog een kleine jongen was, vond hij een sekstape waarop zijn vader seks had met verschillende mannen en vrouwen. Hij begroef dit geheim en dat maakte hem gewelddadig en verward in zijn volwassen relaties. Cal Jacobs vernietigde het vermogen van zijn zoon om kwetsbaar te zijn en organische, gezonde relaties aan te gaan.

5 Wie is Dr. Mark Sloan uit 'Grey's Anatomy'?

Aan de andere kant was Dr. Mark Sloan een gerespecteerde arts en hoofd plastische chirurgie in het Seattle Grace Mercy West Hospital. Sloan stierf in de eerste aflevering van seizoen negen na de explosieve finale van seizoen acht, ook wel bekend als de aflevering van het vliegtuigongeluk. Hij stierf samen met zijn romance op het scherm Lexie Gray. Na hun dood werd het ziekenhuis naar hen omgedoopt tot "Grey Sloan Memorial Hospital", aangezien zij de twee dodelijke slachtoffers waren van de vliegtuigcrash. Dit gaat de geschiedenis in als een van de treurigste sterfgevallen in de televisiegeschiedenis en een van de treurigste momenten in de lange geschiedenis van Grey's Anatomy. Fans praten tot op de dag van vandaag nog steeds over Dr. McSteamy in al zijn glorie. Zijn naam komt nog steeds voor op Grey's Anatomy en zijn nalatenschap wordt niet vergeten. Gelukkig voor fans verscheen Eric Dane in seizoen zeventien van de serie tijdens een van Meredith Gray's COVID-19-koortsdromen. Hij en Lexie deelden voor het eerst in acht jaar het scherm op een mystiek strand in het hiernamaals. Grey's fans hebben eindelijk het einde van Mark en Lexie waar ze op hoopten!

4 Waarom heeft Eric Dane 'Grey's Anatomy' verlaten?

Dane verliet Grey's Anatomy om op zoek te gaan naar verschillende film- en televisieondernemingen. Toen Eric Dane de rol van Captain Tom Chandler in het post-apocalyptische drama The Last Ship had geland, was het tijd om zijn scrubs op te hangen. Eric Dane vond de show geweldig, net als iedereen, maar hij wilde er geen spijt van krijgen dat hij deze rol had laten liggen. Na vijf glorieuze seizoenen zeilde The Last Ship in 2018 voorgoed weg. Sindsdien speelde Eric Dane de rol van Cal Jacobs op Euphoria in 2019.

3 Overeenkomsten tussen Mark Sloan en Cal Jacobs?

Aangezien Sloan in zijn tijd een promiscue rokkenjager was, is er een duidelijke vergelijking tussen de twee personages. Dane onthult: "De gemene deler is dat ik naakt ben", vertelt hij aan Glamour."Maar het gaat veel dieper dan dat. Met Mark Sloan was het absoluut meer een esthetiek, en met Cal Jacobs is het meer [dat] Cal wil controleren en domineren." Beide rollen worden ook gespeeld door de enige echte… Eric Dane!

2 Waarom wilde Eric Dane Cal Jacobs spelen?

Dane legt uit waarom hij Cal in de eerste plaats wilde spelen en zegt: "Ik begrijp hoe het is om een dubbelleven te leiden", zegt hij. "Geheimen hebben en moeten leven met het bewaren van die geheimen voor mensen. Ik heb zeker mijn worsteling gehad met alcoholisme, drugsverslaving, geestelijke gezondheid, en ik weet hoe het is om een façade op te zetten en een externe ervaring te hebben die niet overeenkomen met de interne ervaring. Ik had het gevoel dat dat mijn sterkste troef was om te verwoorden wat de man doormaakt."

1 'Euphoria's' toekomst

Aangezien het personage van Eric Dane in Grey's Anatomy niet meer bestaat, kunnen we gerust zeggen dat zijn personage in Euphoria nergens heen gaat. De première van seizoen twee van Euphoria bracht op zondag 9 januari 2,4 miljoen kijkers op alle platforms. Deze statistiek is de sterkste digitale première van alle HBO-afleveringen op HBO Max sinds de streamingdienst voor het eerst werd gelanceerd. Het drama is nog niet verlengd voor een derde seizoen, maar de kans is groot dat dat wel het geval zal zijn. Het is ook zeer waarschijnlijk dat Eric Dane in seizoen drie nog steeds de kinderen van East Highland zal terroriseren.

Aanbevolen: