Waarom was 'Tiger King 2' zo'n teleurstelling voor fans?

Inhoudsopgave:

Waarom was 'Tiger King 2' zo'n teleurstelling voor fans?
Waarom was 'Tiger King 2' zo'n teleurstelling voor fans?
Anonim

Toen de veelgeprezen Netflix-documentaire Tiger King in 2020 tijdens de lockdown werd uitgebracht, werd het een mediafenomeen. Het streamingplatform beweerde dat de serie in de eerste twee weken na de release meer dan 64 miljoen views had gekregen – wat zichzelf tijdens de lange uren van de pandemie een onmisbare tv bleek te zijn. Degenen die keken, werden aangetrokken door de gekke wereld van de eigenaar van het dierenpark en de excentrieke Joe Exotic en zijn allesverslindende gevecht met dierenrechtenactivist Carole Baskin, niet in staat om te worden meegenomen voor de wilde rit die eindigt met Exotic opgesloten in een bizarre huurmoord. Memes, merchandise en manie volgden, en citaten uit de serie raakten ingebed in de popcultuur.

Het nieuws dat Netflix in 2021 een vervolgserie zou uitbrengen, verheugde daarom fans van de show, die hoopten op een spannend vervolg op de originele afleveringen. Wat fans kregen, was echter iets van een teleurstelling. Tiger King 2 slaagde er niet in om de hoogten van zijn voorganger te bereiken en was daardoor een beetje een mislukking. Dus waarom was Tiger King 2 precies zo'n teleurstelling voor fans?

6 Wat vonden fans van 'Tiger King 2'?

De tweede serie van de show probeert de gevolgen van het origineel te dekken, waarbij wordt onderzocht hoe de personages zijn omgegaan met de enorme bekendheid die gepaard ging met het eerste seizoen en de voortdurende games tussen Joe en zijn aartsvijand Carole Baskin.

De reactie van fans op de tweede reeks van Tiger King was op zijn zachtst gezegd teleurstellend. Fans kwamen massaal naar Twitter om hun teleurstelling te uiten, met opmerkingen als:

“Ik heb net het tweede seizoen van Tiger King bekeken en ik kan bevestigen dat het niet hetzelfde is als het eerste.”

“Het meest verontrustende om mee te nemen, is dat we vrijwel zeker een Tiger King 3 zullen moeten doorstaan.”

5 Recensies van critici waren ook overwegend negatief

De kritische consensus over Tiger King 2 was over het algemeen ook slecht. Op Rotten Tomatoes scoort de serie een sombere 19% positieve score, waarbij recensenten hun kijk op de show geven.

Volgens The Guardian "wankelt de show altijd op het hek van kippengaas tussen de juiste feitelijke televisie en uitbuitende verspilling van ieders tijd." De recensent bekritiseerde de show vanwege de uitbuitende inhoud en de bereidheid om het slechte gedrag van de cast van echte personages half te verontschuldigen.

4 Sommige recensenten genoten echter van de tweede aflevering, maar

Er waren serieuze recensenten die genoten van de nieuwe reeks afleveringen, maar ze waren enthousiast over de nieuwe serie en verklaarden zelfs dat deze niet te missen was.

Een NME-recensent, bijvoorbeeld, had dit te zeggen over de show toen hij erkende dat de serie niet schuldvrij is, maar zeker weet hoe hij de kijkers bezig kan houden:

"Tiger King 2 is op de een of andere manier krankzinniger dan alles wat je de eerste keer in Greater Wynnewood Exotic Animal Park hebt gezien. Je zult de serie niet kijken en je goed voelen over Amerika, over onze soort, of misschien zelfs jezelf. Maar je zult weer geboeid zijn."

3 Dus, waarom was 'Tiger King 2' zo teleurstellend?

Om te beginnen had de originele Tiger King-serie de lat al onmogelijk hoog gelegd. De kwaliteit van de afleveringen en de productie erachter was perfect ontworpen om kijkers te trekken en maximale spanning te behouden, met schokkende momenten (spoilers hier) zoals de accidentele zelfmoord van Joe's echtgenoot. Er was zoveel verhaal in deze afleveringen geperst dat tegen de tijd dat de tweede serie kwam, zo ongeveer alles wat sappig was al was gezegd. Met Joe in de gevangenis hadden de producers bijna geen materiaal meer. Serie twee kon nergens heen.

2 Carole Baskin was er niet bij betrokken

Een andere reden waarom seizoen twee misschien niet zo goed was als zijn voorganger, was het ongelukkige gebrek aan Carole Baskin. De parkeigenaar en dierenrechtenactiviste waren niet tevreden met haar afbeelding in de originele serie (en kozen er om deze reden zelfs voor om een rechtszaak aan te spannen), en weigerden daarom om in seizoen 2 te verschijnen. Baskin's interessante persoonlijkheid was een grote aantrekkingskracht voor fans, en haar gebrek aan aanwezigheid direct in de nieuwe afleveringen was voor velen een teleurstelling.

1 'Tiger King 2' was gewoon saai

Een vrij eenvoudige verklaring voor waarom fans niet bij de vijf nieuwe afleveringen waren, is dat ze gewoon saai waren. Een mindere productiekwaliteit betekende dat de serie een meer koopjeskelder gevoel had, en fans konden de cynische poging van Netflix om goedkoop te profiteren van het succes van de eerste serie doorzien. Het was een duidelijke geldklopperij. Het nieuwe materiaal bracht het verhaal niet echt vooruit, maar bracht eerder het origineel opnieuw tot leven - en zonder verhaal kon er geen emotionele investering in de uitkomst zijn.

Al met al zorgden deze factoren ervoor dat de tweede golf van de Joe Exotic-saga het publiek niet kon betoveren zoals zijn voorganger, en Tiger King 2 bleek een kijkramp te zijn.

Aanbevolen: