Reality Check: de "Tiger King" is een nep die bang is voor grote katten

Inhoudsopgave:

Reality Check: de "Tiger King" is een nep die bang is voor grote katten
Reality Check: de "Tiger King" is een nep die bang is voor grote katten
Anonim

Het excentrieke en fascinerende karakter van Joe Exotic komt rechtstreeks uit een fantasie-westerse koortsdroom uit de jaren 80 - en mensen kunnen er geen genoeg van krijgen. Betoverd door zijn bleekblonde mul, opzichtige jas met lovertjes en waanzinnige zoektocht naar roem en wraak tegen aartsvijand Carole Baskin, kunnen kijkers hun ogen niet afpellen van het fantastische treinwrak dat Tiger King is, zelfs als ze het probeerden (en oh, deden ze proberen).

Joe Exotic handhaaft het beeld van een dierenliefhebber die zowel wordt aanbeden als gerespecteerd door zijn tijgers, en zijn titel als de "Tijgerkoning" verdient, passend voor iemand die zo'n onderdanigheid afdwingt van een van de beste roofdieren van de natuur. Maar het imago van Joe Exotic is niets meer dan een façade.

Rick Kirkham maakte de afbeelding "Tiger King"

Rick Kirkham, tv-producent, betrad Joe's kring om een internetserie te filmen en een reality-tv-show te produceren die hij Joe Exotic Tiger King noemde. Ervan overtuigd dat de serie over een flamboyante polygame dierentrainer met wapens miljoenen zou verkopen, woonde Rick in de dierentuin om met Joe Exotic te werken.

Rick Kirkham, niet Joe, vond het beeld van Tiger King uit en bouwde een karmozijnrode fluwelen troon die strategisch tussen bezette tijgerkooien was geïnstalleerd. Hij plaatste Joe op de troon met twee tijgers aan zijn zijde voor de intro van zijn realityshow. De reeks eindigde met de titel "Joe Exotic Tiger King", waardoor de persona van Joe werd gecreëerd als de "koning" van de tijgers.

Het is veilig om te zeggen dat er zonder Rick geen Tiger King zou zijn, alleen een vreemde dierenverzorger met een voorliefde voor wapens.

Joe Exotic was bang voor zijn eigen tijgers

Rick Kirkham maakte Joe de Tijgerkoning, maar past de schoen? Blijkbaar niet.

Om de 'koning' van de tijgers te zijn, moet Joe dapper en gezaghebbend zijn en het respect en de liefde van zijn machtige beesten afdwingen. Maar Mr. Exotic is verre van dapper en in staat om zijn grote katten te temmen. In feite onthult de achtste aflevering van de Netflix-serie, in een interview tussen Rick Kirkham en acteur Joel McHale, dat Joe Exotic bang was voor zijn eigen tijgers.

"Hij was doodsbang voor leeuwen en tijgers", zei Rick Kirkham in het interview. In een opname van de show is de witte tijger naast Joe blind en de andere bedwelmd door kalmeringsmiddelen, onthulde hij.

"Het is idioot om te bedenken hoe hij beroemd is geworden als 'The Tiger King' terwijl hij zo bang is voor grote katten."

Joe Exotic was wreed voor zijn dieren

Joe Exotic beweert van exotische dieren te houden, terug te voeren op zijn dagen bij de fysiotherapie, waar hij ze flesvoeding gaf. Maar zijn behandeling van tijgers was verre van wat iemand zou identificeren als het gedrag van een dierenliefhebber. Joe was zelfs wreed tegen de wezens die hij hield. Sommige medewerkers van de dierentuin, waaronder Erik Cowie en Kelci Saffrey, geven toe dat Joe niet altijd tijgers doodde om gezondheidsredenen.

Rick Kirkham vertelt ook een schrijnend verhaal over hoe Joe een paard doodde voor tijgervlees. Nadat hij had beloofd voor het oude paard van een rouwende vrouw te zorgen, voor wie ze niet langer kon zorgen, schoot Joe het dier dood zodra ze de dierentuin verliet.

Nauwelijks kwam die dame het park uit of Joe… liep regelrecht naar de paardentrailer, trok de westelijke revolver uit zijn holster, schoot het paard dood en zei: 'Ik zorg niet voor niemands dieren. Nu zijn het tijgervlees.'”

Mensen zijn gefascineerd door een leugen

Kijkers zijn gefascineerd door een man die volgens hen getemde beesten zo angstaanjagend als tijgers heeft gemaakt en een dierentuin heeft gebouwd uit liefde voor exotische dieren. Helaas is de "Tiger King" die hen in vervoering bracht niets meer dan een lafaard die op een plastic troon zit.

Aanbevolen: