Star Wars' wenst dat ze deze vakantiespecial konden annuleren

Inhoudsopgave:

Star Wars' wenst dat ze deze vakantiespecial konden annuleren
Star Wars' wenst dat ze deze vakantiespecial konden annuleren
Anonim

Hollywood bevindt zich tegenwoordig midden in een waanzinnige franchisefase en deze franchises gaan nu verder dan het grote scherm in een poging alle facetten van de entertainmentindustrie te veroveren. De MCU, DC en Star Wars floreren nu allemaal op tv, wat fans een hoop nieuwe inhoud heeft gegeven om van te genieten.

Star Wars bestaat al veel langer dan deze jongere franchises, en het heeft meer tijd gehad om zijn erfenis te vestigen. Deze erfenis omvat het goede en het slechte, en voor Star Wars omvat dit ook de vakantiespecial.

Laten we eens kijken naar een van de meest beruchte media in de geschiedenis.

'Star Wars' is een iconische franchise

De grootste filmfranchises ter wereld zijn veel dank verschuldigd aan Star Wars, aangezien deze franchise de wereld in de jaren '70 en '80 liet zien dat een filmfranchise het grote scherm kon overstijgen en de pop echt kon veroveren cultuur.

Star Wars, gemaakt door George Lucas, is al meer dan 40 jaar een steunpilaar van de popcultuur en het is zeldzaam om iemand te ontmoeten die niet verliefd is geworden op ten minste één stuk Star Wars-media. Het bevatte alles, van films tot tv-shows, tot videogames en meer. In de loop van de tijd heeft de franchise miljarden dollars aan inkomsten gegenereerd.

Zelfs in deze tijd waarin Marvel de nieuwe koning van het bespreekbureau is, maakt Star Wars nog steeds een bank en een plezier voor fans. Natuurlijk, er is een verdeeldheid over veel dingen binnen de franchise, maar mensen volgen nog steeds en consumeren zoveel Star Wars-inhoud als menselijk mogelijk is.

Helaas is zelfs Star Wars niet immuun geweest voor het leggen van een ei met een aantal van zijn eerdere aanbiedingen.

De vakantiespecial kwam uit in 1978

Dus, wat ter wereld is de Star Wars Holiday Special en waarom is het geen integraal onderdeel van de feestdagen zoals A Christmas Story? Nou, deze eenmalige show was, in de eenvoudigste beschrijving mogelijk, verschrikkelijk.

Ongelooflijk, er was hier een centraal complot.

"Het programma heeft een plot ter grootte van een cocktailservet: de familie van Chewbacca wordt lastiggevallen door keizerlijke troepen terwijl ze wachten tot Chewie (Peter Mayhew) en Han Solo (Harrison Ford) naar huis terugkeren voor de viering van Life Day", merkt op. Esquire.

In plaats van slechts één lange special, besloten de mensen van Lucasflim om van deze dreigende ramp een variétéshow te maken. Om eerlijk te zijn, het waren de jaren '70, maar het is bijna onmogelijk om te bedenken dat zoiets nu gebeurt.

"Het begon een stuk beter te worden [met een ander script]. We hadden een half dozijn ontmoetingen met het tv-bedrijf dat het maakte. Uiteindelijk, vanwege het werk aan het promoten van Star Wars en het werken aan de volgende film, realiseerden we ons dat we geen tijd hadden. Dus we lieten het gewoon aan hen over en hadden af en toe een ontmoeting met hen, gaven hen toegang tot rekwisieten en de acteurs, en dat was het, "zei producer Gary Kurtz.

De mensen die de special tot leven brachten, waren in staat om genoeg van een show te verzamelen om op televisie uit te zenden, maar geen van hen wist hoe slecht het zou aflopen.

Het was een ramp

Slechts één keer uitgezonden in november 1978, was de Star Wars Holiday Special een complete en totale ramp die veel fans nog steeds wensen dat ze nooit hadden gezien. Het was in alle opzichten een verschrikkelijk horloge. De kijkcijfers waren niet eens zo geweldig, vooral niet als je bedenkt hoe groot de hit A New Hope was geweest.

"Volgens Nielsen Media Research trok de Star Wars Holiday Special ongeveer 13 miljoen kijkers in het hele land, wat misschien indrukwekkend klinkt, maar het betekent dat het niet eens Nielsen's Top 10 van de avond bereikte - toen het niet werd bekeken door Pearl and The Love Boat", schrijft Esquire.

De special zelf, met segmenten die alles omvatten, van muziek tot comedy en zelfs animatie, sloeg volledig de plank mis. Afgezien van één geanimeerd segment, was alles aan deze special slecht, en fans waren niet al te blij met de richting waarin het werd genomen. Het bleek dat de mensen bij Lucasfilm ook niet tevreden waren.

"Als ik de tijd en een voorhamer had, zou ik elk exemplaar van [The Star Wars Holiday Special] opsporen en het stukslaan", zei George Lucas.

De Star Wars Holiday Special is een berucht stukje media dat decennialang grotendeels ondergronds is gehouden. Als het ooit weer het daglicht ziet, kun je maar beter geloven dat mensen puur uit morbide nieuwsgierigheid zullen afstemmen.

Aanbevolen: