Wat is er gebeurd met de animatieserie 'Deadpool' van Donald Glover?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met de animatieserie 'Deadpool' van Donald Glover?
Wat is er gebeurd met de animatieserie 'Deadpool' van Donald Glover?
Anonim

Marvel TV heeft een bewogen geschiedenis, maar als de stripgigant het goed doet, maken ze shows waar miljoenen mensen geen genoeg van kunnen krijgen. Dit geldt vooral voor de animatieafdeling, die plaats heeft gemaakt voor een aantal echte klassiekers.

Donald Glover, die sommigen nog steeds scheiden van Childish Gambino, is een briljant komisch talent, en Glover heeft zijn komische karbonades gebruikt om een nettowaarde van $ 35 miljoen te vergaren. De stud-schrijver, acteur en muzikant was helemaal klaar om samen te werken met Marvel voor een Deadpool-animatieserie, maar de zaken vielen uit elkaar, waardoor velen teleurgesteld waren.

Laten we terugkijken naar wat had kunnen zijn.

Deadpool is een van Marvel's grootste personages

Marvel heeft veel iconische personages in zijn geschiedenis, die allemaal hebben bijgedragen aan het uitgroeien van de studio tot een wereldwijde krachtpatser in verschillende media. In de afgelopen jaren zou kunnen worden gesteld dat geen enkel personage zijn populariteit bij het reguliere publiek meer heeft vergroot dan Deadpool.

Wade Wilson had zeker liefde van stripfans lang voordat hij met een wereldwijd publiek van start ging, maar in de reguliere media was hij niet helemaal wat hij nu is. Hij was in geanimeerde shows verschenen en had een lachwekkend slecht live-actiondebuut in X-Men Origins: Wolverine, maar toen hij eenmaal zijn eigen film had, veranderde alles in een oogwenk voor het personage.

De door Ryan Reynolds geleide Deadpool-films waren enorme financiële successen en ze maakten van de Merc with a Mouth een begrip. Plotseling was Deadpool een van Marvel's meest populaire personages, wat betekent dat de studio alles en nog wat zou doen om de hernieuwde bekendheid die het personage bereikte te verdienen.

Dankzij zijn frisse scheutje roem, was de sympathieke Deadpool helemaal klaar om zijn eigen animatieserie te krijgen, iets waar Marvel-fans oprecht enthousiast over waren.

Donal Glover ging een Deadpool-animatieserie maken

In wat als vrolijke muziek in de oren van stripfans overal kwam, was Donald Glover de man die Deadpool: The Animated Series zou leiden.

"Donald Glover is een ongelooflijk begaafde en veelzijdige artiest die de titelloze Marvel's Deadpool-serie tot leven zal brengen met dezelfde intense, unieke visie als zijn doorbraakhit Atlanta. Met het succes van Legion kijken we vooruit om opnieuw samen te werken met Marvel Television om een serie te creëren die gedurfd, opvallend en volledig origineel is, "zei Nick Grad, president van Original Programming bij FX.

Dit leek een match made in heaven, en mensen konden niet wachten om de Merc with a Mouth op het kleine scherm te zien in een hilarische solo-tv-show.

Deadpool-maker, Rob Liefeld, sprak over het project in de nasleep (daarover meer) en zei: Ik vond het hele ding briljant. En ik kan echt niets meer zeggen dan dat of ik zal van alle kanten in de problemen komen.”

Ondanks dat de dingen goed genoeg lijken te gaan, raakten de kaken van fans op de grond toen een onverwachte splitsing werd aangekondigd.

Dingen vielen uit elkaar achter de schermen

Niet-geproduceerde Deadpool Cartoon
Niet-geproduceerde Deadpool Cartoon

In maart 2018 lag de voorgestelde Deadpool: The Animated Series plotseling dood in het water.

In een verklaring zei FX: Vanwege creatieve meningsverschillen zijn FX, Donald Glover, Stephen Glover en Marvel Television overeengekomen om uit elkaar te gaan voor Marvel's Deadpool animatieserie. FX zal niet langer betrokken zijn bij het project. FX en Marvel hebben een voortdurende relatie via onze samenwerking op Legion, die zal worden voortgezet.”

Dit was een behoorlijke klap voor de fans en voor Glover. Er was veel werk in het project gestoken en zoals fans te zien kregen, was er geen liefde verloren tussen Glover en het netwerk.

"Voor de goede orde: ik had het niet te druk om aan Deadpool te werken", zei Glover op zijn sociale media-account.

Het creatieve brein zou ook het script uit zijn "Finale"-aflevering van de show laten vallen, waardoor de fans alleen maar meer overstuur raakten met het feit dat de show werd stopgezet voordat deze zelfs maar van de grond kwam.

Het script is nog steeds online te vinden, en als je een fan bent van Glover, het personage of zelfs maar een paar hilarische teksten, dan is het 100% het lezen waard. De man kent komedie, begreep het personage en had een fenomenale show kunnen leveren waar fans van alle leeftijden blij mee zouden zijn.

De gevolgen van Deadpool: The Animated Series zullen zeker de geschiedenis ingaan als een enorme gemiste kans voor Marvel. Nu het personage bij Disney is, zullen fans goed opletten hoe hij wordt behandeld. Er is tenslotte niets kindvriendelijks aan Wade Wilson. Zoals… helemaal niet.

Aanbevolen: