Wat is er gebeurd met de animatieserie 'Dumb and Dumber'?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met de animatieserie 'Dumb and Dumber'?
Wat is er gebeurd met de animatieserie 'Dumb and Dumber'?
Anonim

Jim Carrey is een van de meest succesvolle acteurs aller tijden, en hoewel sommige van zijn films zijn mislukt, heeft de man meer hits dan iemand ooit had kunnen dromen. Zijn beste films hielden hem jarenlang op de hoogte van Hollywood, en films als How the Grinch Stole Christmas leverden hem miljoenen op.

Dumb and Dumber blijft een van Carrey's grootste en populairste films, maar de meeste mensen hadden geen idee dat er in de jaren '90 een spin-off-cartoon over Harry en Lloyd werd gemaakt, compleet met een huisdierenbever.

Laten we terugblikken op deze vergeten show.

'Dumb And Dumber' is een komedieklassieker

1994's Dumb and Dumber is een van de grappigste films uit de jaren negentig. Jim Carrey en Jeff Daniels waren fantastisch om naast elkaar te werken, en Harry en Lloyd zouden op geen enkele manier het publiek op dezelfde manier hebben geraakt als ze door een ander duo waren gespeeld.

De film, die in december 1994 werd uitgebracht, had een bescheiden budget en zou wereldwijd bijna $ 250 miljoen opleveren. Dit was een enorm succes voor de film om te vinden, en het was de derde grote hit die Jim Carrey in dat kalenderjaar had.

Veel komedies hebben het in de loop der jaren niet goed volgehouden, maar dit is een film die net zo grappig blijft als altijd. Dit is grotendeels te danken aan het collectieve optreden van Jim Carrey en Jeff Daniels. Ze waren een vreemde combinatie, maar wel een die de film volledig maakte tot wat hij was.

Slechts een jaar later kreeg de film een tekenfilm-spin-offshow.

'Dumb And Dumber' kreeg zijn eigen geanimeerde show voor één seizoen in de jaren '90

Dom en dommer
Dom en dommer

In wat misschien als een complete verrassing voor fans komt, was er een geanimeerde show Dumb and Dumber die in de jaren negentig naar het kleine scherm werd gebracht. Het netwerk dacht duidelijk dat ze een geweldig idee hadden, maar zoals we snel zullen leren, kreeg deze show nooit echt enige schijn van tractie bij fans.

Het is de verdienste van de show dat hij debuteerde in 1995, dat was slechts een jaar nadat de film bliksem in een fles ving. Het was duidelijk dat het netwerk probeerde toe te slaan terwijl het ijzer heet was, maar aan het eind van de dag slaagde deze show er maar in om één seizoen op ABC uit te zenden.

Een van de belangrijkste dingen die tegen de show werkten, was de stemcast. Ja, getalenteerde mensen werden in de hoofdrollen geplaatst, maar Jim Carrey en Jeff Daniels niet aan boord hebben dit project effectief tot zinken gebracht voordat het ooit een echte kans had om van de grond te komen.

Uiteindelijk kwam en ging het zonder veel lawaai te maken. Afleveringen kunnen nog steeds worden gekocht op sommige digitale marktplaatsen en clips zijn ook online te vinden. Geef ze een horloge om te zien hoe vreemd deze show was.

Hoewel sommige mensen het misschien vreemd vinden dat de film een spin-off tekenfilm heeft gekregen, is de waarheid dat verschillende films van Jim Carrey geanimeerde shows hebben gekregen.

Het was niet de eerste keer dat Jim Carrey Films tekenfilms had

Op dit punt is het monumentale succes dat Jim Carrey in 1994 vond, behoorlijk uitgebreid besproken. Dat jaar speelde de acteur in Dumb and Dumber, The Mask en Ace Ventura: Pet Detective. Alle drie die films zouden geanimeerde projecten op het kleine scherm krijgen.

Gedurende 3 seizoenen en iets meer dan 40 afleveringen was Ace Ventura: Pet Detective een bescheiden succesvolle show die enkele fans opleverde. Nogmaals, Jim Carrey nam niet deel aan het uiten van het personage dat hij op het grote scherm speelde, maar deze show was aanzienlijk succesvoller dan Dumb and Dumber.

The Mask was een andere show die drie seizoenen duurde, maar het was in staat om bijna 55 afleveringen af te leveren terwijl het nog in de lucht was. Net als de andere twee shows, debuteerde deze serie in 1995, en sommigen zouden zeggen dat dit misschien wel de meest succesvolle van de drie was. Om eerlijk te zijn, het had ook de steun van de stripboekengemeenschap.

Realistisch gezien kon geen van deze shows wedijveren met een van de klassieke shows uit de jaren negentig. Voor het grootste deel zijn mensen ze alle drie grotendeels vergeten. Dat gezegd hebbende, het feit dat twee van deze shows drie seizoenen hebben geduurd, is op de een of andere manier nog steeds behoorlijk indrukwekkend.

Als je ooit teruggaat om een van Jim Carrey's comedyhits uit 1994 te bekijken, weet dan dat de geanimeerde shows bestaan en kunnen dienen als een leuke manier om wat tijd te doden.

Aanbevolen: