Waarom Jerry Seinfeld Newman niet op de show wilde hebben

Inhoudsopgave:

Waarom Jerry Seinfeld Newman niet op de show wilde hebben
Waarom Jerry Seinfeld Newman niet op de show wilde hebben
Anonim

Het proces van het casten van Seinfeld was misschien niet gemakkelijk voor de mede-makers van de show, Jerry Seinfeld en Larry David, maar het resultaat was ronduit spectaculair. Natuurlijk was de opname van Michael Richards, Julia Louis-Dreyfus en Jason Alexander geniaal. Maar het feit dat de nevenpersonages zulke unieke delen kregen, is nog indrukwekkender. Dit geldt ook voor Wayne Knight's Newman, die is neergedaald als een van de smerigste tv-schurken aller tijden. Hoewel hij uiteindelijk een favoriet bij de fans werd, was er een tijd dat Jerry Seinfeld Newman absoluut niet in de show wilde hebben.

De meeste fans denken dat het maken van Seinfeld een fluitje van een cent was. In werkelijkheid waren er tonnen duistere geheimen waar fans absoluut geen idee van hadden. Dit omvat hoe de cast een van de acteurs wilde ontslaan omdat ze het niet konden uitstaan om met haar te werken. Maar waar staat deze openbaring? Wilde Jerry Seinfeld om persoonlijke redenen Wayne Knight's Newman niet in de show? Of was er iets anders aan de hand?

Hoe het karakter van Newman werd gecreëerd en hoe Wayne Knight werd gecast

In het tweede seizoen plantten de schrijvers de zaden voor het personage dat uiteindelijk Jerry's grootste aartsvijand werd. Het was een korte interactie in Jerry's appartement toen Kramer klaagde over hun buurman (Newman) die constant zijn eigen leven bedreigde.

"Het volgende seizoen deden we een show waar ik denk dat we een vriend voor Kramer nodig hadden, iemand in het gebouw, en we hebben deze naam 'Newman' al eerder gehoord, dus [het was als], 'Laten we gebruik deze man. Laten we dezelfde man gebruiken. We hebben hem al voorgesteld', "zei Larry David in een making-of-documentaire voor de aflevering "The Suicide"."Dus we hadden een castingsessie voor dit personage, Newman. En toen kwam Wayne Knight binnen."

Wayne beweerde dat hij enthousiast was om auditie te doen voor Seinfeld omdat hij een grote fan van de show was en zijn carrière echt een tandje hoger wilde zetten door een serie te spelen die "eigenlijk goed" was. Larry wist in "ongeveer vijf seconden" dat Wayne goed was voor de rol. Hij dacht dat hij geweldig was en gemakkelijk de beste persoon voor de baan. In die tijd stond Wayne aan het begin van zijn carrière. Hij had kleine rollen in een paar grote films, zoals Dirty Dancing, maar verscheen meestal in onopvallende tv-films.

Toen hij eenmaal op Seinfeld kwam, barstte Wayne's carrière absoluut los. Hij verdiende opmerkelijke rollen in Basic Instinct, JFK en Jurassic Park en trad toe tot Third Rock From The Sun rond dezelfde tijd dat zijn personage op Seinfeld het hoogtepunt van zijn populariteit bereikte. Het lijdt dus geen twijfel dat Wayne zoveel te danken heeft aan Seinfeld en de mannen en vrouwen die hem hebben ingehuurd. En toch wilde Jerry het personage van Newman eigenlijk niet in de buurt houden.

Waarom Jerry Seinfeld niet wilde dat Wayne Knight's Newman op Seinfeld zou zijn

Nee, dit was geen kunst die levensmomenten imiteerde. Jerry Seinfeld had absoluut geen vete met Wayne Knight. Zijn tijdelijke aarzeling om het personage The Newman op te nemen, had te maken met een creatieve reden.

"Ik dacht dat we dachten dat het de mysticus van Kramer zou storen als je echt vrienden van hem zou zien", zei Jerry in het interview achter de schermen. voor zichzelf."

Er was dus wat weerstand tegen het idee om het gordijn terug te trekken en meer te onthullen over Kramer's persoonlijke leven in de aflevering "The Suicided" in 1992, waar Wayne's Newman voor het eerst verschijnt. Maar Wayne's geweldige aanwezigheid en chemie met Michael Richards en zijn Kramer-personage waren onmiskenbaar.

"Wayne was zo'n perfecte compadre en contrapunt voor [Kramer]," legde Jerry uit.

Wayne legde uit dat hij niet verwachtte dat zijn personage terug zou keren in de show. Het was strikt een eenmalige aflevering, en daar was hij dankbaar voor. Het personage zelf was niet eens wie Newman uiteindelijk werd. In "The Suicide" zou hij de zoon zijn van de huisbaas en "de bouwverklikker". Dit komt omdat het de functie van het personage in de aflevering diende. Maar Wayne's vertolking van Newman was zo interessant en boeiend dat Michael Richards wist dat de schrijvers niet van plan waren hem ooit te laten gaan.

"Ergens in de mix viel het lied van de huisbaas weg en de verklikker van het gebouw veranderde in de loop van de tijd in puur kwaad", legde Wayne uit.

Het idee om Jerry's geheimzinnigheid van hem te maken, kwam de schrijvers gemakkelijk tegen, aangezien hij aanvankelijk werd binnengehaald als een van de eerste personages die ooit echt probeerde Jerry neer te halen. Dit werd een running gag en hoe ze uiteindelijk het personage opnieuw definieerden. Hoewel Wayne heeft gezegd dat hij Seinfeld dankbaar is en er graag aan werkt, wenste hij dat hij meer te doen kreeg. Er waren tijden dat Newman puur werd binnengehaald voor een snelle grap en vertrok. Maar in latere seizoenen kreeg hij sappiger verhaallijnen. Hoe dan ook, het hield hem aan het werk en Wayne kon deel uitmaken van iets waarvan hij dacht dat het geweldig was.

Voor fans was de opname van Newman van het grootste belang. Hij was een van de weinige personages die Kramer echt op een boeiende manier kon stuiteren zonder overschaduwd te worden. Bovendien werd hij een van de meest memorabele terugkerende personages in de geschiedenis van Seinfeld.

Aanbevolen: