Toen Tim Burton werd geconfronteerd met zijn films, waren velen verontwaardigd over zijn reactie

Inhoudsopgave:

Toen Tim Burton werd geconfronteerd met zijn films, waren velen verontwaardigd over zijn reactie
Toen Tim Burton werd geconfronteerd met zijn films, waren velen verontwaardigd over zijn reactie
Anonim

In deze tijd zijn er meer locaties voor entertainment dan ooit tevoren. Mensen zijn immers niet meer afhankelijk van de grote drie televisienetwerken en grote filmstudio's voor inhoud. In plaats daarvan kunnen mensen via internet inhoud uploaden op websites zoals YouTube en lijken er eindeloze opties voor streamingdiensten te zijn.

Als gevolg van alle inhoud die er is, moeten sterren er alles aan doen om hun projecten te promoten, waaronder het deelnemen aan tal van interviews. Hoewel dat een goede zaak kan zijn, kan het ook averechts werken, omdat sommige interviews met beroemdheden ineenkrimpend zijn. Zelfs al is hij een van de beste interviewers aller tijden, zelfs de interviews van Howard Stern gaan soms mis. Met dat in gedachten is het niet zo verwonderlijk dat toen Tim Burton tijdens een interview met zijn films werd geconfronteerd, zijn reactie zo verkeerd uitpakte dat velen er woedend over waren.

Tim Burton heeft een enorme invloed gehad op Hollywood

Als we terugkijken op de geschiedenis van Hollywood, is het overduidelijk dat bepaalde mensen een enorm effect hebben gehad op de filmwereld. Naast het regisseren van tal van veelgeprezen films, is Steven Spielberg bijvoorbeeld grotendeels verantwoordelijk voor het zomerse blockbuster-seizoen dankzij het succes van zijn film Jaws. Hoewel de invloed van Spielberg duidelijker is, lijdt het geen twijfel dat Tim Burton ook zijn stempel heeft gedrukt op de filmgeschiedenis.

De afgelopen jaren hebben films op basis van stripfiguren de boventoon gevoerd aan de kassa. In de afgelopen jaren waren de studio's er echter veel minder zeker van dat superheldenfilms een goed risico vormden. Dankzij het succes van Richard Donner's Superman en Tim Burton's Batman, gaven de studio's echter films als Blade, X-Men en Spider-Man een kans.

Tim Burton speelt niet alleen een belangrijke rol bij het bewijzen dat stripfilms financieel levensvatbaar zijn, maar heeft ook op andere manieren invloed gehad op de filmindustrie. De visuele stijl van Burton heeft bijvoorbeeld een hele reeks filmmakers beïnvloed die in zijn voetsporen zijn getreden. Bovendien heeft Burtons bereidheid om keer op keer met dezelfde acteurs te werken ertoe bijgedragen dat verschillende van hen sterren zijn geworden. Naast het feit dat Tim Burton en Johnny Depp vrienden zijn geworden, hebben hun samenwerkingen op het scherm hen allebei erg beroemd gemaakt.

Tim Burtons reactie op kritiek oogstte verontwaardiging

In 2016 werd Tim Burtons film Miss Peregrine's Home for Peculiar Children uitgebracht met matige recensies en middelmatige kassaopbrengsten. Helaas voor iedereen die betrokken was bij de productie van Miss Peregrine's Home for Peculiar Children, is de film sinds de release grotendeels vergeten. Dat betekent echter niet dat Miss Peregrine's Home for Peculiar Children helemaal onopvallend is. In Miss Peregrine's Home for Peculiar Children speelde Samuel L. Jackson tenslotte een hoofdrol.

Natuurlijk is Samuel L. Jackson een van de beste acteurs aller tijden en een grote filmster, dus er is al jaren extreem veel vraag naar hem. Met dat in gedachten zou Tim Burton het casten van Jackson in een hoofdrol niet zo verrassend moeten zijn. Echter, zoals sommige waarnemers snel opmerkten, hoewel hij sinds 1985 regelmatig films regisseerde, is Jackson aantoonbaar de eerste zwarte acteur die een leidende rol speelt in een van Burtons films. Per slot van rekening zijn Harvey Dent van Billy Dee Williams uit Batman en kolonel Attar van Michael Clarke Duncan uit Planet of the Apes beide ondersteunende karakters.

Toen een verslaggever van Bustle de beroemde acteur interviewde over Miss Peregrine's Home for Peculiar Children, vroegen ze Samuel L. Jackson of hij de enige zwarte acteur was die in de film speelde. Als reactie gaf hij toe dat hij 'merkte' dat geen van zijn belangrijkste co-sterren zwart was, waarna Jackson erop wees dat Burton in het verleden nooit zwarte acteurs in zijn films had gehad voordat hij Tim verdedigde.

"Ik moest terug in mijn hoofd gaan en gaan, hoeveel zwarte personages zijn er in Tim Burton-films geweest? En ik was misschien de eerste, ik weet het niet, of de meest prominente op die specifieke manier, maar het gebeurt zoals het gebeurt. Ik denk niet dat het de schuld is van zijn of zijn manier van vertellen, het is gewoon hoe het zich afspeelt. Tim is echt een geweldige kerel."

Naast Samuel L. Jackson te vragen naar het gebrek aan diversiteit in de films van Tim Burton, sprak een schrijver van Bustle met de regisseur over hetzelfde probleem. Na te hebben gesproken over diversiteit in film in het algemeen, ging Burton verder met praten over politieke correctheid en media uit zijn jeugd.

"Tegenwoordig praten mensen er meer over. Dingen vragen om dingen, of niet. Ik herinner me dat ik als kind naar The Brady Bunch keek en ze allemaal politiek correct begonnen te worden. Zoals, Oké, laten we een Aziatisch kind en een zwarte nemen. Ik ergerde me daar vroeger meer aan dan alleen… Ik ben opgegroeid met het kijken naar blaxploitation-films, toch? En ik zei: dat is geweldig. Ik dacht niet: oké, er zouden meer blanke mensen in deze films moeten zijn."

Het is niet verwonderlijk dat veel media berichtten over het feit dat veel mensen Burtons woorden "bizar" vonden. Naast de reactie van de media riepen veel mensen Burton eruit. Hoewel het onmogelijk zou zijn om alle reacties hier te bespreken, vatte een Twitter-gebruiker genaamd Imran Siddiquee de zaken samen. "Als Burton zegt, in antwoord op waarom zijn films zo wit zijn, 'dingen vragen om dingen, of niet', zegt hij dat hij in het wit droomt. Burton zegt dat hij zijn films schrijft en regisseert in de overtuiging dat er zoiets bestaat als een standaardpersoon. En dat de standaard wit is.”

Aanbevolen: