Waarom regisseur John Hughes de cast van 'Ferris Bueller's Day Off' 'slecht' vond

Inhoudsopgave:

Waarom regisseur John Hughes de cast van 'Ferris Bueller's Day Off' 'slecht' vond
Waarom regisseur John Hughes de cast van 'Ferris Bueller's Day Off' 'slecht' vond
Anonim

Voor de meeste mensen die er in de afgelopen tien jaar waren, zijn sommige films uit de jaren 80 nog steeds het bekijken waard, omdat ze altijd een speciaal plekje in hun hart zullen innemen. Bovendien zijn er enkele films uit de jaren '80 die moeten worden bekeken voor iedereen die zichzelf als een cinefiel beschouwt, of ze nu in het decennium leefden of niet. Natuurlijk moet het vanzelfsprekend zijn dat elke film zijn tegenstanders heeft, maar er zijn nog steeds films waar bijna iedereen dol op is.

In de jaren sinds Ferris Bueller's Day Off in 1986 werd uitgebracht, werd het beschouwd als een geliefde klassieker waar vrijwel iedereen van geniet. Dat betekent natuurlijk niet dat iedereen die betrokken was bij het maken van de film altijd dacht dat het zo'n enorm succes zou worden. De regisseur van Ferris Bueller's Day Off, John Huges, vond op de een of andere manier dat de cast van de film op een bepaald moment "slecht" was en dat de film nooit de geschiedenis in zou zijn gegaan als dat het geval was.

John Hughes legendarische carrière

Gedurende de geschiedenis van Hollywood heeft de overgrote meerderheid van filmregisseurs nooit veel bekendheid verworven. Aan de andere kant zijn er een handvol beroemde regisseurs geweest, waaronder Steven Spielberg, Alfred Hitchcock, James Cameron, Kevin Smith, Quentin Tarantino, Mel Brooks en Martin Scorsese. Een van de belangrijkste dingen die al die regisseurs gemeen hebben, is dat ze al tientallen jaren grote spelers in Hollywood zijn. Aan de andere kant regisseerde John Hughes zijn eerste speelfilm in 1984 en hij regisseerde zijn laatste film in 1991.

Gezien het relatief korte karakter van de carrière van John Huges, is het verbazingwekkend dat zijn nalatenschap meer dan tien jaar na zijn overlijden nog steeds ronduit wordt gevierd. Maar terugkijkend op hoe geliefd de films die Hughes regisseerde, bleven, is het volkomen logisch dat John de geschiedenis in blijft gaan. Hughes regisseerde tenslotte films als Sixteen Candles, The Breakfast Club, Ferris Bueller's Day Off, Uncle Buck en Planes, Trains and Automobiles.

Naast de films die John Hughes regisseerde, schreef hij de scripts voor veel films die mensen nog steeds graag regelmatig bekijken, inclusief alle bovengenoemde films die hij regisseerde. Bovendien schreef Hughes ook films als National Lampoon's Vacation, Pretty in Pink, National Lampoon's Christmas Vacation en de eerste twee Home Alone-films. Hoe geweldig al die films ook zijn, het feit dat sommige mensen denken dat ze deel uitmaken van het filmuniversum van John Hughes, maakt ze een beetje specialer.

Waarom John Hughes dacht dat de sterren van Ferris Bueller's Day Off "slecht waren"

Gedurende de legendarische carrière van John Hughes werkte de beroemde regisseur met name steeds opnieuw met verschillende acteurs. Enkele van de acteurs waarmee Hughes verschillende keren samenwerkte, zijn bijvoorbeeld Chevy Chase en Macaulay Culkin en zijn echte goede vriend John Candy. Hughes en Candy waren zelfs zo hecht dat de acteur naar verluidt slechts $ 414 kreeg voor zijn Home Alone-rol. Naast die grote sterren werkte Hughes ook steeds weer met verschillende Brat Pack-leden, waaronder Molly Ringwald en Anthony Michael Hall.

Tegen de tijd dat John Hughes begon te werken aan Ferris Bueller's Day Off, was de connectie van de regisseur met de Brat Pack bekend. Om die reden is het achteraf verrassend dat geen van de acteurs die deel uitmaakten van de Brat Pack speelde in Ferris Bueller's Day Off. Volgens de memoires van Brat Pack getiteld "You Couldn't Ignore Me If You Tried", miste John Hughes de Brat Pack-acteurs met wie hij in het verleden werkte tijdens het maken van Ferris Bueller's Day Off. Als gevolg hiervan besloot Hughes dat de sterren van de Ferris Buller's Day Off "slecht waren".

“Een van de dagen voordat Ferris begon te filmen, toen Hughes naar de foto's keek van een kledingtestshoot met Broderick, Ruck en Sara, miste hij misschien het comfort en de vertrouwde kameraadschap van zijn geliefde kliek van eerdere tienersterren. Als gevolg hiervan besloot Hughes naar verluidt dat de Ferris Bueller's Day Off "slecht" was toen hij naar de testfoto's van de kledingkast keek. "Maar op de een of andere manier had Hughes naar de testfoto's van de kledingkast gekeken en iets gezien dat ontbrak bij de acteurs zelf."

Toen Matthew Broderick, de ster van Ferris Bueller's Day Off, werd geïnterviewd voor de Brat Pack-memoires "You Couldn't Ignore Me If You Tried", onthulde hij hoe de teleurstelling van Hughes iedereen raakte. “Iedereen zat rond in een smerige funk. Het was alsof de wereld verging. John was erg radeloos omdat we geen opwinding hadden getoond in onze garderobetest. Hij vond dat ik er saai uitzag en er niet meer uitzag. Ik dacht dat de test voor de kleding was, maar het was ook, denk ik, om te laten zien dat we charmant waren. En John was in paniek. Hij zei: 'Ik ben niet gewend om met mensen te werken die niet - je lijkt er niet in te zijn.'" Het is duidelijk dat Hughes ondanks zijn twijfels ging werken met de sterren van Ferris Bueller's Day Off en de resultaten spreken voor zichzelf.

Aanbevolen: