John Hughes 'Hart was gebroken' toen deze acteur weigerde op Ferris Bueller's vrije dag te zijn

Inhoudsopgave:

John Hughes 'Hart was gebroken' toen deze acteur weigerde op Ferris Bueller's vrije dag te zijn
John Hughes 'Hart was gebroken' toen deze acteur weigerde op Ferris Bueller's vrije dag te zijn
Anonim

Als mensen praten over de beste films uit de jaren 80, zijn er een paar films die bijna altijd deel uitmaken van het gesprek. Ferris Bueller's Day Off is bijvoorbeeld zo'n algemeen geliefde film dat het algemeen wordt beschouwd als een van de beste tienerfilms aller tijden. Bovendien leren fans graag meer over Ferris Bueller's Day Off, inclusief de intense voorbereiding die Charlie Sheen deed voor zijn rol in de film.

Als mensen denken aan Ferris Bueller's Day Off, is er in de eerste plaats een acteur die in je opkomt, Matthew Broderick. Broderick is zelfs zo nauw verbonden met de film dat mensen soms zijn andere iconische rollen vergeten. Het blijkt echter dat een andere grote ster uit de jaren 80 zegt dat John Hughes wilde dat ze de rol zouden spelen en zijn hart brak toen ze stierven.

John Hughes en de extreem hechte relatie van Anthony Michael Hall

Gedurende de jaren tachtig en het begin van de jaren negentig waren er maar heel weinig mensen wiens macht in Hollywood zelfs maar in de buurt kwam van John Hughes. Hughes, een uiterst succesvolle regisseur, schrijver en producent, speelde een rol bij het maken van vele geliefde films uit die tijd. Hughes schreef bijvoorbeeld de scripts voor films als de Vacation-serie, Home Alone, Pretty in Pink en Beethoven. Hughes regisseerde ook films zoals Ferris Bueller's Day Off, Uncle Buck, Curly Sue, evenals Planes, Trains and Automobiles.

Op het hoogtepunt van de macht van John Hughes in Hollywood hielp hij acteurs als Matthew Broderick, John Cusack, Emilio Estevez, Macaulay Culkin en Jon Cryer beroemd te maken. Hughes speelde ook een belangrijke rol bij het maken van John Candy's meest geliefde films aller tijden. Er kan echter gemakkelijk worden beweerd dat de twee acteurs waarmee Hughes altijd het nauwst geassocieerd zal worden, Molly Ringwald en Anthony Michael Hall zijn.

Van 1983 tot 1985 werden vier films met Anthony Michael Hall uitgebracht die John Hughes schreef, regisseerde of produceerde, of in sommige gevallen alle drie deed. Verbazingwekkend genoeg worden alle vier deze films algemeen beschouwd als een van de meest dierbaar herinnerde films uit de jaren '80. Die lijst met films bestaat uit National Lampoon's Vacation, Sixteen Candles, The Breakfast Club en Weird Science.

In 2010 gaf Anthony Michael Hall een uitgebreid interview over zijn carrière aan Vanity Fair. Tijdens dat interview onthulde Hall iets dat de meeste filmfans niet weten. Naast veel samen te werken in de jaren '80, kwamen Hall en Hughes ook extreem dicht bij de set. Terwijl hij sprak over Hughes en zijn vrouw Nancy, vertelde Hall aan Vanity Fair: "Ik werd in zekere zin hun derde zoon".

Waarom Anthony Michael Hall het doorgeven van Ferris Bueller's vrije dag zijn carrière voor altijd veranderde

In 2021 sprak Anthony Michael Hall met Screen Rant en kwam het onderwerp van zijn relatie met John Hughes ter sprake. Volgens Hall schreef Hughes twee van zijn beroemdste films met de acteur in gedachten, maar hij was bezig met andere rollen die hem dwongen beide projecten door te geven.

“Ik had de kans om Ferris Bueller en Pretty in Pink te doen met [John] Hughes. Maar het was eigenlijk een beetje zijn schuld, vanwege de carrière die hij me had gegeven. Ik was eigenlijk bezig met andere projecten, dus ik was niet in staat om dat te doen. En daar ben ik verdrietig over, want ik wilde heel graag weer met hem samenwerken." Tijdens een ander interview voor de show Inside of You sprak Anthony Michael Hall opnieuw over hetzelfde onderwerp. Tijdens dat gesprek was Hall expliciet over hoe gekwetst hij denkt dat John Hughes was door hem het doorgeven van Pretty in Pink en Ferris Bueller's Day Off.

"Ik denk dat dat het hart van John Hughes brak, het brak ook het mijne." Helaas werd tijdens het eerder genoemde Vanity Fair-artikel waarin Anthony Michael Hall sprak over hoe close hij ooit met Hughes was, onthuld dat hun relatie een tijdje was verbroken."Na Weird Science kon Hall Hughes gewoon niet meer aan de telefoon krijgen." Voor degenen die zich niet bewust zijn van de tijdlijn, na Weird Science, waren de volgende twee films waaraan Hughes werkte die werden geproduceerd Pretty in Pink en Ferris Bueller's Day Off.

Toen Anthony Michael Hall de vrije dag van Ferris Bueller doorbracht, landde Matthew Broderick duidelijk de rol en maakte het personage legendarisch. Ondanks hoe geliefd die film is, blijkt dat John Hughes ooit dacht dat de cast van Ferris Bueller's Day Off "slecht" was voordat het filmen begon. Hoewel dat nu belachelijk lijkt, is het een stuk logischer als je eenmaal ontdekt hoe overstuur Hughes was dat Hall niet in de film speelde. Immers, hoewel Hall en Broderick allebei veel hebben bereikt in Hollywood, hebben ze heel verschillende vibes. Aangezien Hughes Hall wilde hebben, had het aanvaarden van Broderick in de rol aanvankelijk onmogelijk kunnen lijken.

Aanbevolen: