Heeft O.J. Simpson echt dicht bij de hoofdrol in 'The Terminator'?

Inhoudsopgave:

Heeft O.J. Simpson echt dicht bij de hoofdrol in 'The Terminator'?
Heeft O.J. Simpson echt dicht bij de hoofdrol in 'The Terminator'?
Anonim

De grote franchises van vandaag zijn dank verschuldigd aan de franchises van weleer die de bal echt aan het rollen brachten. De MCU is tegenwoordig de leider van het peloton, maar voordat deze franchise de spil van Hollywood werd, hielden andere actiefranchises de zaken tegen.

De Terminator-franchise begon in de jaren '80 en duurt al tientallen jaren. De eerste film was moeilijk te filmen en bepaalde sequels zijn gedoemd te mislukken voordat ze uitkomen, maar de franchise moet nog worden stopgezet. De dingen hadden echter anders kunnen verlopen als er een geruchte castingkeuze was gemaakt.

Laten we teruggaan naar de jaren 80 en kijken of de controversiële OJ Simpson echt in de race was om T-800 te spelen in de eerste film.

'The Terminator' is een iconische film

1984's The Terminator wordt lange tijd beschouwd als een van de beste actiefilms aller tijden. De sci-fi-actiefilm, die werd geschreven en geregisseerd door de legendarische James Cameron, ziet er nu misschien wat gedateerd uit, maar na al die jaren is het nog steeds een fantastische film die het publiek kan verbazen.

Met Arnold Schwarzenegger, Michael Biehn en Linda Hamilton in de hoofdrol, had deze film precies wat het filmpubliek in de jaren '80 zocht. Arnold was meer dan levensgroot in deze film en de cast bracht elkaar zo goed in evenwicht met hun uitvoeringen op het scherm. Door die uitvoeringen te koppelen aan een meeslepend verhaal, werd deze film naar een ander niveau getild.

Nadat het een van de beste actiefilms ooit was geworden, kwam er al snel een Terminator-franchise van de grond. Deze franchise bevat Terminator 2: Judgment Day, dat wordt beschouwd als een van de beste sequels ooit gemaakt. Andere projecten hebben niet dezelfde hoogten bereikt, maar de erfenis van de franchise blijft intact.

Arnold Schwarzenegger gecast als T-800 was een geniale zet van de studio, maar andere acteurs kwamen ook in aanmerking voor de rol.

Andere acteurs waren klaar voor de rol van T-800

Het castingproces in Hollywood kan lang duren voor grote projecten. Productieteams moeten niet alleen hun keuzes terugbrengen tot een select aantal, maar ze moeten er ook voor zorgen dat ze zelfs hun beoogde acteurs aan boord kunnen krijgen. Voor The Terminator kwamen een aantal acteurs in aanmerking voor de hoofdrol.

Volgens CBR waren er enkele grote namen die de studio op de T-800 wilde spelen. Sommige van deze namen zijn Sylvester Stallone, Mel Gibson en Tom Selleck. Al deze mannen zouden gedijen in actieprojecten, maar geen van hen deed dat terwijl ze de hoofdrol speelden in de Terminator-franchise.

De site laat ook zien dat de grappenmaker Chevy Chase in aanmerking zou komen voor de rol. Gezien zijn komische achtergrond is het moeilijk om hem in de rol voor te stellen, maar als dit gerucht waar is, dan heeft iemand duidelijk iets gezien dat hem een overtuigende T-800 op het grote scherm zou maken.

Al jaren is een van de meest verrassende namen voor T-800 in The Terminator die van een van de grootste voetballers aller tijden, die de laatste tijd ook dienst doet als een van de meest beruchte figuren geschiedenis.

Was OJ Simpson in geschil?

In wat voor veel mensen als een verrassing kwam, bleven de geruchten jarenlang bestaan dat er naar OJ Simpson werd gekeken om te schitteren in The Terminator. De echte kicker hier? Arnold zou in plaats daarvan Reese spelen in de film.

Volgens James Cameron was dit gewoon niet het geval.

"Laat me dat nu corrigeren. Arnold heeft letterlijk gewoon ongelijk. Ik weet dat het moeilijk voor te stellen is! Je maakt geen ruzie met Arnold … Arnold heeft nooit Reese aangeboden gekregen. O. J. Simpson was helemaal nooit in de mix. Dat werd uit de hand afgewezen voordat het ooit enige grip kreeg."

Niet alleen was OJ nooit in de race voor de rol, maar Cameron had geen interesse in Arnold die Reese zou spelen in de klassieke film.

"Het leek me niet logisch, hij leek me niet een welbespraakte man - ik bedoel, ik kende hem niet van Adam. Ik kende zijn persona gewoon als een soort lichaam bouwer, "zei de directeur.

Op basis van wat Cameron zegt, is het duidelijk dat een duo van OJ en Arnold nooit in de film zou voorkomen. Hoewel het in de loop der jaren zeker een oude mythe is geworden, is de waarheid dat Cameron geen interesse heeft in die koppeling. In plaats daarvan vond hij de juiste acteur voor elke rol, waardoor de film een filmklassieker werd.

Een kleine aanpassing had het lot van The Terminator ingrijpend kunnen veranderen, maar James Cameron had decennia geleden het juiste recept voor succes.

Aanbevolen: