Hoe dicht kwamen The Beatles bij de hoofdrol in 'Lord Of The Rings'?

Inhoudsopgave:

Hoe dicht kwamen The Beatles bij de hoofdrol in 'Lord Of The Rings'?
Hoe dicht kwamen The Beatles bij de hoofdrol in 'Lord Of The Rings'?
Anonim

Als de grootste band ooit in de muziekindustrie, hebben de Beatles het gezicht van de reguliere muziek voor altijd veranderd. Ze waren de grootste sterren ter wereld in hun bloei, en na het uitbrengen van het ene klassieke album na het andere, verdienden de jongens miljoenen terwijl hun muziek generaties nieuwe muzikanten bleef inspireren.

Op hun hoogtepunt was de groep geïnteresseerd in het maken van andere projecten, waaronder een paar films. Op een gegeven moment wilde de band, die al met het filmspel bezig was, hun eigen Lord of the Rings-film maken, maar dit kwam er nooit van.

Laten we eens kijken naar de poging van de Beatles om een Lord of the Rings-film te maken.

The Beatles zijn de grootste band aller tijden

Alvorens te kijken hoe de Beatles het aanpakten om hun eigen Lord of the Rings-film te maken, is het belangrijk om context te krijgen over de band en de trilogie zelf. In de jaren zestig waren de Beatles de grootste band ter wereld, en zelfs decennia geleden was de Lord of the Rings een van de meest gevierde boekenreeksen aller tijden.

The Beatles namen in wezen de wereld over en veroverden de jaren zestig met hun kijk op pop- en rock-'n-rollmuziek. De Beatles, bestaande uit John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr, deden niets anders dan platen verpulveren tijdens hun tijd samen, en hoewel het decennia geleden is dat ze uit elkaar gingen, blijft de band misschien wel het belangrijkste stuk reguliere muziek. geschiedenis.

The Lord of the Rings-boeken vonden hun weg naar de vouw in de jaren vijftig en ze waren een voortzetting van J. R. R. Tolkien's The Hobbit, die in de jaren dertig werd uitgebracht. De serie is, net als de Beatles, een groot deel van de popcultuur geweest sinds de eerste release, en in de jaren voorafgaand aan de trilogie van Peter Jackson, waren er pogingen om de boeken tot leven te brengen op het grote scherm.

Het bleek dat de Beatles geïnteresseerd waren in het maken van hun eigen Lord of the Rings-film, wat van buitenaf vreemd lijkt. Er was echter een reden voor hun wensen.

Ze hebben verschillende films gemaakt

Tijdens hun jaren samen maakten de Beatles een aantal films en hadden ze zelfs een contract dat garandeert dat een bepaald aantal films wordt gemaakt terwijl ze samen waren. Deze films zijn niet bepaald klassiekers als Citizen Kane geworden, maar voor Beatles-fans vormen ze een uniek en leuk deel van de geschiedenis van de band.

De band zou schitteren in films als A Hard Day's Night, Help!, en Magische Mystery Tour. Ze hadden zelfs de geanimeerde Yellow Submarine die ze maakten. Nogmaals, deze films namen niet bepaald Oscars mee naar huis, maar het was nog steeds een heel coole manier voor de band om zich uit te drukken buiten het opnemen van traditionele rockmuziek.

Omdat de band zo'n groot belang had bij het maken van films, is het logisch dat ze op zoek gaan naar inspiratie van buitenaf voor een film om aan te werken. Dit leidde er uiteindelijk toe dat ze een Lord of the Rings-aanpassing wilden maken. De jongens waren er zelfs zo serieus mee bezig dat ze zelfs hun rollen hadden uitgekozen.

Ze wilden een 'Lord of the Rings'-film maken

Volgens Peter Jackson, die de met een Oscar bekroonde Lord of the Rings-trilogie regisseerde, ging John Lennon Gollum, Paul McCartney Frodo, Ringo Sam en George spelen Gandalf. Ze werden zo serieus dat ze zelfs JRR Tolkien benaderden, die op dat moment nog de rechten had. Ze benaderden hem en Tolkien zei: ‘Nee.’”

De jongens hadden niet alleen hun rollen uitgekozen, maar ze waren zelfs geïnteresseerd in het binnenhalen van Stanley Kubrick om de film te regisseren. Voor veel fans klinkt dit als een droom die uitkomt om Kubric een Lord of the Rings-film te laten regisseren, maar het zou heel anders zijn geweest met de Beatles op sleeptouw. Toch is het project nooit van de grond gekomen dankzij Tolkiens afwijzing van hun verzoek om filmrechten.

Gelukkig liep het goed voor Tolkien, aangezien Peter Jackson in de jaren 2000 misschien wel de beste filmtrilogie aller tijden zou afleveren. Zelfs McCartney was dankbaar dat het in Jacksons handen belandde.

“Paul was erg vriendelijk; hij zei: 'Het was een goede baan die we nooit de onze hebben gemaakt, want dan zou je de jouwe niet hebben gemaakt en het was geweldig om de jouwe te zien' , onthulde Jackson.

The Beatles hadden een interessante Lord of the Rings-film kunnen maken, maar we vinden het prima als we genoegen nemen met wat Peter Jackson heeft gemaakt.

Aanbevolen: