Hier is waarom Singer, Sinéad O'Connor werd verbannen uit 'SNL

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Singer, Sinéad O'Connor werd verbannen uit 'SNL
Hier is waarom Singer, Sinéad O'Connor werd verbannen uit 'SNL
Anonim

Sinead O'Connor kreeg voor het eerst bekendheid in de jaren 80 toen haar album, 'The Lion And The Cobra', werd genomineerd voor een Grammy Award tijdens de ceremonie van 1987. Dit was een grote prestatie voor de in Ierland geboren zangeres en een prestatie die haar in de Verenigde Staten in populariteit liet groeien. Vanwege haar toenemende succes werd Sinead O'Connor uitgenodigd om de muzikale gast te zijn op NBC's 'Saturday Night Live' op 3 oktober 1992. Hoewel de generale repetitie van Sinead onberispelijk goed verliep, was het haar live optreden dat de wereld verblufte.

O'Connor zong een a capella-cover van Bob Marley's 'War', inclusief anti-apartheidsteksten, wat nog meer aansluit bij wat Sinead op het punt stond te doen. Nadat ze de tekst had aangepast om zich te concentreren op problemen rond misbruikte jongeren, volgde Sinead haar lied door een foto van paus Johannes Paulus II omhoog te houden voordat hij deze aan flarden scheurde. Dit was een van 'SNL's' eerste grote schandalen, maar zeker niet de laatste, en een die de carrière van Sinead O'Conno voorgoed beïnvloedde.

Sinead O'Connor 'SNL'-schandaal

Sinead O'Connor debuteerde in 1987 met de release van haar album 'The Lion And The Cobra', dat niet alleen de gouden status behaalde, maar de zangeres ook haar allereerste Grammy-nominatie opleverde. De in Ierland geboren zangeres en songwriter bracht twee andere albums uit, één in 1990 en één in 1992. Sineads album uit 1992, 'Am I Not Your Girl', werd uitgebracht op 22 september, slechts een week voor haar verschijning op 'Saturday Night'. Live'.

Op 3 oktober 1992 werd Sinead O'Connor uitgenodigd voor 'SNL' als muzikale nachtgast, en dit zou het grootste carrièreschandaal van de zanger worden! De zangeres zou een nummer van Bob Marley, 'War', met anti-apartheidsteksten spelen, om de frustraties van Sinead met mishandelde jongeren, waarbij vooral de katholieke kerk betrokken was, aan te kaarten. Het was op dit moment dat Sinead O'Connor de tekst veranderde en zong: "we have trust in good over evil", zong Sinead, slechts enkele ogenblikken voordat ze een foto van paus Johannes Paulus II zou optillen en deze in stukken zou scheuren op camera.

"Vecht tegen de echte vijand", zei Sinead terwijl ze de foto in stukken scheurde. Dit zorgde ervoor dat het publiek compleet in shock raakte en een van de grootste schandalen op 'SNL' tot nu toe werd. Het netwerk ontving die nacht maar liefst 4.400 telefoontjes, waarvan de meeste waren om te klagen over de acties van Sinead op het scherm. De ster werd officieel verbannen uit de show en bij eventuele herhalingen wordt gebruik gemaakt van de repetitie-uitvoering van Sinead in plaats van haar daadwerkelijke live-optreden.

Een week later verscheen acteur Joe Pesci als presentator van de show, waarin hij dezelfde foto van paus Johannes Paulus II meebracht en beweerde dat hij deze weer had geplakt. Na een enorm applaus, zei Pesci: "Ze heeft [Sinead] geluk gehad dat het niet mijn show was. Want als het mijn show was, zou ik haar zo'n klap hebben gegeven". Hoewel de verklaring van Joe Pesci vandaag niet zou zijn getolereerd, lijkt het erop dat Sinead O'Connors dat wel zou hebben gedaan!

Het publiek is zelfs zover gegaan dat het 'SNL' heeft geëist om zich publiekelijk te verontschuldigen voor hun reactie op het optreden van Sinead en beweerde dat ze werd onderzocht voor iets dat sindsdien een dringend onderwerp van vandaag is geworden, wat bewijst dat Sinead haar zeker voor was tijd!

Aanbevolen: