Alle controverses van Madonna waardoor ze uit bepaalde landen werd verbannen

Inhoudsopgave:

Alle controverses van Madonna waardoor ze uit bepaalde landen werd verbannen
Alle controverses van Madonna waardoor ze uit bepaalde landen werd verbannen
Anonim

Madonna zou net zo goed een officieel synoniem kunnen zijn voor controverse. Gedurende haar carrière van drie decennia zijn we getuige geweest van allerlei culturele afwijkingen, godslastering en vele overtredingen daartussenin. Of je het nu leuk vindt of niet, dat onbeschaamde temperament maakte haar tot 's werelds regerende Queen of Pop. Maar er zijn plaatsen waar ze daardoor gedwongen werd afstand te doen van haar titel.

Om eerlijk te zijn, de normen voor hedendaags koningschap variëren over de hele wereld en we weten dat Madonna's rebelse hart het goed bedoelt. Maar dat transcendente niveau van opstand zal onvermijdelijk onbuigzame grenzen overschrijden. Kijk maar eens naar deze controversiële momenten waardoor ze uit bepaalde landen werd verbannen.

De controversiële hit 'Like A Prayer' uitbrengen

Gospel ontmoet pop-rock. Dat is wat de hit Like a Prayer uit 1989 is vanuit muzikaal oogpunt. De videoclip is echter een radicale kruising van veel gevoeligere onderwerpen. Het bevat blanke supremacisten, een zwarte Christus, een onrechtmatige arrestatie van een zwarte man voor de moord op een blank meisje, brandende kruisen, stigmata-wonden, seksuele toespelingen en Madonna in een onderjurk, vrijend met Jezus in een kerk.

Madonna in muziekvideo 'Like a Prayer&39
Madonna in muziekvideo 'Like a Prayer&39

Madonna legde aan de New York Times uit dat Like a Prayer "het lied is van een gepassioneerd jong meisje dat zo verliefd is op God dat het bijna is alsof Hij de mannelijke figuur in haar leven is." Natuurlijk had het Vaticaan een andere mening. Italiaanse omroepen weigerden de videoclip uit te zenden. Het Vaticaan veroordeelde het zo sterk dat ze in 1990 probeerden de Blond Ambition World Tour te verbieden toen het Italië bereikte. Madonna was genoodzaakt een van haar shows te annuleren vanwege de media-razernij.

De Filippijnse vlag op het podium niet respecteren

In 2016 bezocht Madonna de Filippijnen voor haar Rebel Heart Tour. Het was een tweedaags concert en de menigte was opgewonden, vooral toen de Material Girl op de tweede dag verscheen, gedrapeerd in de Filippijnse vlag. De Filipijnse gastheer en eventoloog Tim Yap vond dat het goed samenviel met de People Power Anniversary, een feestdag ter herdenking van het herstel van de democratie in het land in 1986.

"[Madonna] & de Filippijnse vlag: omdat het vandaag een feestdag is, en hoe kun je dat beter vieren dan met Madge zelf", zei Yap op zijn Instagram-video van het concert.

Nogmaals, zo voelde de lokale overheid zich niet. Toen zei presidentiële woordvoerder Herminio Coloma tegen AFP: "Malacanang (presidentieel paleis) wil de Grammy Award-winnaar en Queen of Pop Madonna verbieden om op de Filippijnen op te treden wegens het niet respecteren van de Filippijnse vlag tijdens haar concert."

Madonna werd ook beschuldigd van het belachelijk maken van de Taiwanese, Israëlische en Palestijnse vlaggen toen ze ze gebruikte bij sommige van haar live-optredens. Het zou slechts een uiting van liefde voor de landen kunnen zijn. Maar de Filippijnen hebben een wet tegen het dragen van hun vlag "geheel of gedeeltelijk als kostuum of uniform", waarvan ze zich misschien niet bewust was.

Een ander godslasterlijk nummer uitbrengen genaamd 'Holy Water'

Madonna is niet te stoppen met het verleiden van religie. Holy Water is een lied waarin ze haar vaginale vloeistoffen vergelijkt met het heilige water. Er is deze keer geen video gemaakt om het Vaticaan te provoceren. Het nummer werd echter opgenomen in haar setlist voor de Rebel Heart Tour, waar elke show de krantenkoppen haalde vanwege buitensporige choreografieën en themakeuzes.

Madonna speelt 'Holy Water' live in Rebel Heart Tour
Madonna speelt 'Holy Water' live in Rebel Heart Tour

Madonna lanceerde berucht Holy Water tijdens haar tour als een gevulgariseerde non met een kruis als stripperpaal. Het kruisteken was ook een belangrijk onderdeel van de pittige choreografie. Vermengd met haar iconische hit Vogue die ook erotisch wordt uitgevoerd in al haar liveconcerten, was dit precies wat fans hadden verwacht. Maar de Singaporese Media Development Authority verbood dat segment omdat het "inhoud of materialen bevat die een ras of religie beledigen."

Een bedevaart naar Israël

Zelfs Madonna's pure en oprechte religieuze activiteiten zijn onderhevig aan kritiek. Een daarvan was haar pelgrimstocht naar Israël in 2004 om het Joodse Nieuwjaar te vieren. Madonna bezocht de Westelijke Muur, een beroemd bedevaartsoord voor het jodendom in de oude stad van Jeruzalem. De Queen of Pop heeft zich tot de Kabbalah gewend na haar lange spirituele zoektocht waarbij yoga werd beoefend en het taoïsme en de kunst van het oorlogvoeren, het boeddhisme, het vroege christendom en zelfs een 16e-eeuws militair verdrag werd bestudeerd.

Madonna treedt op op Eurovisie Songfestival in Israël
Madonna treedt op op Eurovisie Songfestival in Israël

Het Egyptische parlement was niet blij met die tour. Ze vroegen de regering om Madonna uit het land te weren. Ze zal nooit een visum krijgen en het is haar verboden haar muziekvideo's op te voeren of op te nemen in Egypte. Het is interessant hoe de meest serieuze ban van de zangeres slechts het resultaat is van haar persoonlijke spirituele ontdekking. Het laat alleen maar zien dat controverse een spreekwoordelijke staart kan zijn die Madonna met gedurfde gratie moet slepen waar ze ook gaat.

Aanbevolen: