De echte reden waarom fans 'Euphoria' blijven kijken ondanks dat ze het haten

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom fans 'Euphoria' blijven kijken ondanks dat ze het haten
De echte reden waarom fans 'Euphoria' blijven kijken ondanks dat ze het haten
Anonim

Euphoria is tegenwoordig overal op internet te vinden. Het is moeilijk om niet geïntrigeerd te raken door de vele bewerkingen van fans, memes en interviews met de cast, zoals Jacob Elordi's Tonight Show-optreden waar hij sprak over penisprothesen. Dat is niet eens het meest schokkende aan de HBO-show. Het Drug Abuse Resistance Education-programma (D. A. R. E.) heeft het onlangs uitgeroepen vanwege de weergave van drugs, seks en geweld. We weten allemaal dat dat het alleen maar interessanter maakt. Maar blijkbaar hebben zelfs fans de show aangezet. Ze hebben het teruggebracht tot 'guilty pleasure' na het ontdekken van problematische elementen in de serie, afgezien van de vele NSFW-scènes. Dit is wat ze er echt van vinden.

Wat D. A. R. E heeft gezegd over 'Euphoria'

D. A. R. E zei in een verklaring: "In plaats van de wens van elke ouder om hun kinderen te beschermen tegen de mogelijk gruwelijke gevolgen van drugsmisbruik en ander risicovol gedrag, kiest HBO's televisiedrama Euphoria ervoor om misleidend te verheerlijken en ten onrechte verbeelden drugsgebruik, verslaving, anonieme seks, geweld en ander destructief gedrag van middelbare scholieren als gebruikelijk en wijdverbreid in de wereld van vandaag." Het is echt raar dat Euphoria tonnen inhoud voor volwassenen heeft, ondanks dat het over minderjarige tieners gaat.

De organisatie voegde eraan toe dat ze graag met de producenten van de show willen praten. "Het is jammer dat HBO, sociale media, recensenten van televisieprogramma's en betaalde advertenties ervoor hebben gekozen om naar de show te verwijzen als 'baanbrekend', in plaats van de mogelijke negatieve gevolgen te erkennen voor kinderen in de schoolgaande leeftijd die vandaag de dag worden geconfronteerd met ongeëvenaarde risico's en geestelijke gezondheidsproblemen.’ vervolgde de verklaring."

Voorafgaand aan seizoen 2 plaatste Zendaya zelf een triggerwaarschuwing op Instagram. "Ik weet dat ik dit al eerder heb gezegd, maar ik wil iedereen herhalen dat Euphoria voor een volwassen publiek is", schreef ze. "Dit seizoen, misschien zelfs meer dan het vorige, is diep emotioneel en gaat over onderwerpen die kunnen triggeren en moeilijk zijn om naar te kijken." Ze drong er bij kijkers op aan om 'het alleen te kijken als je je op je gemak voelt'. Maar het bleek dat dat tegenwoordig de minste zorgen van de show zijn.

Fans bespotten 'Euphoria' op Twitter en Reddit

The Daily Beast heeft onlangs een artikel gepubliceerd met de titel "Waarom hebben fans de euforie van HBO ingeschakeld?" Daar beweerde schrijver Kyndall Cunningham dat de show "de woede van zijn online fanbase heeft verdiend vanwege zijn rommelige verhaallijnen en MIA-personages." Ze citeerde ook Vulture-filmcriticus Alison Willmore's kijk op het tienerdrama: "Ik kijk niet naar EUPHORIA, maar ik hou van EUPHORIA Twitter omdat het zo moeilijk is om te zeggen wie er een hekel heeft aan kijken en wie de show bekijkt omdat ze het echt leuk vinden", tweette Willmore.

"Euphoria is halverwege het tweede seizoen het doelwit geworden van intense Twitter-spot en memes ", schreef Cunningham over de negatieve reactie van de fans op de show. "Van het verlaten van bepaalde personagelijnen tot de onhandige dialoog van maker Sam Levinson tot het bombastische sociale commentaar, heeft het tienerdrama zijn kijkers genoeg gegeven om in de war te raken en overstuur te raken." Teleurgestelde kijkers zijn ook naar Reddit gegaan om de HBO-hit aan te vallen.

"Hoe is de show vermakelijk? Zoals hoe depressief mensen zijn en waar iedereen in de war is en domme beslissingen neemt, vermakelijk? Ik snap het niet ", schreef een Redditor. Veel fans waren het daarmee eens. Toen een fan antwoordde om de show te verdedigen en zei dat het "eigenlijk representatief is voor het tienerleven", schudde een andere Redditor hen uit hun "fantasie" en zei: "Welke dystopische roman voor jonge volwassenen vermengd met hardcore pornoleven leef jij waar je denkt Euphoria is in elk geval representatief voor het tienerleven…"

Waarom fans 'Euphoria' blijven kijken ondanks dat het 'Cringe-Worthy' is

De Euphoria-hype is echt een fenomeen. "Veel mensen denken dat het panderende, edgy, schokkende rommel is. Consequent gepand door critici", probeerde een Redditor het te begrijpen. "Allemaal flitsend en zonder inhoud. Alle mensen die van de show houden, kunnen je niet legitiem vertellen waarom. Het is een puur voorbeeld van een algemene denkfout. Ik hoor dat mensen van de show houden, ik wil bij hen in die club zijn. " Het is als het schuldige plezier van het kijken naar de populaire Netflix-serie Emily in Parijs - ook bekend om zijn onrealistische verhaallijnen.

Maar Cunningham merkte op dat "in 2022 het algemeen bekend is dat televisie niet goed hoeft te zijn om onze aandacht vast te houden." Dat is de psychologie erachter. "Het 'guilty pleasure' van het consumeren van reality-televisie en soapseries is net zo goed bewezen", legt ze uit. "Bovendien, met de ervaring van live-tweeten en meme-sharing, is het nog nooit zo leuk geweest om een band te vormen over weerzinwekkend schrijven, fouten in continuïteit op te sporen en vervelende karakters te roosteren."

Als je erover denkt om het Euphoria-universum te betreden, zei Cunningham: "de serie is gemakkelijker te verteren als ze wordt geconsumeerd als een komedie of zelfs een realityshow in plaats van een 'prestige'-drama."

Aanbevolen: