De waarheid over de beroemdste schets van Key en Peele

Inhoudsopgave:

De waarheid over de beroemdste schets van Key en Peele
De waarheid over de beroemdste schets van Key en Peele
Anonim

Fans waren geschokt toen Jordan Peele stopte met acteren om regisseur te worden. Misschien waren ze nog meer geschokt toen bleek dat hij niet alleen een goede regisseur was, maar ook een absoluut geweldige? Zijn films zijn ook buitengewoon winstgevend geweest, wat zojuist heeft bijgedragen aan zijn immense vermogen. Natuurlijk zijn zowel Jordan als zijn voormalige komische medewerker Keegan Michael-Key een absoluut fortuin waard. En veel daarvan heeft te maken met hun succesvolle Comedy Central-show.

Er waren enkele echt inventieve en ronduit grappige schetsen gedurende de vijf seizoenen van Key & Peele. Hoewel elke fan ongetwijfeld zijn favoriet zal hebben, lijkt er enige consensus te bestaan dat de schets van "Substitute Teacher" uit 2012 een van hun beste en beroemdste is."Je hebt het verprutst, A-A-Ron!", wordt bijvoorbeeld tot op de dag van vandaag geciteerd. Hier is de waarheid over de creatie van de buitengewoon eenvoudige maar absurd grappige schets…

Key &Peele's naamschets was iets waar alle schrijvers en acteurs enthousiast over waren

Een strak gewonde vervangende leraar in de binnenstad die de namen van zijn blanke studenten verkeerd uitspreekt, is het uitgangspunt van de show. Simpel toch? Het zit hem allemaal in de uitvoering. En het uitvoeren van deze specifieke schets was iets waar elke schrijver van Key & Peele deel van wilde uitmaken, volgens een mondelinge geschiedenis van de schets door Entertainment Weekly. Een Keegan en Jordan onthulden wat het uitgangspunt was, ze begonnen ideeën te bedenken voor mogelijke grappen voor de schets.

Hoewel de schrijvers zich terdege bewust waren van hoe de schets er meteen uit zou zien, wist de cast echt niet waar ze voor tekenden.

"Van wat ik me herinner, kreeg ik zeer minimale informatie", zei Carlson Young, die Jacqueline (ook bekend als J-Quellin) speelde tegen Entertainment Weekly."Ik kreeg net te horen dat het een schets in de klas zou worden en hier zijn enkele regels, hier is het algemene idee wat er gaat gebeuren."

De enige belangrijke richting die de cast kreeg, was om zo serieus mogelijk te spelen om de absoluut psychotische vervangende leraar, Mr. Garvey, gespeeld door Keegan Michael-Key, in evenwicht te brengen.

"Ze wisten niet dat ik ging improviseren. Ik bedoel, Shelby wist niet dat ik zou zeggen: 'Zeg het goed! Zeg het goed! Zeg het goed! Zeg het goed!' Ze is een improvisator. Ze stond meteen op dezelfde lijn met mij, dus ik zou het laten gaan zolang ze het wilde laten gaan. Ik denk dat het in de werkelijke [schets] vier of vijf [uitwisselingen] zijn. We hebben het misschien 13 keer achter elkaar gedaan, en dan hebben we het in de montageruimte omgehakt, "legde Keegan Michael-Key uit.

Niet in lachen uitbarsten bleek enorm moeilijk voor de acteurs die de leerlingen van meneer Garvey speelden, vooral toen hij het begon te verliezen en het klembord kapot maakte.

"Ik zei tegen de rekwisieten: 'Zorg ervoor dat ik een afgescheiden klembord heb, voor het geval dat.' En ze werkten al lang genoeg met me samen om te weten dat [de regisseur] 'Actie' gaat zeggen, en we moeten er allemaal voor staan, want wie weet in godsnaam wat Keegan gaat doen, "vervolgde Keegan.

Keegan's spontaniteit was iets dat veel van de acteurs in de scene inspireerde, volgens Entertainment Weekly. Sommigen wilden zelfs dat hij fysiek met ze worstelde en ze uit de klas gooide. Hoewel de schets in een veel brutalere richting had kunnen gaan, besluiten Keegan en Jordan om de zaken gefocust te houden op wat de vervangende leraar aan het doen was.

De reactie op de schets van de 'plaatsvervangende leraar' was enorm

Een paar maanden na de release van de schets waren er al t-shirts en kersttruien gewijd aan de schets. Paramount kocht zelfs de rechten op de sketch om er een film van te maken die erop is geïnspireerd. Hoewel dat niet echt uitkwam, is het de geschiedenis ingegaan als een van de beroemdste schetsen in de geschiedenis van de show. Het maakte ook elk van de castleden beroemd. Fans schreeuwen nog steeds de hele tijd de namen van hun verkeerd uitgesproken personages. Het is ook een van de meest memed- en GIF-momenten van Key & Peele.

"Sommige van mijn favoriete schetsen op Key & Peele zijn ensemble-schetsen. Hoewel Mr. Garvey de sketch aanstuurt, zijn het hun onschatbare prestaties die het echt naar een ander niveau tillen. Ik denk dat Zack veel lof verdient, omdat als iemand me op straat herkent, zeggen ze heel vaak: 'Ha ha ha, daar is hij, A-A-Ron.' Ze identificeren de schets als 'A-A-Ron',' legde Keegan uit. "De twee meest populaire schetsen in de geschiedenis van Key & Peele gaan beide over namen: "Substitute Teacher en de" East/West College Bowl." Ik denk dat het te maken heeft met [het feit] dat eigendom van je wezen verbonden is met je naam, en als je je naam ooit verkeerd hebt uitgesproken, is het iets dat resoneert. Dat is mijn onwetenschappelijke, onbewezen theorie over waarom het vreugde blijft brengen."

Aanbevolen: