Samuel L. Jackson heeft deze rol afgewezen omdat hij niet met 50 Cent wilde werken

Inhoudsopgave:

Samuel L. Jackson heeft deze rol afgewezen omdat hij niet met 50 Cent wilde werken
Samuel L. Jackson heeft deze rol afgewezen omdat hij niet met 50 Cent wilde werken
Anonim

Minder levende acteurs kunnen bogen op het profiel en de lengte van de carrière die Samuel L. Jackson heeft gehad. De 73-jarige acteert al sinds het einde van de jaren zeventig en is in die periode in meer dan 100 films verschenen.

Enkele van zijn meest opmerkelijke werken zijn Pulp Fiction, The Hateful Eight en Snakes on a Plane, waar hij niets dan goede dingen over te zeggen heeft.

Om het succes van Jackson als het ultieme Hollywood-icoon in perspectief te plaatsen: al zijn films samen hebben in totaal $ 27 miljard opgehaald aan de kassa. Dit maakt hem de meest verkoopbare acteur in de industrie, hoewel hij in 2015 door Harrison Ford kort van deze erkenning werd onttroond.

Met dit soort profiel is het voldoende om te zeggen dat Jackson de films waarin hij speelt geweldig maakt, en niet andersom. Het had daarom een heel ander verhaal kunnen zijn voor Jim Sheridans film Get Rich or Die Tryin' uit 2005, met rapper 50 Cent in zijn speelfilmdebuut.

Volgens de geruchten werd Jackson benaderd om een rol in de film te spelen, maar hij wees het af omdat hij naar verluidt niet echt enthousiast was om met 50 Cent samen te werken gezien zijn gebrek aan ervaring.

'Get Rich Or Die Tryin' is gebaseerd op het echte leven van Rapper 50 Cent

Volgens Radio Times is Get Rich or Die Tryin' een 'misdaaddrama met in de hoofdrol Curtis '50 Cent' Jackson als Marcus, een jongen die na de dood van zijn moeder aan zijn lot wordt overgelaten in een ruige wijk in New York, [en uiteindelijk] verv alt in een leven vol drugs en misdaad.'

'Maar wanneer Marcus gewond achterblijft nadat hij in de gevangenis is aangevallen, besluit hij van richting te veranderen en zijn droom om muziek te maken te volgen, waarbij hij zijn zware leven als inspiratiebron gebruikt.' De film is gebaseerd op gebeurtenissen die plaatsvonden in het echte leven van 50 Cent, en volgde Eminem's hit 8 Mile uit 2002 als een sjabloon in zijn verhalen.

Het filmscript is geschreven door Terrence Winter van The Sopranos, die later ook beroemd zou worden door Boardwalk Empire. My Left Foot and In the Name of the Father's Jim Sheridan werd getikt om het project te regisseren. Hij was het die Samuel L. Jackson benaderde en hem een rol in de film aanbood.

De rol waarin Sheridan Jackson wilde laten schitteren, was die van een lokale misdaadbaas met de naam Levar.

Jackson voelde dat Sheridan hem wilde gebruiken om legitimiteit te verlenen aan 50 Cents acteerdebuut

Get Rich or Die Tryin' leende de titel van het eerste gelijknamige album van 50 Cent met dezelfde naam uit 2003. De film ging in première in november 2005. Ook te zien in de cast waren onder meer Viola Davis en Terrence Howard, hoewel geen van beiden de roem of het succes had bereikt waar ze nu van genieten.

Volgens de toenmalige berichten weigerde Jackson zich bij dit ensemble aan te sluiten omdat hij vond dat Sheridan zijn profiel probeerde te gebruiken om 'legitimiteit te verlenen aan het acteerdebuut van 50 Cent'. Toen hij de rol eenmaal afwees, wendde de regisseur zich tot Commando en Predator-acteur Billy Duke als Levar.

Op het moment dat hij ermee instemde om de film te regisseren, had Sheridan al zijn zes Academy Award-nominaties ontvangen. Desondanks waren critici niet onder de indruk van de film zelf - of de beslissing van de Ierse scenarioschrijver om zijn naam aan het project te verbinden.

Joe Utichi van Film Focus schreef in een recensie dat het 'echte gevaar van de film is dat het een precedent schept voor de regisseur; als de prijs goed is, is hij aan boord.'

50 Cent bewees dat zijn twijfelaars ongelijk hadden met een sprankelend optreden in de hoofdrol

Get Rich or Die Tryin' brak bijna zelfs aan de kassa, want het bracht in totaal ongeveer $ 47 miljoen op met een budget van $ 40 miljoen. Terwijl de film door critici en publiek breed werd gepand, bewees 50 Cent dat zijn twijfelaars ongelijk hadden, met een sprankelend optreden in de hoofdrol.

Zo erg zelfs dat Jackson het jaar daarop er geen moeite mee had om hem te vergezellen in de cast van Home of the Brave, een film over vier soldaten op tournee in de oorlog in Irak, en de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd om zich weer aan te passen aan de burgerbevolking leven na thuiskomst.

De ster van Coach Carter speelde deze keer de hoofdrol, als luitenant-kolonel Dr. William "Will" Marsh M. D., terwijl 50 Cent zijn eenheidscollega, specialist Jamal Aiken, portretteerde. Ironisch genoeg belandde Home of the Brave uiteindelijk in de kassa, omdat het amper de $ 500, o00 bereikte, tegen een budget van $ 12 miljoen.

50 Cent is sindsdien natuurlijk een begrip geworden in de film- en tv-business. Een van zijn laatste projecten is een Netflix-serie over The 50th Law, zijn bestseller met auteur Robert Greene.

Aanbevolen: