Uma Thurman haatte het om deze reden het 'Kill Bill'-pak te dragen

Inhoudsopgave:

Uma Thurman haatte het om deze reden het 'Kill Bill'-pak te dragen
Uma Thurman haatte het om deze reden het 'Kill Bill'-pak te dragen
Anonim

Uma Thurman kreeg de rol van je leven nadat hij was gecast als The Bride in Quentin Tarantino's kaskraker Kill Bill. De film was een grote hit na de release in oktober 2003, genereerde maar liefst $ 180 miljoen wereldwijd en verspreidde een deel 2, dat in april 2004 in de bioscopen verscheen.

De tweede aflevering bracht wereldwijd nog eens $ 160 miljoen op, wat duidelijke tekenen laat zien dat Uma, ondanks dat ze op dat moment in haar carrière al als Hollywood-veteraan werd beschouwd, nog steeds indrukwekkende cijfers trok aan de kassa.

Maar de hereniging met Quentin, met wie ze voor het eerst werkte in Pulp Fiction uit 1994, kostte de blonde schoonheid, die net bevallen was van haar 20-jarige zoon Levon Roan.

Thurman had zich destijds al aangemeld om te schitteren in de actiethriller, en met de productiedatums die al in gang waren gezet, wist de actrice dat ze uiteindelijk het babygewicht moest verliezen dat ze tijdens de zwangerschap had opgedaan in een kwestie van maanden, die ze sindsdien heeft onthuld, maakte de ervaring van het dragen van haar beroemde gele trainingspak ellendig.

Waarom haatte Uma het om haar trainingspak te dragen?

In februari 2022 onthulde Uma Thurman dat ze een hekel had aan het dragen van het gele trainingspak waar ze vaak om herinnerd wordt.

Het iconische felgele, nauwsluitende ensemble werd letterlijk het visitekaartje van de film, maar Thurman droeg het niet graag omdat ze op dat moment nog erg onzeker was over haar gewicht.

De productie begon slechts enkele maanden na de geboorte van haar zoon, en aangezien de Batman-ster niet het gevoel had dat ze genoeg gewicht had verloren om de outfit te dragen, had ze zich vervolgens vervuld van "veel angst".

Tijdens een optreden op de Graham Norton Show, gaf ze openlijk toe: Ik wilde het gele trainingspak echt niet dragen.

“Ik had net mijn zoon gekregen en iedereen die net een baby heeft gekregen, zal geen nauwsluitende onesie willen dragen, ze zouden veel angst hebben.

Ze voegde eraan toe: "Dus er was veel training, veel werk en veel briljant kostuumwerk (om) het uiterlijk van Bruce Lee te recreëren terwijl ik mijn buik bedekte."

In het eerste deel van de actiefilms ziet het personage van Thurman wraak nemen op haar voormalige medewerkers die een mislukte poging deden om haar en haar ongeboren kind te vermoorden.

Waarom heeft Uma Thurman Quentin Tarantino afgewezen?

In een artikel in de New York Times in 2018 sprak Thurman over haar onplezierige tijd tijdens het werken met Quentin aan Kill Bill nadat ze de opdracht had gekregen om een stuntscène uit te voeren die bijna fataal eindigde.

Tijdens de stunt moest Thurman met een cabrio door een onverharde weg rijden, waarbij de camera-opname vanaf de achterkant van de auto werd gemaakt.

Terwijl ze erop stond dat een professionele stuntrijder de taak zou uitvoeren, zou Quentin "in mijn trailer zijn gekomen en niet graag 'nee' horen, zoals elke regisseur", vertelde ze aan de publicatie.

“Hij was woedend omdat ik ze veel tijd zou kosten. Maar ik was bang. Hij zei: ‘Ik beloof je dat de auto in orde is. Het is een recht stuk weg … Rijd 40 mijl per uur of je haar zal niet de goede kant opwaaien en ik laat je het opnieuw doen.'

Maar dat was een deathbox waar ik in zat. De stoel was niet goed vastgeschroefd. Het was een zandweg en het was geen rechte weg.”

Thurman heeft de Times ook uitgegeven met een video van de set waarin ze de auto bestuurt. In de clip is te zien hoe haar lichaam met geweld wordt gegooid terwijl ze tegen een boom botst. De actrice wordt geholpen door haar crew terwijl ze in een roes zit totdat Quentin eindelijk arriveert.

Dan wordt ze buiten de camera gedragen door een man terwijl ze haar hoofd vasthoudt.

Heeft Quentin Tarantino zijn excuses aangeboden?

Tarantino reageerde later op de beweringen van Thurman dat hij "geprobeerd had haar te vermoorden" door de gevaarlijke stunt uit te voeren.

In een verklaring aan Deadline zei de Hollywood-filmmaker dat hij een diepe "schuld" voelde nadat hij Thurman had gevraagd een gedurfde uitdaging aan te gaan die haar leven in gevaar had gebracht.

Hij erkende zijn wandaden door haar te vragen de stunt uit te voeren, zelfs nadat ze had gezegd dat ze liever had dat een professional de leiding nam.

“Ik ben schuldig, omdat ik haar in die auto heb gezet, maar niet op de manier waarop mensen zeggen dat ik me er schuldig aan maak”, zei Tarantino.

“Het is de grootste spijt van mijn leven om haar die stunt te laten doen. Er zijn bepaalde dingen waar ik niet te ver in kan komen met het onkruid, maar ik zal al uw vragen hierover beantwoorden.

Aanbevolen: