Hoeveel verdienden Alec Baldwin en Halyna Hutchins voor 'Rust'?

Inhoudsopgave:

Hoeveel verdienden Alec Baldwin en Halyna Hutchins voor 'Rust'?
Hoeveel verdienden Alec Baldwin en Halyna Hutchins voor 'Rust'?
Anonim

Het is nu bijna vijf maanden geleden dat cameraman Halyna Hutchins op tragische wijze om het leven kwam na een schietongeluk op de set van de film Rust. De film is geschreven en geregisseerd door Joel Souza en zou de hoofdrol spelen van SNL-acteur Alec Baldwin.

Het was Baldwin die de trekker overhaalde van het proppistool dat Hutchins leven kostte. Sindsdien ligt de acteur onder vuur omdat hij schijnbaar verder ging met zijn eigen leven, nadat hij bekende dat hij geen schuld of verantwoordelijkheid voelde voor het dodelijke ongeval.

Onderzoek naar het incident is nog aan de gang, waarbij de andere partij die bij de zaak betrokken was, hoofdpantser op de filmset is, Hannah Gutierrez-Reed. In de tussentijd is de productie op Rust stilgelegd, zonder indicatie of het uiteindelijk zal doorgaan.

Terwijl functionarissen zich blijven verdiepen in de dynamiek van de productie, worden er ook meer details achter de schermen onthuld. Een daarvan is een uitsplitsing van het budget van de film, waaruit blijkt hoeveel Baldwin en Hutchins aan het project zouden verdienen.

'Rust' was in feite een productie met een laag budget

Het totale budget voor Rust zou ongeveer $ 7,2 miljoen hebben bedragen, wat de film naar Hollywood-normen in feite een low-budgetproductie maakte. De verdeling van dit totale budget werd voor het eerst verkregen door The Hollywood Reporter, die vervolgens details van onder meer sterren, producenten en wapensmeden aan het publiek bekendmaakte.

Baldwins uiteindelijke vergoeding zou uit twee streams komen: als producer van de film werd hij ingeloot voor een betaaldag van $ 100.000. Als hoofdrolspeler zou hij $ 150.000 ontvangen.

In werkelijkheid zou dit soort salaris gewoon een domper zijn geweest voor een man die naar schatting ongeveer $ 60 miljoen waard was. Om de zaken in perspectief te plaatsen, Baldwin was een van de hoofdrolspelers van NBC's satirische sitcom 30 Rock, waar hij naar verluidt ongeveer $ 300.000 per aflevering binnenhaalde.

Aan de andere kant is het Baldwin geen onbekende om een belangrijke rol op zich te nemen voor een relatief mager loon. Voordat hij Donald Trump begon te spelen op SNL, kreeg hij slechts $ 1.400 per optreden in de sketch comedy show.

'Rust' was het grootste project in de carrière van Halyna Hutchins

Ondanks dat Baldwin volgens zijn hoogste normen dit soort lage salaris kreeg, was het geplande salaris van Baldwin nog steeds in het niet bij wat directeur fotografie Halyna Hutchins zou gaan verdienen. Het rapport vrijgegeven door THR onthulde dat de 42-jarige in totaal $ 48, 495 zou zijn betaald.

Anders dan in het geval van Baldwin, waar het loon niet in verhouding stond tot zijn ervaring, was het salaris van de in Oekraïne geboren cameraman de norm: Rust zou het grootste project worden waaraan ze in haar carrière had gewerkt.

Dat wil niet zeggen dat Hutchins groen was in haar vakgebied. In feite had ze minstens 30 credits in haar portefeuille, waaronder tv-afleveringen, speelfilms en korte films.

Vóór Rust waren haar grootste films de horrorfilm Darlin' uit 2019 en de superheldenmysteriethriller Archenemy, die het jaar daarop werd uitgebracht. De laatste speelde True Blood-acteur Joe Manganiello en had een totaal budget van slechts $ 136, 240.

Het loonverschil op Rust sijpelde schijnbaar helemaal naar beneden, met hoofdpantser Hannah Guiterrez-Reed die een mager salaris van $ 7. 913 moest betalen.

'Rust'-regisseur Joel Souza zou $ 221, 872 verdienen

Guiterrez-Reed is de dochter van de ervaren Hollywood-wapensmid en stuntman Thell Reed, die met mensen als Brad Pitt en Russell Crowe heeft gewerkt, voornamelijk voor opnamescènes. De 24-jarige werkte als hoofdpantser bij Rust, in wat pas haar tweede set in zo'n rol was.

Daarvoor had ze met Nicolas Cage gewerkt in zijn aankomende western, The Old Way. Het wonderkind kreeg blijkbaar ruzie met de doorgewinterde acteur, nadat hij zonder waarschuwing een pistool op die specifieke set had afgevuurd. "Doe een aankondiging, je blies mijn verdomde trommelvliezen eruit!" Cage zou hebben geschreeuwd, voordat hij woedend wegstormde.

Rust-regisseur Joel Souza zou iets minder verdienen dan Baldwin, hoewel zijn $ 221.872 alleen voor zijn regietaken was. Souza stond achter Hutchins toen ze werd neergeschoten, en ook hij raakte gewond bij het ongeval.

Baldwins ex-vrouw Kim Basinger werd onlangs aangesproken door enkele persmensen, die graag haar mening over de schietpartij wilden horen. De actrice hield de tragedie echter stijf op de knip. Baldwin is momenteel getrouwd met yoga-instructeur Hilaria, met wie hij zes kinderen heeft.

Aanbevolen: