Rust'-bemanningslid herinnert zich de laatste momenten van Halyna Hutchins na dodelijke schietpartij

Inhoudsopgave:

Rust'-bemanningslid herinnert zich de laatste momenten van Halyna Hutchins na dodelijke schietpartij
Rust'-bemanningslid herinnert zich de laatste momenten van Halyna Hutchins na dodelijke schietpartij
Anonim

Serge Svetnoy, die als elektricien diende op de set van de film Rust van Alec Baldwin, schreef een emotioneel eerbetoon aan wijlen cameraman Halyna Hutchins.

Hutchins verloor haar leven nadat Baldwin haar op 21 oktober per ongeluk neerschoot en doodde in een tragisch proppistool op de set net buiten Santa Fe, New Mexico. Regisseur Joel Souza raakte gewond, werd naar het ziekenhuis vervoerd en later ontslagen.

'Rust'-tragedie: bemanningslid dicht bij Halyna Hutchins spreekt zich uit

In de nasleep van de vroegtijdige dood van de DOP, ging Svetnoy naar Facebook om Hutchins en hun vriendschap te gedenken.

"Ja, ik kende Halyna, niet voor een jaar. Ik heb met haar gewerkt aan bijna al haar films. Soms hebben we eten en water gedeeld. We hebben gebrand onder de zon, bevroren in de sneeuw op de scheuten. We zorgden voor elkaar', schreef hij. 'Ja, ik kan met 100% zekerheid zeggen dat ze mijn vriendin was. WAS!!!" schreef Svetnoy in een lange post.

"Ja, ik stond schouder aan schouder met Halyna tijdens dit fatale schot dat haar het leven kostte en regisseur Joel Souza verwondde. Ik hield haar in mijn armen terwijl ze stervende was. Haar bloed zat op mijn handen", zei hij. "Ik wil mijn mening geven over waarom dit is gebeurd. Ik denk dat ik het recht heb om het te doen", vervolgde hij.

"Het is de schuld van nalatigheid en onprofessionaliteit", schreef Svetnoy.

"De nalatigheid van de persoon die het wapen op de site moest controleren, heeft dit niet gedaan; de persoon die moest aankondigen dat het geladen pistool op de site was, deed dit niet; de persoon die had moeten dit wapen gecontroleerd voordat het naar de set werd gebracht, deed het niet. En DE DOOD VAN DE MENS IS HET RESULTAAT!"

Alec Baldwin zegt dat zijn hart 'gebroken' is voor de familie van Hutchins

De politie heeft de beschuldigingen van Svetnoy in zijn post niet bevestigd, en er is tot op heden ook geen officiële constatering van nalatigheid geweest. Terwijl het onderzoek open blijft, vertelde een bron dicht bij de productie van de film aan People dat "drie volledige veiligheidsbijeenkomsten werden gehouden, waaronder één op de ochtend van het incident."

Baldwin ging ook naar socials na het gruwelijke ongeluk.

"Er zijn geen woorden om mijn schok en verdriet over te brengen over het tragische ongeval dat het leven kostte aan Halyna Hutchins, een echtgenote, moeder en diep bewonderde collega van ons. Ik werk volledig mee aan het politieonderzoek om dit aan te pakken hoe deze tragedie heeft plaatsgevonden en ik heb contact met haar man en bied hem en zijn familie mijn steun aan", schreef hij op 22 oktober.

"Mijn hart is gebroken voor haar man, hun zoon en iedereen die Halyna kende en liefhad", voegde hij eraan toe.

Aanbevolen: