De echte reden dat CBS de favoriete serie 'Bull' van fans heeft geannuleerd

Inhoudsopgave:

De echte reden dat CBS de favoriete serie 'Bull' van fans heeft geannuleerd
De echte reden dat CBS de favoriete serie 'Bull' van fans heeft geannuleerd
Anonim

TV-ster Michael Weatherly werd beroemd nadat hij speciaal agent Anthony DiNozzo speelde in NCIS, de CBS-misdaadprocedure die begon als een JAG-spin-off. Sinds het in 2003 begon met het uitzenden van de afleveringen, is NCIS echter tot zijn recht gekomen en is het zelfs een van de meest bekeken programma's van CBS geworden.

Het lijkt er ook op dat de show CBS ertoe bracht te beseffen dat het nog een hoofdrolspeler heeft in Weatherly (Mark Harmon was de de facto leider van de show tot zijn beslissing om te stoppen). En dus lanceerde het netwerk Bull in 2016.

Executive geproduceerd door tv-persoonlijkheid Phil McGraw, Bull draait om Dr. Jason Bull van Weatherly, een personage dat is gebaseerd op McGraw zelf. Op de show runt Bull een proefadviesbureau (McGraw deed al vroeg in zijn carrière soortgelijk werk) dat klanten helpt het beter te doen in de rechtszaal.

Gedurende de hele run heeft Bull redelijk goed gepresteerd. In januari kondigde CBS echter aan dat de show zou eindigen na het zesde seizoen. Sindsdien vragen fans zich af waarom het allemaal nogal abrupt eindigde.

‘Bull’ is in het verleden betrapt op controverse

Er waren hoge verwachtingen van de show toen het zijn eerste seizoen uitzond. De sterrenkracht van Weatherly was toen al behoorlijk bewezen. Het netwerk wist echter niet dat de nieuwste hoofdrolspeler uiteindelijk het onderwerp zou worden van seksuele beschuldigingen van een van zijn spraakmakende gaststerren.

Veteraanactrice Eliza Dushku verscheen tegen het einde van het eerste seizoen op Bull. In de show werd ze gecast om J. P. Nunnelly te spelen, het hoofd van het beste criminele verdedigingsbedrijf in New York. Het personage werd ook geschreven als een liefdesbelang voor Weatherly's Bull.

En hoewel het leek alsof er vonken over het scherm vlogen, werd de relatie tussen Weatherly en Dushku achter de schermen steeds meer verbroken naarmate de tijd verstreek. En hoewel er veronderstelde plannen waren voor de actrice om uiteindelijk een vast castlid te worden, werd besloten om het personage van Dushku af te schrijven in plaats van de actrice te volgen die beweerde seksuele intimidatie tegen Weatherly te hebben.

Volgens de actrice beweerde Weather dat ze een "humortekort" had.

Sindsdien heeft Dushku een naar verluidt $9,5 miljoen schikking getroffen met CBS. Het was naar verluidt het equivalent van wat de actrice vier seizoenen lang zou hebben verdiend als een vast castlid in de show. De schikking kwam ook met een NDA, maar Dushku besloot niettemin haar kant van het verhaal te delen.

“Het weer viel me al vanaf het begin lastig”, schreef de actrice in een opiniestuk voor The Boston Globe. "Wekenlang werd Weatherly opgenomen terwijl hij seksuele opmerkingen maakte, en werd opgenomen terwijl hij penissteekspel nabootste met een mannelijke costar - dit direct op de hielen van het 'trio'-aanzoek - en een andere keer dat hij me herhaaldelijk 'benen' noemde."

De actrice schreef ook dat Weatherly "opschepte" over zijn vriendschap met de toenmalige CBS-topman Les Moonves. Terwijl Weatherly op de show bleef na de aantijgingen van Dushku, verliet Steven Spielberg, wiens Amblin Entertainment een van de producenten van de show was, de show.

Kort daarna bevond Moonves zelf zich ook in het middelpunt van seksuele beschuldigingen en werd hij gedwongen terug te treden bij CBS. Ondertussen besloot CBS ook de tweede showrunner van de show, Glenn Gordon Caron, te ontslaan na een intern onderzoek. Er werd ook aangekondigd dat een van de oorspronkelijke sterren van Bull, Freddy Rodriguez, de show had verlaten.

Hier is waarom CBS 'Bull' heeft geannuleerd

Te midden van de schandalen die Bull teisterden, lijkt het erop dat de show helemaal klaar was om nog een seizoen te doen totdat Weatherly zelf besloot dat niet te doen. In januari ging de acteur naar Twitter om te bevestigen dat de show stopt met draaien.

“Het was mijn voorrecht om Dr Jason Bull te spelen, maar na 6 seizoenen van ongelooflijke verhaallijnen, heb ik besloten dat het tijd is om nieuwe creatieve uitdagingen aan te gaan en zijn verhaal tot een einde te brengen”, schreef Weatherly. “Het was een eer om te werken met deze getalenteerde cast, crew en schrijvers- en productieteam die hebben geholpen het juridische drama opnieuw uit te vinden.”

Kort daarna bevestigde CBS dat de show ten einde liep. "Zes seizoenen lang heeft Bull zichzelf gevestigd als een winnaar van de kijkcijfers met zijn frisse kijk op het gerechtelijk proces dat nog nooit eerder op televisie is gezien", zei het netwerk in een verklaring.

“We bedanken de getalenteerde cast, Michael Weatherly, Geneva Carr, Yara Martinez, Jaime Lee Kirchner, Christopher Jackson, MacKenzie Meehan, het ongelooflijke creatieve team onder leiding van Kathryn Price en Nichole Millard, en onze hardwerkende [sic] crew, voor het tot leven brengen van deze innovatieve verhalen.”

Intussen heeft Weatherly misschien aangegeven dat fans de laatste van hem nog niet hebben gezien, hoewel er tot nu toe geen toekomstige projecten zijn aangekondigd. Tegelijkertijd vragen fans zich af of de acteur nu beschikbaar zal zijn om op NCIS te verschijnen. Sommigen hadden altijd gehoopt op een voortzetting van de verhaallijn van Tony en Ziva (Cote de Pablo) (fans hebben de twee personages altijd verzonden en uiteindelijk werd onthuld dat ze een kind hadden).

In 2018 tweette Weatherly zelfs: "Ik zal altijd klaar staan om DiNozzo te spelen wanneer de tijd rijp is." Dat gezegd hebbende, het is onduidelijk of de show zelf Tony en Ziva kan huisvesten in hun toekomstige afleveringen.

In 2020 legde de mede-showrunner van de show, Steven D. Binder, uit dat ze "voor nu alle kaarten hebben gespeeld [met Ziva], dus we hebben op dit moment geen plannen.” Binder voegde er echter aan toe: "Maar we staan er zeker altijd voor open."

Aanbevolen: