De echte reden waarom Netflix de eerste moord van Emma Roberts heeft geannuleerd

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Netflix de eerste moord van Emma Roberts heeft geannuleerd
De echte reden waarom Netflix de eerste moord van Emma Roberts heeft geannuleerd
Anonim

Netflix wordt al lang geprezen om zijn streven om originele inhoud te promoten, door samen te werken met filmmakers en acteurs om de grenzen van het vertellen van verhalen op het scherm te verleggen. Dit is precies wat verschillende A-lijststerren aantrok om te schitteren in films voor de streamer.

Niet alleen dat, het was ook genoeg om de hit-showrunner Shonda Rhimes te overtuigen om haar Shondaland van ABC naar Netflix te verplaatsen.

Ondertussen heeft de streamer ook offscreen-samenwerking aangemoedigd met sterren, zoals Dwayne Johnson en Chris Hemsworth. Meer recentelijk bracht Netflix ook de vampierserie First Kill uit, die uitvoerend werd geproduceerd door actrice Emma Roberts.

Helaas werd de show echter geannuleerd, ondanks dat First Kill de top 10 van Netflix bereikte.

Emma Roberts werkte eerder met Netflix voor de eerste moord

Roberts heeft al geruime tijd een bestaande relatie met Netflix. Na te hebben gespeeld in de kerstfilm Holidate van de streamer, zou de actrice ook de hoofdrol spelen in Spinning Out van Netflix, maar moest ze afhaken vanwege een planningsconflict.

Op een gegeven moment evolueerde Roberts' Belletrist-boekenclub ook naar een productiebedrijf en de mogelijkheid om weer samen te werken deed zich voor toen Netflix de serie van de actrice bestelde.

Showunners hadden hoge verwachtingen van de eerste moord

Gebaseerd op een kort verhaal geschreven door de bestsellerauteur Victoria "V. E." Schwab (die ook fungeert als de schrijver en producer van de show), vertelt First Kill het verhaal van een tienervampier genaamd Juliette (Sarah Catherine Hook) die haar zinnen zet op Calliope (Imani Lewis), alleen om te leren dat ze afstamt van een lange rij van vampierjagers.

De vrouwen beseffen al snel hoe moeilijk het zou zijn om elkaar te vermoorden, aangezien ze ook voor elkaar vielen. En hoewel dat duidelijk is in de pilot, was dit nog maar het begin.

“Ik wilde een wereld hebben waarin deze twee krachten tegenover elkaar staan, maar elk is mooi en heel en krachtig,” legde Schwab uit.

“Dus echt, hoewel het korte verhaal echt gericht is op Juliette en Calliope, was het altijd mijn hoop dat het een show over familie zou worden.”

Tegelijkertijd wilde ze het queer-genre meer recht geven. "Ik maak vaak grapjes - het is echter niet echt een grap - dat als ik een show als First Kill had gehad toen ik 16 was, het waarschijnlijk pas op mijn 27e zou hebben geduurd voordat ik me realiseerde dat ik homo was. Dat vind ik het mooie van spiegels. Als romanschrijver ben ik me er heel goed van bewust hoe vaak we queer-verhalen zien, maar [ze] gaan over queerness, 'zei ze.

“Je kunt een vreemd liefdesverhaal hebben, maar het kan maar beter gaan over uit de kast komen. Rechte karakters worden niet gereduceerd tot hun identiteit in een verhaal, en het lijkt alsof de enige keer dat bepaalde mensen ruimte innemen, [met] hun identiteit is."

Intussen is Felicia D. Henderson, die optreedt als showrunner van de serie, ervan overtuigd dat First Kill iets unieks te bieden heeft.

“We hebben iets heel speciaals dat mensen aanspreekt die van genre houden, met name vampiers; die houden van YA, tienerliefde, queer-liefde, die een zwarte familie in deze ruimte genormaliseerd willen zien, queer-liefde genormaliseerd en mensen die van vechtscènes houden omdat we echt leuke hebben. Het is voor elk wat wils, en ik ben enthousiast om het te delen, zei ze.

Waarom heeft Netflix de eerste moord geannuleerd?

Na de première leek het erop dat First Kill een sterke artiest was, binnen de eerste drie dagen na release de Netflix Top 10 bereikte en 97,6 miljoen kijkuren bereikte tijdens de eerste 28 dagen van de show op de streamer.

Het leek er zeker op dat de show veel belangstelling van abonnees opwekte. Helaas zou dit echter niet genoeg zijn. Het bleek dat Netflix ook een andere statistiek nauwlettend in de gaten hield en dat werd in wezen hun basis voor het annuleren van de show.

First Kill-kijkers vonden de serie leuk, maar niet genoeg

"Toen ik het telefoontje kreeg om me te vertellen dat ze de show niet vernieuwden omdat het voltooiingspercentage niet hoog genoeg was, was ik natuurlijk erg teleurgesteld", zei Henderson.

“Welke showrunner zou dat niet zijn? Ik had een paar weken geleden te horen gekregen dat ze hoopten dat de voltooiing hoger zou worden. Ik denk van niet."

Rapporten geven aan dat Netflix completers definieert als kijkers die ten minste 90 procent van een film of een heel seizoen van de serie kijken. En het blijkt dat First Kill naar verluidt slechts een voltooiingspercentage van 45% had, wat niet goed genoeg was voor de streamer.

Een vertegenwoordiger van Digital I, die de voltooiingsstatistieken van de show deelde met What's On Netflix, legde ook uit: "Historisch gezien leidt minder dan 50% bijna altijd tot annulering."

Nadenkend over het optreden van de show, geloofde Henderson ook dat de show meer kijkers zou hebben getrokken als deze beter op de markt was gebracht.

“De kunst voor de eerste marketing was prachtig,” zei ze. Ik denk dat ik verwachtte dat dit het begin zou zijn en dat de andere even dwingende en belangrijke elementen van de show-monsters versus monsterjagers, de strijd tussen twee machtige matriarchen, enz. - uiteindelijk zouden worden gepromoot, en dat gebeurde niet.”

Fans hebben ook opgemerkt dat er niet veel promotie was voor de show, zelfs toen de premièredatum naderde.

Ondertussen lijkt het er niet op dat Roberts, naast First Kill, binnenkort nog een productieproject met Netflix zou hebben. In 2020 werd aangekondigd dat haar Belletrist Productions een tv-deal heeft gesloten met Hulu.

Het eerste project in het kader van deze samenwerking is de kleine verfilming van Tell Me Lies, gebaseerd op een roman van Carola Lovering.

Aanbevolen: