De echte reden waarom Netflix de show van Jaden Smith heeft geannuleerd

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Netflix de show van Jaden Smith heeft geannuleerd
De echte reden waarom Netflix de show van Jaden Smith heeft geannuleerd
Anonim

In 2016 belandde Jaden Smith in wat de rol van zijn leven leek te zijn toen hij werd gecast als Marcus' Dizzee' Kipling in de langverwachte Netflix-dramamusical, The Get Down.

Gecreëerd door Baz Luhrmann, die beroemd hielp bij het schrijven van het scenario voor kaskrakers als The Great Gatsby, Moulin Rouge! en Romeo + Juliet, leek The Get Down alle juiste elementen te hebben om een ander hoofdbestanddeel van te worden Netflix.

Maar na slechts één seizoen kondigde de streaminggigant aan dat het had besloten de show te annuleren, waarbij bronnen later beweerden dat de productiekosten tijdens de productie omhoog waren geschoten. Bovendien trok The Get Down geen publiek dat breed genoeg was voor Netflix om groen licht te geven voor een tweede run op basis van zijn prestaties tijdens seizoen één. Hier is alles wat je moet weten…

Productiekosten voor 'The Get Down' waren erg duur

Een enorme factor waarom The Get Down niet werd verlengd voor een tweede serie waren voornamelijk de productiekosten.

Hoewel Netflix ongetwijfeld een groot aantal producenten zou hebben gehad om het budget te beheren, gezien het feit dat het grootste deel van het verhaal zich afspeelt in Brooklyn, New York in de jaren 70, was het duidelijk dat de kosten onvermijdelijk door zouden vliegen naar herschep dit specifieke tijdperk het dak.

En dat deden ze.

Hoewel seizoen één slechts uit 11 afleveringen bestond, had Netflix naar verluidt maar liefst $ 120 miljoen uitgegeven aan filmlocaties, kostuums, enscenering, rekwisieten, personeelsvergoedingen en alle andere gebruikelijke dingen die gepaard gaan met het samenstellen van een originele serie.

Een streamingbedrijf dat $ 120 miljoen betaalde voor een show die slechts uit één seizoen bestond, was destijds ongehoord, vooral omdat er aanvankelijke plannen waren voor Netflix om het idee van een tweede aflevering te verwelkomen.

Een rapport via Deadline beweerde later dat de kosten voor het samenstellen van The Get Down eigenlijk veel hoger waren.

Volgens de bronnen van de publicatie had elke aflevering naar verluidt $ 16 miljoen gekost om te maken, wat betekent dat Netflix iets minder dan $ 200 miljoen had opgehoest.

Er werd verder gezegd dat het grootste deel van het geld ging naar vergoedingen voor diensten door Luhrmann en de mensen die hij aan boord had gehaald om het project tot leven te brengen.

Andere uitgaven gingen naar visuele effecten, muziekrechten en productieontwerp - zoals eerder vermeld - gezien de periode waarin de show zich afspeelt.

'The Get Down' was bijzonder duur vanwege de 'grootschalige cinematica'

Netflix's chief content officer zei verder in een verklaring: Ja, het is een duur stuk televisie. Vooral omdat het erg grootschalig en filmisch is.

De reden waarom de films van Baz Luhrmann over de hele wereld werken, is dat soort aantrekkelijkheid. We zien nog hoe het zich gaat ontvouwen voor het eerste seizoen. Alle shows komen op een ander niveau van ruis in de pers en waarschijnlijk afhankelijk van in welke kringen je draait, of je vrienden erover praten.

"We zijn erg enthousiast over hoe de show heeft gepresteerd, vooral in een kwartaal waarin we vier shows hadden die voor ons een soort grote evenementenprogramma's bleken te zijn."

Hoewel Netflix niet bekendmaakte hoeveel kijkers The Get Down tijdens het eerste seizoen trok, was het duidelijk niet genoeg om het draaiende te houden.

Bovendien had het bedrijf nog vele andere grote shows op zijn platform, waaronder Stranger Things, dat gedurende twee opeenvolgende jaren de meest bekeken show op Netflix werd.

'The Get Down' was nog steeds in staat om succes te vinden ondanks zijn korte termijn

Ondanks de annulering was The Get Down toch in staat om een aantal lofbetuigingen te verwerven, zoals de nummer 1-show onder Afro-Amerikanen en Hispanics, die Netflix graag wilde onthullen.

In tegenstelling tot sommige van de hoofdrolspelers wiens carrière enigszins vastliep na de annulering van de show, ging Jaden in 2017 nog steeds door met een andere Netflix-serie met de titel Neo Yokio.

De anime-show werd echter al na één seizoen stopgezet. De After Earth-acteur richtte zijn aandacht vervolgens op muziek en bracht in november 2017 zijn hitsingle Icon uit.

De track, die een platina plaquette kreeg voor de verkoop van meer dan een miljoen stuks, werd van Jadens debuutstudioalbum Syre gehaald en gedeeltelijk uitgebracht onder zijn platenlabel MSFTSMusic.

Het project bevatte optredens van Asap Rocky en Raury, met extra vocalen van onder meer zijn zus Willow Smith en een oude vriend, Pia Mia. Sprekend over zijn album in een interview met Complex, zei de 23-jarige: Syre kwam echt op een dag naar me toe. Ik wist niet hoe ik het album zou gaan noemen, maar op een dag kwam het echt. Ik weet niet wat er is gebeurd. Het was als een switch - van de ene seconde naar de andere, mijn hele leven veranderde. Ik realiseerde me dat Syre het antwoord was, waarmee ik verder moest.

Mensen praten graag bij naam over mij en zeggen: 'O, Jaden Smith dit, Jaden Smith dat.' Het is tijd voor een nieuw ontwaken en een nieuw bewustzijn. Iedereen die denkt me te kennen, dit album is iets heel anders dan wat ze denken."

Aanbevolen: