Deze show vestigde het record voor de meest bekeken aflevering in de tv-geschiedenis

Inhoudsopgave:

Deze show vestigde het record voor de meest bekeken aflevering in de tv-geschiedenis
Deze show vestigde het record voor de meest bekeken aflevering in de tv-geschiedenis
Anonim

Het maken van een tv-show vergt een eindeloze hoeveelheid werk en toewijding van de cast en crew. Helaas is dit geen garantie voor het succes van een show. Voor elke Vrienden zijn er 100 Emily's redenen waarom niet, die bijna onmiddellijk werd geannuleerd.

Als een show van de grond komt, kan deze enorme kijkcijfers halen. Krantenkoppen kunnen van invloed zijn op beoordelingen en alle netwerken willen niets liever dan dat een show zoveel mogelijk aandacht trekt.

Ongelooflijk, een klassieke serie van tientallen jaren geleden heeft nog steeds het record voor de meest bekeken aflevering in de tv-geschiedenis. Laten we eens kijken naar de show die nog moet worden overtroffen in de beoordelingsafdeling.

Wat is de meest bekeken tv-aflevering ooit?

Als het gaat om het produceren van inhoud voor het kleine scherm, zijn beoordelingen het belangrijkste. Ja, het is altijd leuk om veel lovende kritieken te krijgen, maar uiteindelijk, als mensen niet afstemmen om naar een show te kijken, heeft het niet veel waarde in de ogen van investeerders.

Hoe meer mensen naar een show kijken, hoe waardevoller deze is, en sommige shows kunnen een muntje slaan terwijl ze nog in de lucht zijn. Het is de reden waarom een show het zich kan veroorloven om zijn acteurs een enorm salaris te betalen.

Friends is een van de grootste shows aller tijden, en het was waardevol genoeg in de jaren negentig om elk van zijn leads $ 1 miljoen per aflevering te betalen. Dit is natuurlijk niet de norm, maar het laat alleen maar zien hoe waardevol beoordelingen zijn.

Door de jaren heen zijn er bepaalde afleveringen en bepaalde evenementen geweest die honderden miljoenen fans naar hun tv-toestellen hebben getrokken.

Bepaalde evenementen trekken honderden miljoenen fans

Grote evenementen trekken meestal de meeste kijkers. Zoals we de afgelopen jaren hebben gezien, is de Super Bowl typisch een krachtpatser als het gaat om kijkcijfers, en daarom kost het een bedrijf miljoenen dollars voor een commercial van 30 seconden.

Volgens TV Overmind: "De Super Bowl van 2014 werd bekeken door 111,5 miljoen fans. De Seattle Seahawks sloten hun tegenstanders The Denver Broncos bijna buiten door te winnen met een eindscore van 43-8. Tegen de rust hadden de Seahawks een voorsprong van 22-0 en zou 36 punten voor staan voordat de Broncos zelfs maar op het bord kwamen. De Halftime Show met Bruno Mars en The Red Hot Chili Peppers werd bekeken door 115,3 miljoen kijkers."

Dat is een waanzinnig aantal kijkers, en het is verbazingwekkend om te zien dat zoveel mensen op de game hebben afgestemd. Een Halftime Show met zulke artiesten helpt, maar mensen wilden de game en de commercials zien.

De Super Bowl is een legitiem evenement en daarom krijgt het gekke beoordelingen. Shows trekken meestal geen kijkers zoals deze, maar één show heeft nog steeds het record voor de meest bekeken aflevering in de geschiedenis.

'MASH' staat nog steeds bovenaan de lijst

Dus, welke klassieke show vestigde het record voor de meest bekeken aflevering decennia geleden? Het bleek niemand minder dan MASH te zijn die het record vestigde.

Op 27 februari schreef The New Daily: Op deze dag, 39 jaar geleden, werd de finale van de immens populaire tv-sitcom MASH uitgezonden, met een record van 106 miljoen kijkers.

Na 11 seizoenen kwam het geliefde Amerikaanse oorlogskomedie-drama tot een emotioneel hoogtepunt op 28 februari 1983, toen de laatste aflevering, Goodbye, Farewell and Amen, werd gespeeld op CBS.

Dat is ongelooflijk veel mensen die naar een enkele aflevering van het tv-programma kijken, en het geeft echt een duidelijk beeld van hoe populair de serie was tijdens de uitvoering op het kleine scherm. Het is nooit gemakkelijk om afscheid te nemen van een populaire tv-show, en het is duidelijk dat het publiek niet anders kon dan af te stemmen op de uitzending van de finale.

Interessant genoeg was dit een algemeen record dat lange tijd stand hield.

"De recordbrekende reactie op de met tranen gevulde MASH-finale duurt al tientallen jaren, waarbij de show al 27 jaar de titel van meest bekeken televisie-uitzending in de Amerikaanse geschiedenis heeft - alleen verslagen door de Super Bowl van 2010 - en is tot nu toe nog steeds de meest bekeken aflevering van alle televisieprogramma's ", schrijft The New Daily.

Gezien de grote shows die zijn langsgekomen sinds de finale van MASH, is het schokkend om te zien dat er nog niets is gebeurd. Sommigen dachten misschien dat een enorme show uit de jaren 90, zoals Friends of Seinfeld, de klus zou hebben geklaard, maar dit is gewoon niet het geval.

Op dit moment ziet het ernaar uit dat MASH deze unieke onderscheiding geruime tijd zal behouden.

Aanbevolen: