John Travolta's grootste rollen, gerangschikt op IMDb

Inhoudsopgave:

John Travolta's grootste rollen, gerangschikt op IMDb
John Travolta's grootste rollen, gerangschikt op IMDb
Anonim

John Travolta's opkomst om respect te tonen was een tumultueuze reis. Na het bereiken van zijn commerciële piek in de jaren zeventig, zag de met een Golden Globe bekroonde acteurscarrière een daling in het volgende decennium voordat hij in de jaren negentig zijn tweede komst maakte met mensen als Pulp Fiction, Phenomenon, Face/Off en meer.

"Ik krijg al carrièreprijzen sinds het midden van de jaren '90," vertelde hij Variety over de vraag of hij ooit pensioen heeft overwogen, "Je gemiddelde carrière duurt ongeveer 30 jaar, dus ik ben daar ongeveer vijf jaar voorbij."

Hij is een man met vele namen, en gedurende een fenomenale carrière die meer dan 50 jaar omspant, heeft John in de loop van de decennia een paar iconische rollen gekregen. Dat gezegd hebbende, hier is een kleine blik op John Travolta's grootste filmrollen, gerangschikt op IMDb.

6 John Travolta als Danny in 'Grease' (7.2)

Het decennium was de jaren zeventig en de carrière van John Travolta kwam net van de grond. In zijn film uit 1978, Grease, speelt de acteur het dubbelleven van Danny Zuko als een gevaarlijke leider van een bende en de vriend van Sandy. Met in de hoofdrol Olivia Newton-John, is de verfilming van een roman met dezelfde naam een van de best verkochte muziekfilms aller tijden geworden. Het behoort tot titels als The Lion King, de Frozen-franchise, Rami Malek's Bohemian Rhapsody, The Greatest Showman en meer.

5 Travolta In 'Face/Off' (7.3)

In 1997 speelde John Travolta een ondergrondse FBI-agent die een experimentele gezichtstransplantatie onderging om de crimineel die zijn zoon vermoordde hard aan te pakken. Met de titel Face/Off werd de film een van de meest winstgevende films van het jaar, naast Men in Black, Titanic, Batman & Robin, Devil's Advocate en meer. Met Travolta, Nicolas Cage, Joan Allen, Alessandro Nivola, Tommy Flanagan en meer, en een Oscar-nominatie voor beste geluidseffectenbewerking.

"Hij is een soort van in het laatste tijdperk van de gouden eeuw van Hollywood", vertelde Margaret Cho aan Collider over haar ervaring met het werken met de acteur, "Hij is in veel opzichten een soort van de laatste filmster. En dus is hij had dit soort rechtbanken om zich heen van verschillende mensen waarmee hij had gewerkt, zijn specifieke crew, of het nu zijn stand-ins waren of zijn stuntdubbel of zijn crew die hij van film naar film zou brengen."

4 John Travolta als Jack Terry in 'Blow Out' (7,4)

Een andere klassieke titel uit de jaren 80, Blow Out, is 'een film over het maken van een film'. Het zette John Travolta in de schijnwerpers en vertelde het verhaal van een filmtechnicus die staat te popelen om zijn slasherfilm te maken met een extreem beperkt budget.

De film slaagde er echter niet eens in om het budget van $ 18 miljoen te halen. Hoewel het niet bepaald een kaskraker was toen het in de zomer arriveerde vanwege het verbijsterende einde, is de perceptie van het publiek in de loop der jaren veranderd, en heeft het zijn weg gevonden naar Travolta's hoogste speelfilmlijst ooit volgens IMDb.

3 Travolta als Billy Nolan in 'Carrie' (7.4)

In de jaren 70 speelde John Travolta de bijrollen van Billy Nolan, een wraakzuchtig vriendje tijdens een rampzalige prom night in de bovennatuurlijke film Carrie. De verfilming van de gelijknamige gothic-roman van Stephen King gaat over een verlegen 16-jarige, die vaak een boksbal wordt op haar school, terwijl ze degenen terroriseert die haar onrecht hebben aangedaan. Hoewel Travolta niet bepaald de hoofdrolspeler van de film was, zal Carrie's invloed in het popcultuurlandschap nooit worden gerepliceerd. Het is constant geprezen als een van de grootste horrorfilms aller tijden en zelfs ontwikkeld tot een franchise.

2 John Travolta In 'The Thin Red Line' (7.6)

Na 20 jaar afwezigheid van filmmaken, keerde regisseur Terrence Malick in 1998 terug met een epische oorlogsfilm, The Thin Red Line. Travolta voegde zich bij de met sterren bezaaide castleden, met Sean Penn, Jared Leto, Geroge Clooney, Ben Chaplin en meer, zij het slechts kleine rollen. De verfilming van de gelijknamige roman van James Jones vertelt het verhaal van zeven nominaties bij de Oscars, waaronder die voor beste film, beste regisseur en beste cinematografie. De legendarische filmmaker Martin Scorsese heeft het zelfs uitgeroepen tot een van zijn favoriete films van de jaren negentig!

1 John Travolta als Vincent Vega in 'Pulp Fiction' (8.9)

Pulp Fiction is het hoogtepunt van John Travolta's carrière en wordt gerangschikt als een van de beste films ooit gemaakt aller tijden. In deze film portretteert hij het hoofdpersonage: een werkende partner-in-crime van een maffia huurmoordenaar. Met in de hoofdrollen Uma Thurman en Samuel L. Jackson, heeft de door Quentin Tarantino geregisseerde film het filmlandschap getransformeerd als nooit tevoren. Ondanks dat het naar verluidt heeft ingestemd met een lager tarief om de rol te accepteren, heeft het succes van Pulp Fiction de carrière van Travolta de komende jaren enigszins nieuw leven ingeblazen.

"Dat zou ik geweldig vinden", vertelde de acteur aan Deadline toen hem werd gevraagd of hij zich graag zou herenigen met de regisseur voor toekomstige projecten."Deze geweldige regisseurs huren je in omdat 90 procent van hun werk erop zit als ze je casten. Omdat ze geloven dat je de juiste persoon bent, dus je wilt nooit iets forceren dat niet organisch is."

Aanbevolen: